Automatiseringsblog

Van verkeerslichten tot robots: OMRON viert 90 jaar innovatie
6 juni 2023 Dit jaar op Founder’s Day blikte OMRON terug op 90 jaar ervaring in het verleggen van technologische grenzen en keek het vooruit naar een toekomst van automatiseringsinnovatie die in het teken staat van duurzaamheid, digitalisering en samenwerking tussen mens en machine.Het belang van 10 mei… 10 mei staat in de OMRON agenda genoteerd als belangrijkste dag van het jaar. Op deze dag vieren 30.000 OMRON-werknemers over de hele wereld het leven en erfgoed van de oprichter van het bedrijf, Kazuma Tateishi. Dit doen ze door de visie van Tateishi om technologie te omarmen om een betere wereld te creëren te ondersteunen en zich in te zetten voor de samenleving - vaak door deel te nemen aan vrijwilligers- en liefdadigheidsprojecten in hun gemeenschappen. Mijlpalen van innovatie De innovatieroute van OMRON begon in 1933 met de ontwikkeling van een zeer nauwkeurige timer voor röntgenfotografie. Dit was de eerste bijdrage die het bedrijf leverde om maatschappelijke behoeften aan te pakken. In 1960 onthulde OMRON 's werelds eerste contactloze benaderingsschakelaar, die een revolutie teweegbracht in de mogelijkheden voor geavanceerde massaproductie. Sindsdien is OMRON baanbrekende technologieën blijven introduceren, waaronder het eerste automatische verkeerslicht, een onbemand treinstationsysteem, draagbare bloeddrukregelaar, ultrasnelle fuzzy logic controller en automatische apparatuur voor kankercellendiagnose.
Kopen of leasen? Uw nieuwe cobot financieren
26 april 2023 Stof tot nadenken voor het mkb bij de financiering van automatiseringsprojectenTekort aan vaardigheden, digitalisering, duurzaamheid en energiebesparende plannen versnellen automatiseringsprojecten in veel bedrijven. Zodra handmatige processen zijn geïdentificeerd die zichzelf lenen voor automatisering, is de volgende vraag: en wat kost het allemaal?Het kan logisch zijn om opties zoals leasing of robot-as-a-service in overweging te nemen. Een voorbeeld van tools die met name het midden- en kleinbedrijf (mkb) een beter overzicht geven van de financiële aspecten van automatisering is de ROI-calculator van OMRON. Iedereen die momenteel overweegt een cobot of AMR aan te schaffen, kan deze tool gebruiken om het rendement op de investering inzichtelijk te maken.
Kan Artificial Intelligence (AI) in robotsystemen de onderdelen van functionele veiligheid managen?
13 april 2023 Auteurs: Josep Plassa, Safety Product Marketing Manager bij OMRON Europe en Atsushi Oshiro, Manager bij het OMRON Development CenterRobots en AI-systemen zijn een integraal onderdeel geworden van industriële productielocaties. Om de veiligheid van werknemers tijdens het gebruik van robots te garanderen, is een gedetailleerde risicobeoordeling noodzakelijk. Deze beoordeling wordt uitgevoerd vanuit het perspectief van functionele veiligheid, waarbij de vijf hoofdelementen worden onderzocht die door robots worden toegepast om autonome besturingsacties te bepalen: omgevingsherkenning, actieplanning, trajectgeneratie, motion control en meting.
Waarom geautomatiseerde inspectiesystemen essentieel zijn voor de productie van elektrische voertuigen
23 maart 2023 Veiligheid gaat boven alle andere problemen in de automobielindustrie, en de productie van elektrische voertuigen vormt hierop geen uitzondering. Veiligheid kan echter ook complexiteit met zich meebrengen en de complexiteit van de huidige voertuigen – met name die van elektrische voertuigen (EV's) – is zodanig dat fabrikanten niet langer kunnen vertrouwen op traditionele, op steekproeven of audits gebaseerde inspectiemethoden.
Cobot-integratie versnellen
8 februari 2023 Goede planning en sterke partners helpen kleine en middelgrote bedrijven om obstakels op het gebied van automatisering te overwinnen.Collaborative robots, ook wel cobots genoemd, zijn zeer populair omdat ze het mogelijk maken om tijdrovende en arbeidsintensieve taken te automatiseren. De wereldwijde markt voor collaborative robots wordt momenteel geschat op ongeveer $ 1,2 miljard. In 2021 werden in totaal 32.300 cobots verkocht. Vooral in tijden waarin het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om geschikte werknemers te vinden en te behouden, zijn dergelijke technologieën op veel plaatsen hun gewicht in goud waard. Over goud gesproken: sommigen denken dat cobots extreem duur zijn en vragen zich af wanneer een investering in dergelijke technologie wordt terugverdiendAutomatiseringsexpert OMRON wil dergelijke zorgen graag wegnemen, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven: slimme en geïntegreerde robotica-oplossingen, evenals cobots en mobiele robots zijn haalbaar en betaalbaar. Voor een schatting van het rendement op investering geeft de ROI-calculator van OMRON een snel en eenvoudig overzicht.Cobots en autonome mobiele robots (AMR) zijn geschikt voor zowel het MKB als grote bedrijven. Zij voeren taken uit zoals transport, palletiseren, laden en lossen van machines, assemblage, spuitwerk of lassen. Ze kunnen snel en flexibel worden aangepast en ook worden geprogrammeerd door niet-deskundigen. Materiaalbevoorrading kan worden gestroomlijnd met AMR's en machine- en procesbelasting met cobots. Om dergelijke projecten met succes uit te voeren en de integratie van robots te versnellen, zijn echter knowhow en partners nodig die over de betreffende expertise beschikken. En bovenal moeten werknemers vanaf het begin van het project worden geïnformeerd en bij het project worden betrokken om samen deel uit te maken van de verandering.Hier volgen enkele tips waarmee bedrijven rekening moeten houden bij het integreren van cobots:
Kunstmatige intelligentie: noem me niet dom
8 februari 2023 Tien jaar geleden was ik best trots op hoe slim de machines in onze eigen fabriek waren. Nu, met mijn huidige definitie van slim, besef ik dat ze eigenlijk nogal dom waren.Waarom? Omdat ze weliswaar deden waarvoor ze waren ontworpen, maar zodra ze iets onverwachts of ongewoons tegenkwamen, waren ze het spoor bijster. Ze namen hun toevlucht tot de vraag aan de operator "wat is er mis met mij?".Problemen oplossen en machines weer aan de praat krijgen vraagt om slimme mensen. Hoogopgeleide operators. Ervaren software- en hardware-engineers. Het probleem is dat deze mensen in de afgelopen tien jaar steeds minder beschikbaar zijn geworden. Er is gewoon niet genoeg nieuw talent dat de sector binnenkomt om het aantal werknemers dat de pensioengerechtigde leeftijd bereikt te compenseren. Als ze het bedrijf verlaten, nemen de gepensioneerden hun hardverdiende kennis mee die het resultaat is van jarenlange ervaring. Met elke vertrekkende medewerker worden bedrijven geconfronteerd met het vooruitzicht van een minder productief en minder deskundig personeelsbestand.
Top 5 automatiseringsvoorspellingen voor 2023 van OMRON Europe
1 februari 2023 Nu het nieuwe jaar is begonnen, met al haar mogelijkheden, wil ik graag een licht werpen op enkele van de belangrijkste trends die van invloed zullen zijn op en vorm zullen geven aan industriële automatisering in 2023 en daarna. De productiesectoren zullen nog steeds te maken krijgen met vele uitdagingen en om deze het hoofd te bieden, is veerkracht en flexibiliteit in bedrijfsmodellen nodig. Tegelijkertijd moeten bedrijven opkomende technologieën - sensing, robotica, 5G en kunstmatige intelligentie - omarmen om hen te helpen de problemen op te lossen waarmee ze te maken krijgen als gevolg van maatschappelijke uitdagingen.
De weg naar netto nul: tactieken bespreken
1 februari 2023 De sleutel tot het ontgrendelen van een toekomst met een netto nul emissies in de productie is het transformeren van de waardeketen door middel van automatisering.In juni 2022 meldde New Scientist dat een derde van de grootste bedrijven ter wereld het doel heeft om netto nul emissies te bereiken- aanzienlijk meer dan op hetzelfde moment vorig jaar.Hoewel het positieve nieuws is dat het momentum versnelt, werd in het artikel vermeld dat de details van de manieren waarop bedrijven het bereiken van netto nul plannen, fragmentarisch waren.Dat is in feite geen verrassing. Het creëren en implementeren van een strategie voor netto nul is een enorme onderneming voor ieder bedrijf, vooral ook omdat 80% van de emissies van broeikasgassen in Scope 3 valt - dat wil zeggen emissies die zich upstream of downstream in de waardeketen voordoen. Dit is met name een uitdaging voor FMCG-bedrijven, met hun lange en complexe toeleveringsketens en logistiek.De meeste van deze bedrijven weten wat ze moeten doen: de waardeketen decarboniseren en circulair maken. En ze hebben een strategie om dit te doen, die in het algemeen het volgende zal omvatten: optimaliseren van het gebruik van hulpbronnen en energie, vervangen van producten en processen met een hoge emissie, en elimineren van afval.Maar het vertalen van intentie in actie is waar de grootste uitdaging ligt. Dit is waar automatisering een cruciale rol speelt.Het verzamelen en analyseren van gegevens is de sleutel tot een geslaagde transitie naar netto nul. Hoe weten bedrijven anders wat hun uitgangspunt is, waar ze moeten verbeteren, of ze verbetering hebben bereikt en in welke mate? Robuuste gegevens vormen de basis voor het omzetten van een streven in verandering, en voor geloofwaardige en zelfverzekerde communicatie met stakeholders en het verwezenlijken van klimaatambities.
De energie- en brandstofcrisis doorstaan door middel van automatisering
7 december 2022 Om de stijgende prijzen te compenseren en hun milieudoelstellingen te halen moeten industriële ondernemingen onderzoeken hoe automatiseringstechnologieën uit één bron kunnen bijdragen aan hun duurzaamheidsstrategie.Hoge energie- en brandstofprijzen leggen druk op zowel huishoudens als de industrie. Niet alleen heeft de situatie negatieve gevolgen voor financiële plannen en portemonnees, maar de buitensporige prijzen dwingen sommige bedrijven ook om hun productie te staken. Volgens Make UK gaf 42% van door hen ondervraagde fabrikanten aan dat hun elektriciteitsrekeningen de afgelopen 12 maanden met 100% zijn gestegen en gaf 32% aan dat de gasprijzen het afgelopen jaar met meer dan 100% zijn gestegen. Bij een zorgwekkende 12% van de fabrikanten zijn al banen geschrapt als direct gevolg van hogere energierekeningen.De oorlog in Oekraïne, de COVID-19-pandemie en de gasprijzen zijn slechts een paar van de oorzaken van de crisis, die alle sectoren treft en van invloed is op alles van energieprijzen tot leveringsketens. Welke overwegingen moeten productiebedrijven nu maken? Uitgebreide automatiseringsstrategieën zijn essentieel voor meer flexibiliteit en energie-efficiëntie. Dit omvat innovatieve robotica in combinatie met sensor- en vision-technologie, evenals artificial intelligence – AI at the Edge. Bovendien kunnen real-time gegevens van productie-installaties helpen bij het opsporen van afwijkingen en het verbeteren van de algehele effectiviteit van apparatuur (OEE).
Het hoofd bieden aan de storm: navigeren door economische onzekerheid door sociale uitdagingen om te zetten in technologische mogelijkheden
6 december 2022 Een van de vragen die mij vaak worden gesteld, is wat onze strategie is als Industrial Automation Business, voor het handhaven van een stabiele groei in een volatiele en steeds onvoorspelbaarder wordende wereldeconomie. Mijn antwoord is, zoals u zich wellicht kunt voorstellen, niet één zin samen te vatten, hoewel het verankerd is in één concept: SINIC. SINIC staat voor 'Seed-Innovation to Need-Impetus Cyclic Evolution' en is een theorie die in 1970 is ontwikkeld door de oprichter van OMRON, Dr. Kazuma Tateisi. Volgens deze filosofie hebben wetenschap, technologie en de maatschappij een onderlinge cyclische relatie, waarbij ze elkaar wederzijds beïnvloeden. Wetenschappelijke doorbraken helpen de samenleving vooruit en sociale behoeften stimuleren technologische ontwikkeling. OMRON Europe heeft deze filosofie altijd gevolgd en heeft de afgelopen tien jaar de basis gelegd voor het creëren van oplossingen die toegevoegde waarde bieden voor de hedendaagse sociale en economische uitdagingen.
Vier automatiseringstips voor kleine en middelgrote bedrijven
25 november 2022 Toonaangevende bedrijven over de hele wereld worden momenteel geconfronteerd met de ene uitdaging na de andere: naast de sterk stijgende kosten als gevolg van de energiecrisis zijn er problemen met de toeleveringsketen, is er een tekort aan geschoolde werknemers en krijgen ze te maken met duurzaamheidseisen en toenemende digitalisering. Vooral kleine en middelgrote bedrijven moeten snel manieren vinden om deze hindernissen aan te pakken. Automatisering biedt een oplossing en omvat robotica zoals cobots en AMR (autonome mobiele robots), evenals sensoren, vision en AI-technologie. Hoewel bedrijven zich terdege bewust zijn van de voordelen van dergelijke technologieën, tonen studies ook aan dat vele sceptisch blijven over het daadwerkelijke gebruik ervan.Vooral bedrijven zonder toepassingsexpertise vrezen dat het gebruik van robots gepaard gaat met hoge kosten. Dus als u zich momenteel afvraagt of de aanschaf van een collaborative of mobiele robot de moeite waard is voor uw eigen bedrijf, kan de nieuwe ROI-calculator van OMRON u helpen. Dit hulpmiddel biedt een snel overzicht van het rendement op investeringen en laat zien wanneer een robotica-investering kostendekkend is.
Wat brengt de toekomst op het gebied van intralogistiek? Tips voor meer efficiëntie
15 november 2022 Soms richten we ons zo veel op het grote geheel dat we de kleinere en toch zo belangrijke processen vergeten die kenmerkend zijn voor slimme productie. Een voorbeeld hiervan is de intralogistiek, oftewel de materiaal- en goederenstromen die plaatsvinden op het terrein van een bedrijf of in een productiehal. Uit een recent onderzoek bleek dat meer dan 80% van de ondervraagde bedrijven het toegenomen gebruik van AI en automatisering in de intralogistiek noodzakelijk acht om uitdagingen als het tekort aan geschoolde werknemers of groeiplannen het hoofd te bieden.Automotive-bedrijven die willen voldoen aan de eisen van de markt en de klant, de efficiëntie willen verhogen en duurzamer willen worden, moeten nieuwe ideeën bedenken. De energiekosten, de gascrisis en de stijgende inflatie maken deze taak nog moeilijker. Concepten van de slimme fabriek, die innovatieve automatisering, digitalisering en slimme intralogistieke benaderingen combineren, kunnen waardevolle ondersteuning bieden. Sommigen hebben het in dit verband over Industry 4.0, anderen over de “fabriek van de toekomst” en weer anderen geven de voorkeur aan het Industrial Internet of Things (IIoT). Maar welke term u ook kiest: het belangrijkste is om nu actief te worden en te vertrouwen op betrouwbare partners. De intralogistiek is een goed uitgangspunt om snel veranderingen in gang te zetten. Er is immers dringend actie nodig: veel bedrijven worden momenteel ernstig beperkt door het tekort aan geschoolde werknemers. Moderne technologieën zoals mobiele robots kunnen een oplossing bieden.
Van verkeerslichten tot robots: OMRON viert 90 jaar innovatie
6 juni 2023 Dit jaar op Founder’s Day blikte OMRON terug op 90 jaar ervaring in het verleggen van technologische grenzen en keek het vooruit naar een toekomst van automatiseringsinnovatie die in het teken staat van duurzaamheid, digitalisering en samenwerking tussen mens en machine.Het belang van 10 mei… 10 mei staat in de OMRON agenda genoteerd als belangrijkste dag van het jaar. Op deze dag vieren 30.000 OMRON-werknemers over de hele wereld het leven en erfgoed van de oprichter van het bedrijf, Kazuma Tateishi. Dit doen ze door de visie van Tateishi om technologie te omarmen om een betere wereld te creëren te ondersteunen en zich in te zetten voor de samenleving - vaak door deel te nemen aan vrijwilligers- en liefdadigheidsprojecten in hun gemeenschappen. Mijlpalen van innovatie De innovatieroute van OMRON begon in 1933 met de ontwikkeling van een zeer nauwkeurige timer voor röntgenfotografie. Dit was de eerste bijdrage die het bedrijf leverde om maatschappelijke behoeften aan te pakken. In 1960 onthulde OMRON 's werelds eerste contactloze benaderingsschakelaar, die een revolutie teweegbracht in de mogelijkheden voor geavanceerde massaproductie. Sindsdien is OMRON baanbrekende technologieën blijven introduceren, waaronder het eerste automatische verkeerslicht, een onbemand treinstationsysteem, draagbare bloeddrukregelaar, ultrasnelle fuzzy logic controller en automatische apparatuur voor kankercellendiagnose.
Kan Artificial Intelligence (AI) in robotsystemen de onderdelen van functionele veiligheid managen?
13 april 2023 Auteurs: Josep Plassa, Safety Product Marketing Manager bij OMRON Europe en Atsushi Oshiro, Manager bij het OMRON Development CenterRobots en AI-systemen zijn een integraal onderdeel geworden van industriële productielocaties. Om de veiligheid van werknemers tijdens het gebruik van robots te garanderen, is een gedetailleerde risicobeoordeling noodzakelijk. Deze beoordeling wordt uitgevoerd vanuit het perspectief van functionele veiligheid, waarbij de vijf hoofdelementen worden onderzocht die door robots worden toegepast om autonome besturingsacties te bepalen: omgevingsherkenning, actieplanning, trajectgeneratie, motion control en meting.
Kunstmatige intelligentie: noem me niet dom
8 februari 2023 Tien jaar geleden was ik best trots op hoe slim de machines in onze eigen fabriek waren. Nu, met mijn huidige definitie van slim, besef ik dat ze eigenlijk nogal dom waren.Waarom? Omdat ze weliswaar deden waarvoor ze waren ontworpen, maar zodra ze iets onverwachts of ongewoons tegenkwamen, waren ze het spoor bijster. Ze namen hun toevlucht tot de vraag aan de operator "wat is er mis met mij?".Problemen oplossen en machines weer aan de praat krijgen vraagt om slimme mensen. Hoogopgeleide operators. Ervaren software- en hardware-engineers. Het probleem is dat deze mensen in de afgelopen tien jaar steeds minder beschikbaar zijn geworden. Er is gewoon niet genoeg nieuw talent dat de sector binnenkomt om het aantal werknemers dat de pensioengerechtigde leeftijd bereikt te compenseren. Als ze het bedrijf verlaten, nemen de gepensioneerden hun hardverdiende kennis mee die het resultaat is van jarenlange ervaring. Met elke vertrekkende medewerker worden bedrijven geconfronteerd met het vooruitzicht van een minder productief en minder deskundig personeelsbestand.
De weg naar netto nul: tactieken bespreken
1 februari 2023 De sleutel tot het ontgrendelen van een toekomst met een netto nul emissies in de productie is het transformeren van de waardeketen door middel van automatisering.In juni 2022 meldde New Scientist dat een derde van de grootste bedrijven ter wereld het doel heeft om netto nul emissies te bereiken- aanzienlijk meer dan op hetzelfde moment vorig jaar.Hoewel het positieve nieuws is dat het momentum versnelt, werd in het artikel vermeld dat de details van de manieren waarop bedrijven het bereiken van netto nul plannen, fragmentarisch waren.Dat is in feite geen verrassing. Het creëren en implementeren van een strategie voor netto nul is een enorme onderneming voor ieder bedrijf, vooral ook omdat 80% van de emissies van broeikasgassen in Scope 3 valt - dat wil zeggen emissies die zich upstream of downstream in de waardeketen voordoen. Dit is met name een uitdaging voor FMCG-bedrijven, met hun lange en complexe toeleveringsketens en logistiek.De meeste van deze bedrijven weten wat ze moeten doen: de waardeketen decarboniseren en circulair maken. En ze hebben een strategie om dit te doen, die in het algemeen het volgende zal omvatten: optimaliseren van het gebruik van hulpbronnen en energie, vervangen van producten en processen met een hoge emissie, en elimineren van afval.Maar het vertalen van intentie in actie is waar de grootste uitdaging ligt. Dit is waar automatisering een cruciale rol speelt.Het verzamelen en analyseren van gegevens is de sleutel tot een geslaagde transitie naar netto nul. Hoe weten bedrijven anders wat hun uitgangspunt is, waar ze moeten verbeteren, of ze verbetering hebben bereikt en in welke mate? Robuuste gegevens vormen de basis voor het omzetten van een streven in verandering, en voor geloofwaardige en zelfverzekerde communicatie met stakeholders en het verwezenlijken van klimaatambities.
De energie- en brandstofcrisis doorstaan door middel van automatisering
7 december 2022 Om de stijgende prijzen te compenseren en hun milieudoelstellingen te halen moeten industriële ondernemingen onderzoeken hoe automatiseringstechnologieën uit één bron kunnen bijdragen aan hun duurzaamheidsstrategie.Hoge energie- en brandstofprijzen leggen druk op zowel huishoudens als de industrie. Niet alleen heeft de situatie negatieve gevolgen voor financiële plannen en portemonnees, maar de buitensporige prijzen dwingen sommige bedrijven ook om hun productie te staken. Volgens Make UK gaf 42% van door hen ondervraagde fabrikanten aan dat hun elektriciteitsrekeningen de afgelopen 12 maanden met 100% zijn gestegen en gaf 32% aan dat de gasprijzen het afgelopen jaar met meer dan 100% zijn gestegen. Bij een zorgwekkende 12% van de fabrikanten zijn al banen geschrapt als direct gevolg van hogere energierekeningen.De oorlog in Oekraïne, de COVID-19-pandemie en de gasprijzen zijn slechts een paar van de oorzaken van de crisis, die alle sectoren treft en van invloed is op alles van energieprijzen tot leveringsketens. Welke overwegingen moeten productiebedrijven nu maken? Uitgebreide automatiseringsstrategieën zijn essentieel voor meer flexibiliteit en energie-efficiëntie. Dit omvat innovatieve robotica in combinatie met sensor- en vision-technologie, evenals artificial intelligence – AI at the Edge. Bovendien kunnen real-time gegevens van productie-installaties helpen bij het opsporen van afwijkingen en het verbeteren van de algehele effectiviteit van apparatuur (OEE).
Wat brengt de toekomst op het gebied van intralogistiek? Tips voor meer efficiëntie
15 november 2022 Soms richten we ons zo veel op het grote geheel dat we de kleinere en toch zo belangrijke processen vergeten die kenmerkend zijn voor slimme productie. Een voorbeeld hiervan is de intralogistiek, oftewel de materiaal- en goederenstromen die plaatsvinden op het terrein van een bedrijf of in een productiehal. Uit een recent onderzoek bleek dat meer dan 80% van de ondervraagde bedrijven het toegenomen gebruik van AI en automatisering in de intralogistiek noodzakelijk acht om uitdagingen als het tekort aan geschoolde werknemers of groeiplannen het hoofd te bieden.Automotive-bedrijven die willen voldoen aan de eisen van de markt en de klant, de efficiëntie willen verhogen en duurzamer willen worden, moeten nieuwe ideeën bedenken. De energiekosten, de gascrisis en de stijgende inflatie maken deze taak nog moeilijker. Concepten van de slimme fabriek, die innovatieve automatisering, digitalisering en slimme intralogistieke benaderingen combineren, kunnen waardevolle ondersteuning bieden. Sommigen hebben het in dit verband over Industry 4.0, anderen over de “fabriek van de toekomst” en weer anderen geven de voorkeur aan het Industrial Internet of Things (IIoT). Maar welke term u ook kiest: het belangrijkste is om nu actief te worden en te vertrouwen op betrouwbare partners. De intralogistiek is een goed uitgangspunt om snel veranderingen in gang te zetten. Er is immers dringend actie nodig: veel bedrijven worden momenteel ernstig beperkt door het tekort aan geschoolde werknemers. Moderne technologieën zoals mobiele robots kunnen een oplossing bieden.
Hoe kan adaptieve inspectie met AI-ondersteuning bijdragen aan flexibele productie
4 oktober 2022 Vandaag de dag zijn consumenten op zoek naar producten op maat die voldoen aan hun persoonlijke behoeften en voorkeur. In plaats van standaardproducten te produceren en in voorraad op te slaan, moeten fabrikanten producten personaliseren voor en leveren aan specifieke klanten. Dit leidt tot een revolutie in de productie die bedrijven ertoe dwingt hun processen te herbekijken. Bovendien is het een must om nul klachten en nul defecten te garanderen.Het getrainde oog van een ervaren visuele inspecteur kan snel fouten opsporen. Deze routinetaak is echter vermoeiend en kan niet worden uitgevoerd bij elke stap van de productie, met name door de huidige tekorten aan arbeidskrachten in veel industrieën. Kan deze taak ook worden geautomatiseerd in een productie met hoge mix en laag volume? Kan een slim visiesysteem of een ‘elektronisch oog’ het onderscheidingsvermogen van het menselijk oog evenaren, met herhaalbaarheid en robuustheid als extra voordeel? De nieuwste adaptieve inspectie met AI-ondersteuning pakt de uitdagingen van geautomatiseerde kwaliteitsinspecties aan en verbetert tegelijk flexibiliteit, productiviteit en aanpassingsvermogen.
Kunstmatige intelligentie (AI): hoop, hype en FOMO
22 september 2022 Toen we tien jaar geleden vragen kregen over projecten op basis van AI, kwamen die vooral voort uit een hype of FOMO. Als ik vroeg waarom men meer wilde weten over AI, was het antwoord meestal 'omdat mijn baas dat vraagt' of 'omdat we veel gegevens hebben' of 'omdat het een interessant gebied lijkt'. Geen enkele van deze redenen was bijzonder solide en rechtvaardigde zeker niet de grote investering die voor AI-toepassingen op dat moment nodig was.Dat is nu anders. Vandaag is hoop de drijfveer, in plaats van hype of 'FOMO'. Klanten vragen zich niet meer af of we hen met AI kunnen helpen. Ze vragen ons of we kunnen helpen met voorspellend onderhoud, kwaliteitscontrole of procesoptimalisatie. Ze kloppen bij ons aan met een probleem en willen dat we hen helpen om dit op te lossen. Het gebruik van AI is niet langer een motief of een doel op zich. AI is een 'instrument' geworden.Of het nu gaat om voedingsmiddelen en drank, de farmaceutische sector, elektronica of de automobielindustrie, het uiteindelijke doel is hetzelfde: hoogwaardige producten zonder defecten produceren aan lagere kosten, met minder energie en minder arbeid. AI is een van de mogelijke oplossingen om dit doel te bereiken.
Automatisering past zich aan duurzame verpakking aan
16 augustus 2022 Hebt u ooit online iets kleins besteld en was u verontwaardigd toen het aankwam in een te grote doos vol noppenfolie, met lucht gevulde folie of papier?
De drijvende kracht achter de Europese automotive-industrie
29 januari 2021 De Europese automotive-industrie wordt geconfronteerd met hevige concurrentie uit Azië en met de economische uitdagingen van de pandemie. Er moeten innovatieve, toekomstbestendige strategieën en technologieën worden ontwikkeld die zowel efficiëntie als duurzaamheid zullen verbeteren. Tony Seba van Stanford University is van mening dat tegen 2025 geen nieuwe voertuigen met (100%) verbrandingsmotoren meer zullen worden verkocht en dat men zal overstappen naar door accu's of waterstof aangedreven brandstofcellen. Intussen heeft de industrie te maken met dalende verkopen, steeds strenger wordende emissieregelgeving, nieuwe technologieën, digitalisering en veranderende behoeften van de consumenten. Bedrijven moeten reageren door hun productielijnen te veranderen, flexibeler te worden en innovaties te introduceren die een concurrentievoordeel bieden.
Data paradise factory floor: get more out of your machine and production information
25 september 2020 Strategic Data Science is an essential pillar of every Industry 4.0 scenario. A four-step data mining approach based on CRISP-DM supports successful projects.
Get the full value from your factory floor data with data sciences
19 juni 2020 Industry 4.0 and IIoT have been buzz words for several years and these concepts are actually implemented on more and more machines. A huge amount of data becomes available: machine data, data of the production process and data regarding the manufactured product. Big Data has entered the factory floor.
Top 5 automatiseringsvoorspellingen voor 2023 van OMRON Europe
1 februari 2023 Nu het nieuwe jaar is begonnen, met al haar mogelijkheden, wil ik graag een licht werpen op enkele van de belangrijkste trends die van invloed zullen zijn op en vorm zullen geven aan industriële automatisering in 2023 en daarna. De productiesectoren zullen nog steeds te maken krijgen met vele uitdagingen en om deze het hoofd te bieden, is veerkracht en flexibiliteit in bedrijfsmodellen nodig. Tegelijkertijd moeten bedrijven opkomende technologieën - sensing, robotica, 5G en kunstmatige intelligentie - omarmen om hen te helpen de problemen op te lossen waarmee ze te maken krijgen als gevolg van maatschappelijke uitdagingen.
Het hoofd bieden aan de storm: navigeren door economische onzekerheid door sociale uitdagingen om te zetten in technologische mogelijkheden
6 december 2022 Een van de vragen die mij vaak worden gesteld, is wat onze strategie is als Industrial Automation Business, voor het handhaven van een stabiele groei in een volatiele en steeds onvoorspelbaarder wordende wereldeconomie. Mijn antwoord is, zoals u zich wellicht kunt voorstellen, niet één zin samen te vatten, hoewel het verankerd is in één concept: SINIC. SINIC staat voor 'Seed-Innovation to Need-Impetus Cyclic Evolution' en is een theorie die in 1970 is ontwikkeld door de oprichter van OMRON, Dr. Kazuma Tateisi. Volgens deze filosofie hebben wetenschap, technologie en de maatschappij een onderlinge cyclische relatie, waarbij ze elkaar wederzijds beïnvloeden. Wetenschappelijke doorbraken helpen de samenleving vooruit en sociale behoeften stimuleren technologische ontwikkeling. OMRON Europe heeft deze filosofie altijd gevolgd en heeft de afgelopen tien jaar de basis gelegd voor het creëren van oplossingen die toegevoegde waarde bieden voor de hedendaagse sociale en economische uitdagingen.
Vier automatiseringstips voor kleine en middelgrote bedrijven
25 november 2022 Toonaangevende bedrijven over de hele wereld worden momenteel geconfronteerd met de ene uitdaging na de andere: naast de sterk stijgende kosten als gevolg van de energiecrisis zijn er problemen met de toeleveringsketen, is er een tekort aan geschoolde werknemers en krijgen ze te maken met duurzaamheidseisen en toenemende digitalisering. Vooral kleine en middelgrote bedrijven moeten snel manieren vinden om deze hindernissen aan te pakken. Automatisering biedt een oplossing en omvat robotica zoals cobots en AMR (autonome mobiele robots), evenals sensoren, vision en AI-technologie. Hoewel bedrijven zich terdege bewust zijn van de voordelen van dergelijke technologieën, tonen studies ook aan dat vele sceptisch blijven over het daadwerkelijke gebruik ervan.Vooral bedrijven zonder toepassingsexpertise vrezen dat het gebruik van robots gepaard gaat met hoge kosten. Dus als u zich momenteel afvraagt of de aanschaf van een collaborative of mobiele robot de moeite waard is voor uw eigen bedrijf, kan de nieuwe ROI-calculator van OMRON u helpen. Dit hulpmiddel biedt een snel overzicht van het rendement op investeringen en laat zien wanneer een robotica-investering kostendekkend is.
Digitalisering in de automobielindustrie: zeven tips voor een intelligente productie
2 november 2022 Als je wilt groeien en crises wilt beheersen, moet je digitaal slagvaardig zijn – dit geldt ook voor de belangrijke automobielsector. Er bestaat geen alternatief voor digitale instrumenten bij het aanspreken van klanten of het verhogen van de productiviteit. Kunstmatige intelligentie (AI) en duurzaamheid zijn belangrijke gangmakers en focuspunten, zoals blijkt uit een studie van Capgemini. Experts van Gartner wijzen op het belang van aanpakken op basis van open-source-samenwerkingen, holistische ecosystemen en technologische partnerschappen. Maar waar moeten we op letten bij de digitalisering en de intralogistiek in de productie van de toekomst? We willen deze vraag in twee delen beantwoorden. We beginnen met tips over digitalisering in de slimme fabriek. Als expert op het gebied van automatisering begeleidt OMRON al vele jaren fabrikanten en leveranciers op weg naar meer digitalisering.
Flexible Manufacturing Roadshow: met de fabriek van de toekomst door heel Europa
16 juni 2022 Wat als u de fabriek van de toekomst zou kunnen zien, voelen en aanraken? Wat is er nodig om een flexibele, efficiënte en duurzame productie te realiseren? Dit is het idee achter de unieke Flexible Manufacturing Roadshow van OMRON die dit jaar door Europa reist. De Roadshow bevat exclusieve demonstraties van collaborative oplossingen tussen mens en machine die gewoonlijk niet buiten een fabriek te zien zijn vanwege de omvang.
Samen de fabriek van de toekomst bouwen
16 juni 2022 Als een van de grootste business units van OMRON streven we ernaar de fabriek in Den Bosch verder te ontwikkelen om aan de behoeften in de EMEA-regio te voldoen.
Traceerbaarheid in de auto-industrie: waar de aandacht van besluitvormers en deskundigen nu naar moet uitgaan
23 mei 2022 Van e-mobiliteit tot autonoom rijden, van een gebrek aan vaardigheden tot digitalisering: de auto-industrie ondergaat een ingrijpende verandering, die bijvoorbeeld wordt gekenmerkt door een verschuiving naar geglobaliseerde platformen en gestandaardiseerde voertuigarchitecturen. Enerzijds wordt de productie steeds efficiënter, anderzijds kan zelfs één defect onderdeel verstrekkender gevolgen hebben dan ooit tevoren. Autofabrikanten worden geconfronteerd met kostbare terugroepacties en moeten voldoen aan steeds complexere eisen en strengere specificaties. Is traceerbaarheid de moeite waard als dit betekent dat er tot 20.000 onderdelen per voertuig moeten worden gelabeld? Ja, maar er zijn krachtige lees- en verificatietechnologieën en krachtige software nodig om al die gegevens te kunnen interpreteren.Er zijn verschillende redenen waarom fabrikanten een nauwkeurige administratie van de onderdelen en componenten van een nieuwe auto moeten bijhouden. Vanuit kwaliteitsoogpunt helpt barcodetracering bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de juiste onderdelen worden gemonteerd. Nog belangrijker is echter de mogelijkheid om elk auto-onderdeel te volgen tot de oorspronkelijke leverancier. Bij een terugroepactie of de ontdekking van een defect onderdeel moeten fabrikanten snel en volledig kunnen achterhalen waar elk onderdeel vandaan komt. Dit wordt aangevuld met informatie zoals het batchnummer, de productiedatum en andere belangrijke informatie om vast te stellen in welke voertuigen een onderdeel defect is. Aanbevelingen en normen van AIAG, VDA, ANSI en ISO specificeren de details. Aangezien de auto-industrie globaliseert, zal de wereldwijde productie van lichte voertuigen tegen 2023 naar verwachting ongeveer 96 miljoen eenheden bedragen. Dit betekent dat zelfs één defect onderdeel een enorme impact kan hebben en dus koste wat kost moet worden voorkomen.
Verpakkings- en intralogistieke uitdagingen in eCommerce overwinnen
24 februari 2022 Verpakken met robotondersteuning maakt een snelle en kostenefficiënte schaalbaarheid naar boven en naar beneden mogelijk om te kunnen voldoen aan de wisselende eisen van de toeleveringsketen.
Hanover Displays automatiseert PCBA-testen met cobots
31 januari 2022 Hanover Displays Limited, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, had een nieuw systeem nodig voor het testen van printed circuit board assemblies (PCBA's) en selecteerde OMRON TM-cobots voor deze taak, geleverd en geïnstalleerd door Absolute Robotics, onderdeel van de Absolute Automation Group.
Vijf uitdagingen in verpakkings- en palletiseerprocessen met hoge variatie en laag volume (High-Mix, Low-Volume - HMLV)
21 december 2021 Het nieuwe product heeft zojuist de fabriek verlaten, in een schapklare verpakking en in de gespecificeerde gecombineerde verhouding om aan de behoeften van de klant te voldoen. De verpakking is verzorgd door een ander bedrijf: een co-verpakker. Co-verpakking komt voor in alle FMCG-markten (Fast-Moving Consumer Goods), maar vooral in de duurdere productsegmenten zoals persoonlijke verzorging of zoetwaren. Deze snelgroeiende activiteit helpt te voldoen aan de behoefte van de consument naar meer variatie.
Afgewerkte afdichtingen in minder dan 10 seconden: de geïntegreerde robotcontroller Robotics Integrated Controller zorgt voor een harmonieuze besturing
24 november 2021 Trelleborg Livorno heeft een robotcel bijgewerkt voor de afwerking van polyurethaan pakkingen voor de duurzame windenergiemarkt. De basis van de oplossing is de geïntegreerde robotcontroller van OMRON, die zorgt voor de integratie en synchronisatie van alle automatiseringscomponenten, inclusief robots, logica, motion, veiligheid en gebruikersinterface.
FasThink optimaliseert de interne logistiek van Garnet met mobiele robots
2 november 2021 Garnet vertrouwt op FasThink voor het innoveren van zijn logistieke en productieprocessen.
Van verkeerslichten tot robots: OMRON viert 90 jaar innovatie
6 juni 2023 Dit jaar op Founder’s Day blikte OMRON terug op 90 jaar ervaring in het verleggen van technologische grenzen en keek het vooruit naar een toekomst van automatiseringsinnovatie die in het teken staat van duurzaamheid, digitalisering en samenwerking tussen mens en machine.Het belang van 10 mei… 10 mei staat in de OMRON agenda genoteerd als belangrijkste dag van het jaar. Op deze dag vieren 30.000 OMRON-werknemers over de hele wereld het leven en erfgoed van de oprichter van het bedrijf, Kazuma Tateishi. Dit doen ze door de visie van Tateishi om technologie te omarmen om een betere wereld te creëren te ondersteunen en zich in te zetten voor de samenleving - vaak door deel te nemen aan vrijwilligers- en liefdadigheidsprojecten in hun gemeenschappen. Mijlpalen van innovatie De innovatieroute van OMRON begon in 1933 met de ontwikkeling van een zeer nauwkeurige timer voor röntgenfotografie. Dit was de eerste bijdrage die het bedrijf leverde om maatschappelijke behoeften aan te pakken. In 1960 onthulde OMRON 's werelds eerste contactloze benaderingsschakelaar, die een revolutie teweegbracht in de mogelijkheden voor geavanceerde massaproductie. Sindsdien is OMRON baanbrekende technologieën blijven introduceren, waaronder het eerste automatische verkeerslicht, een onbemand treinstationsysteem, draagbare bloeddrukregelaar, ultrasnelle fuzzy logic controller en automatische apparatuur voor kankercellendiagnose.
Kunstmatige intelligentie: noem me niet dom
8 februari 2023 Tien jaar geleden was ik best trots op hoe slim de machines in onze eigen fabriek waren. Nu, met mijn huidige definitie van slim, besef ik dat ze eigenlijk nogal dom waren.Waarom? Omdat ze weliswaar deden waarvoor ze waren ontworpen, maar zodra ze iets onverwachts of ongewoons tegenkwamen, waren ze het spoor bijster. Ze namen hun toevlucht tot de vraag aan de operator "wat is er mis met mij?".Problemen oplossen en machines weer aan de praat krijgen vraagt om slimme mensen. Hoogopgeleide operators. Ervaren software- en hardware-engineers. Het probleem is dat deze mensen in de afgelopen tien jaar steeds minder beschikbaar zijn geworden. Er is gewoon niet genoeg nieuw talent dat de sector binnenkomt om het aantal werknemers dat de pensioengerechtigde leeftijd bereikt te compenseren. Als ze het bedrijf verlaten, nemen de gepensioneerden hun hardverdiende kennis mee die het resultaat is van jarenlange ervaring. Met elke vertrekkende medewerker worden bedrijven geconfronteerd met het vooruitzicht van een minder productief en minder deskundig personeelsbestand.
De weg naar netto nul: tactieken bespreken
1 februari 2023 De sleutel tot het ontgrendelen van een toekomst met een netto nul emissies in de productie is het transformeren van de waardeketen door middel van automatisering.In juni 2022 meldde New Scientist dat een derde van de grootste bedrijven ter wereld het doel heeft om netto nul emissies te bereiken- aanzienlijk meer dan op hetzelfde moment vorig jaar.Hoewel het positieve nieuws is dat het momentum versnelt, werd in het artikel vermeld dat de details van de manieren waarop bedrijven het bereiken van netto nul plannen, fragmentarisch waren.Dat is in feite geen verrassing. Het creëren en implementeren van een strategie voor netto nul is een enorme onderneming voor ieder bedrijf, vooral ook omdat 80% van de emissies van broeikasgassen in Scope 3 valt - dat wil zeggen emissies die zich upstream of downstream in de waardeketen voordoen. Dit is met name een uitdaging voor FMCG-bedrijven, met hun lange en complexe toeleveringsketens en logistiek.De meeste van deze bedrijven weten wat ze moeten doen: de waardeketen decarboniseren en circulair maken. En ze hebben een strategie om dit te doen, die in het algemeen het volgende zal omvatten: optimaliseren van het gebruik van hulpbronnen en energie, vervangen van producten en processen met een hoge emissie, en elimineren van afval.Maar het vertalen van intentie in actie is waar de grootste uitdaging ligt. Dit is waar automatisering een cruciale rol speelt.Het verzamelen en analyseren van gegevens is de sleutel tot een geslaagde transitie naar netto nul. Hoe weten bedrijven anders wat hun uitgangspunt is, waar ze moeten verbeteren, of ze verbetering hebben bereikt en in welke mate? Robuuste gegevens vormen de basis voor het omzetten van een streven in verandering, en voor geloofwaardige en zelfverzekerde communicatie met stakeholders en het verwezenlijken van klimaatambities.
De energie- en brandstofcrisis doorstaan door middel van automatisering
7 december 2022 Om de stijgende prijzen te compenseren en hun milieudoelstellingen te halen moeten industriële ondernemingen onderzoeken hoe automatiseringstechnologieën uit één bron kunnen bijdragen aan hun duurzaamheidsstrategie.Hoge energie- en brandstofprijzen leggen druk op zowel huishoudens als de industrie. Niet alleen heeft de situatie negatieve gevolgen voor financiële plannen en portemonnees, maar de buitensporige prijzen dwingen sommige bedrijven ook om hun productie te staken. Volgens Make UK gaf 42% van door hen ondervraagde fabrikanten aan dat hun elektriciteitsrekeningen de afgelopen 12 maanden met 100% zijn gestegen en gaf 32% aan dat de gasprijzen het afgelopen jaar met meer dan 100% zijn gestegen. Bij een zorgwekkende 12% van de fabrikanten zijn al banen geschrapt als direct gevolg van hogere energierekeningen.De oorlog in Oekraïne, de COVID-19-pandemie en de gasprijzen zijn slechts een paar van de oorzaken van de crisis, die alle sectoren treft en van invloed is op alles van energieprijzen tot leveringsketens. Welke overwegingen moeten productiebedrijven nu maken? Uitgebreide automatiseringsstrategieën zijn essentieel voor meer flexibiliteit en energie-efficiëntie. Dit omvat innovatieve robotica in combinatie met sensor- en vision-technologie, evenals artificial intelligence – AI at the Edge. Bovendien kunnen real-time gegevens van productie-installaties helpen bij het opsporen van afwijkingen en het verbeteren van de algehele effectiviteit van apparatuur (OEE).
Het hoofd bieden aan de storm: navigeren door economische onzekerheid door sociale uitdagingen om te zetten in technologische mogelijkheden
6 december 2022 Een van de vragen die mij vaak worden gesteld, is wat onze strategie is als Industrial Automation Business, voor het handhaven van een stabiele groei in een volatiele en steeds onvoorspelbaarder wordende wereldeconomie. Mijn antwoord is, zoals u zich wellicht kunt voorstellen, niet één zin samen te vatten, hoewel het verankerd is in één concept: SINIC. SINIC staat voor 'Seed-Innovation to Need-Impetus Cyclic Evolution' en is een theorie die in 1970 is ontwikkeld door de oprichter van OMRON, Dr. Kazuma Tateisi. Volgens deze filosofie hebben wetenschap, technologie en de maatschappij een onderlinge cyclische relatie, waarbij ze elkaar wederzijds beïnvloeden. Wetenschappelijke doorbraken helpen de samenleving vooruit en sociale behoeften stimuleren technologische ontwikkeling. OMRON Europe heeft deze filosofie altijd gevolgd en heeft de afgelopen tien jaar de basis gelegd voor het creëren van oplossingen die toegevoegde waarde bieden voor de hedendaagse sociale en economische uitdagingen.
Wat brengt de toekomst op het gebied van intralogistiek? Tips voor meer efficiëntie
15 november 2022 Soms richten we ons zo veel op het grote geheel dat we de kleinere en toch zo belangrijke processen vergeten die kenmerkend zijn voor slimme productie. Een voorbeeld hiervan is de intralogistiek, oftewel de materiaal- en goederenstromen die plaatsvinden op het terrein van een bedrijf of in een productiehal. Uit een recent onderzoek bleek dat meer dan 80% van de ondervraagde bedrijven het toegenomen gebruik van AI en automatisering in de intralogistiek noodzakelijk acht om uitdagingen als het tekort aan geschoolde werknemers of groeiplannen het hoofd te bieden.Automotive-bedrijven die willen voldoen aan de eisen van de markt en de klant, de efficiëntie willen verhogen en duurzamer willen worden, moeten nieuwe ideeën bedenken. De energiekosten, de gascrisis en de stijgende inflatie maken deze taak nog moeilijker. Concepten van de slimme fabriek, die innovatieve automatisering, digitalisering en slimme intralogistieke benaderingen combineren, kunnen waardevolle ondersteuning bieden. Sommigen hebben het in dit verband over Industry 4.0, anderen over de “fabriek van de toekomst” en weer anderen geven de voorkeur aan het Industrial Internet of Things (IIoT). Maar welke term u ook kiest: het belangrijkste is om nu actief te worden en te vertrouwen op betrouwbare partners. De intralogistiek is een goed uitgangspunt om snel veranderingen in gang te zetten. Er is immers dringend actie nodig: veel bedrijven worden momenteel ernstig beperkt door het tekort aan geschoolde werknemers. Moderne technologieën zoals mobiele robots kunnen een oplossing bieden.
Digitalisering in de automobielindustrie: zeven tips voor een intelligente productie
2 november 2022 Als je wilt groeien en crises wilt beheersen, moet je digitaal slagvaardig zijn – dit geldt ook voor de belangrijke automobielsector. Er bestaat geen alternatief voor digitale instrumenten bij het aanspreken van klanten of het verhogen van de productiviteit. Kunstmatige intelligentie (AI) en duurzaamheid zijn belangrijke gangmakers en focuspunten, zoals blijkt uit een studie van Capgemini. Experts van Gartner wijzen op het belang van aanpakken op basis van open-source-samenwerkingen, holistische ecosystemen en technologische partnerschappen. Maar waar moeten we op letten bij de digitalisering en de intralogistiek in de productie van de toekomst? We willen deze vraag in twee delen beantwoorden. We beginnen met tips over digitalisering in de slimme fabriek. Als expert op het gebied van automatisering begeleidt OMRON al vele jaren fabrikanten en leveranciers op weg naar meer digitalisering.
Kunstmatige intelligentie (AI): hoop, hype en FOMO
22 september 2022 Toen we tien jaar geleden vragen kregen over projecten op basis van AI, kwamen die vooral voort uit een hype of FOMO. Als ik vroeg waarom men meer wilde weten over AI, was het antwoord meestal 'omdat mijn baas dat vraagt' of 'omdat we veel gegevens hebben' of 'omdat het een interessant gebied lijkt'. Geen enkele van deze redenen was bijzonder solide en rechtvaardigde zeker niet de grote investering die voor AI-toepassingen op dat moment nodig was.Dat is nu anders. Vandaag is hoop de drijfveer, in plaats van hype of 'FOMO'. Klanten vragen zich niet meer af of we hen met AI kunnen helpen. Ze vragen ons of we kunnen helpen met voorspellend onderhoud, kwaliteitscontrole of procesoptimalisatie. Ze kloppen bij ons aan met een probleem en willen dat we hen helpen om dit op te lossen. Het gebruik van AI is niet langer een motief of een doel op zich. AI is een 'instrument' geworden.Of het nu gaat om voedingsmiddelen en drank, de farmaceutische sector, elektronica of de automobielindustrie, het uiteindelijke doel is hetzelfde: hoogwaardige producten zonder defecten produceren aan lagere kosten, met minder energie en minder arbeid. AI is een van de mogelijke oplossingen om dit doel te bereiken.
Automatisering past zich aan duurzame verpakking aan
16 augustus 2022 Hebt u ooit online iets kleins besteld en was u verontwaardigd toen het aankwam in een te grote doos vol noppenfolie, met lucht gevulde folie of papier?
Samen de fabriek van de toekomst bouwen
16 juni 2022 Als een van de grootste business units van OMRON streven we ernaar de fabriek in Den Bosch verder te ontwikkelen om aan de behoeften in de EMEA-regio te voldoen.
Lights out? Nog steeds onwaarschijnlijk met Industry 4.0
21 april 2022 Voor veel fabrikanten voelt het vooruitzicht van een volledig geautomatiseerde, mensvrije fabriek nog lichtjaren weg. Wanneer, vragen ze, komt de 4de industriële revolutie en wat kunnen we verwachten? In deze blog kijken we naar de realiteit van (volledig/semi-) geautomatiseerde productie, wat robots wel en niet kunnen, en waarom menselijke interventie nog steeds (meestal) onvervangbaar is.
Traditionele fabrieken hebben ook gegevensbehoeften
18 maart 2022 De juiste hulpmiddelen en technologie kunnen geavanceerd voorspellend onderhoud, knelpuntpreventie en optimalisatie mogelijk maken. Ontdek hoe digitalisering de kloof tussen oude systemen en Industry 4.0 overbrugt.
Waarom geautomatiseerde inspectiesystemen essentieel zijn voor de productie van elektrische voertuigen
23 maart 2023 Veiligheid gaat boven alle andere problemen in de automobielindustrie, en de productie van elektrische voertuigen vormt hierop geen uitzondering. Veiligheid kan echter ook complexiteit met zich meebrengen en de complexiteit van de huidige voertuigen – met name die van elektrische voertuigen (EV's) – is zodanig dat fabrikanten niet langer kunnen vertrouwen op traditionele, op steekproeven of audits gebaseerde inspectiemethoden.
Vadain automatiseert de inspectie van gordijnstoffen met machine-vision
8 april 2022 Vadain, marktleider in op maat gemaakte gordijnen in Nederland, had een oplossing nodig om fouten zo vroeg mogelijk te detecteren in kilometers gordijnstoffen. Samen met softwareontwikkelaars van Sycade, machine-visiontechnologie van OMRON en machinebouwer Eisenkolb ontwikkelden zij een geautomatiseerde oplossing om fouten in gordijnstoffen te detecteren en te analyseren, waardoor het tijdrovende handmatige inspectieproces tot het verleden behoort.
Factory automation: four tips for the future of food & beverage manufacturing
16 juli 2020 The coronavirus pandemic has posed major challenges to organisations of all types and sizes. In the food and commodity industry, companies have faced significantly reduced consumption and disrupted supply chains, while at-home consumption increased, and out-of-home consumption came near to a standstill. But how can manufacturers adapt their business strategies and production processes both now and in the longer term? The pandemic may provide an opportunity for rethinking outdated processes and procedures and enhancing them with concepts such as innovative robotics, sensor technology and holistic automation strategies.
Six challenges for brand protection
19 november 2019 Brand protection is an important topic for any business. But as industrial companies invest in new technology, such as smart robotics, artificial intelligence and vision systems, are they aware of the key challenges that could affect their brand?
Legacy of machine vision
16 oktober 2019 Did you know that for more than 40 years, Omron has developed vision sensing technologies for factory automation, surveillance and transport systems, and more recently for facial recognition and image processing for mobile phones, and even driver monitoring for autonomous driving?
Late-stage customization in pharmaceutical manufacturing
16 oktober 2019 As a result of serialization legislation, pharmaceutical manufacturers must now ensure that labels printed at a late stage contain all of the data required for compliance. This includes customizing product labels for certain markets, customers or products by adding variable data to labels or packaging. This avoids the need to stock individual packaging materials for each variant.
How to secure FMCG supply chains with traceability?
2 oktober 2019 The traceability of food and drink products throughout the production and distribution process can be a complex issue. For example, alcoholic drink producers need systems that enable them to comply with local regulations regarding food traceability, as well as tax legislation.
Barcodes: keeping track of product quality
2 oktober 2019 For many years, barcode technology has proved to be an economical and flexible identification technology. It has continued to develop and as a result, 1D and 2D codes (such as Datamatrix) are now used almost universally. Their versatility have made them a popular choice for streamlining many key supply chain processes, including production, logistics and item traceability.
Is your production line ready for inspection?
12 september 2019 Quality inspections are a critical requirement for all manufacturing and packaging lines. Being able to identify defective products before they are shipped to customers can bring significant savings in both time and money. It prevents costly product recalls, wasted production and potentially expensive legal costs.For perishable products – from food to pharmaceuticals – quality inspection of the packaging is also vital. An unreadable barcode or a wrong expiry date could lead to perfectly good products being discarded. And increasingly strict legislation is making clear marking a top priority for all types of products.
Van verkeerslichten tot robots: OMRON viert 90 jaar innovatie
6 juni 2023 Dit jaar op Founder’s Day blikte OMRON terug op 90 jaar ervaring in het verleggen van technologische grenzen en keek het vooruit naar een toekomst van automatiseringsinnovatie die in het teken staat van duurzaamheid, digitalisering en samenwerking tussen mens en machine.Het belang van 10 mei… 10 mei staat in de OMRON agenda genoteerd als belangrijkste dag van het jaar. Op deze dag vieren 30.000 OMRON-werknemers over de hele wereld het leven en erfgoed van de oprichter van het bedrijf, Kazuma Tateishi. Dit doen ze door de visie van Tateishi om technologie te omarmen om een betere wereld te creëren te ondersteunen en zich in te zetten voor de samenleving - vaak door deel te nemen aan vrijwilligers- en liefdadigheidsprojecten in hun gemeenschappen. Mijlpalen van innovatie De innovatieroute van OMRON begon in 1933 met de ontwikkeling van een zeer nauwkeurige timer voor röntgenfotografie. Dit was de eerste bijdrage die het bedrijf leverde om maatschappelijke behoeften aan te pakken. In 1960 onthulde OMRON 's werelds eerste contactloze benaderingsschakelaar, die een revolutie teweegbracht in de mogelijkheden voor geavanceerde massaproductie. Sindsdien is OMRON baanbrekende technologieën blijven introduceren, waaronder het eerste automatische verkeerslicht, een onbemand treinstationsysteem, draagbare bloeddrukregelaar, ultrasnelle fuzzy logic controller en automatische apparatuur voor kankercellendiagnose.
Kopen of leasen? Uw nieuwe cobot financieren
26 april 2023 Stof tot nadenken voor het mkb bij de financiering van automatiseringsprojectenTekort aan vaardigheden, digitalisering, duurzaamheid en energiebesparende plannen versnellen automatiseringsprojecten in veel bedrijven. Zodra handmatige processen zijn geïdentificeerd die zichzelf lenen voor automatisering, is de volgende vraag: en wat kost het allemaal?Het kan logisch zijn om opties zoals leasing of robot-as-a-service in overweging te nemen. Een voorbeeld van tools die met name het midden- en kleinbedrijf (mkb) een beter overzicht geven van de financiële aspecten van automatisering is de ROI-calculator van OMRON. Iedereen die momenteel overweegt een cobot of AMR aan te schaffen, kan deze tool gebruiken om het rendement op de investering inzichtelijk te maken.
Kunstmatige intelligentie: noem me niet dom
8 februari 2023 Tien jaar geleden was ik best trots op hoe slim de machines in onze eigen fabriek waren. Nu, met mijn huidige definitie van slim, besef ik dat ze eigenlijk nogal dom waren.Waarom? Omdat ze weliswaar deden waarvoor ze waren ontworpen, maar zodra ze iets onverwachts of ongewoons tegenkwamen, waren ze het spoor bijster. Ze namen hun toevlucht tot de vraag aan de operator "wat is er mis met mij?".Problemen oplossen en machines weer aan de praat krijgen vraagt om slimme mensen. Hoogopgeleide operators. Ervaren software- en hardware-engineers. Het probleem is dat deze mensen in de afgelopen tien jaar steeds minder beschikbaar zijn geworden. Er is gewoon niet genoeg nieuw talent dat de sector binnenkomt om het aantal werknemers dat de pensioengerechtigde leeftijd bereikt te compenseren. Als ze het bedrijf verlaten, nemen de gepensioneerden hun hardverdiende kennis mee die het resultaat is van jarenlange ervaring. Met elke vertrekkende medewerker worden bedrijven geconfronteerd met het vooruitzicht van een minder productief en minder deskundig personeelsbestand.
Cobot-integratie versnellen
8 februari 2023 Goede planning en sterke partners helpen kleine en middelgrote bedrijven om obstakels op het gebied van automatisering te overwinnen.Collaborative robots, ook wel cobots genoemd, zijn zeer populair omdat ze het mogelijk maken om tijdrovende en arbeidsintensieve taken te automatiseren. De wereldwijde markt voor collaborative robots wordt momenteel geschat op ongeveer $ 1,2 miljard. In 2021 werden in totaal 32.300 cobots verkocht. Vooral in tijden waarin het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om geschikte werknemers te vinden en te behouden, zijn dergelijke technologieën op veel plaatsen hun gewicht in goud waard. Over goud gesproken: sommigen denken dat cobots extreem duur zijn en vragen zich af wanneer een investering in dergelijke technologie wordt terugverdiendAutomatiseringsexpert OMRON wil dergelijke zorgen graag wegnemen, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven: slimme en geïntegreerde robotica-oplossingen, evenals cobots en mobiele robots zijn haalbaar en betaalbaar. Voor een schatting van het rendement op investering geeft de ROI-calculator van OMRON een snel en eenvoudig overzicht.Cobots en autonome mobiele robots (AMR) zijn geschikt voor zowel het MKB als grote bedrijven. Zij voeren taken uit zoals transport, palletiseren, laden en lossen van machines, assemblage, spuitwerk of lassen. Ze kunnen snel en flexibel worden aangepast en ook worden geprogrammeerd door niet-deskundigen. Materiaalbevoorrading kan worden gestroomlijnd met AMR's en machine- en procesbelasting met cobots. Om dergelijke projecten met succes uit te voeren en de integratie van robots te versnellen, zijn echter knowhow en partners nodig die over de betreffende expertise beschikken. En bovenal moeten werknemers vanaf het begin van het project worden geïnformeerd en bij het project worden betrokken om samen deel uit te maken van de verandering.Hier volgen enkele tips waarmee bedrijven rekening moeten houden bij het integreren van cobots:
Wat brengt de toekomst op het gebied van intralogistiek? Tips voor meer efficiëntie
15 november 2022 Soms richten we ons zo veel op het grote geheel dat we de kleinere en toch zo belangrijke processen vergeten die kenmerkend zijn voor slimme productie. Een voorbeeld hiervan is de intralogistiek, oftewel de materiaal- en goederenstromen die plaatsvinden op het terrein van een bedrijf of in een productiehal. Uit een recent onderzoek bleek dat meer dan 80% van de ondervraagde bedrijven het toegenomen gebruik van AI en automatisering in de intralogistiek noodzakelijk acht om uitdagingen als het tekort aan geschoolde werknemers of groeiplannen het hoofd te bieden.Automotive-bedrijven die willen voldoen aan de eisen van de markt en de klant, de efficiëntie willen verhogen en duurzamer willen worden, moeten nieuwe ideeën bedenken. De energiekosten, de gascrisis en de stijgende inflatie maken deze taak nog moeilijker. Concepten van de slimme fabriek, die innovatieve automatisering, digitalisering en slimme intralogistieke benaderingen combineren, kunnen waardevolle ondersteuning bieden. Sommigen hebben het in dit verband over Industry 4.0, anderen over de “fabriek van de toekomst” en weer anderen geven de voorkeur aan het Industrial Internet of Things (IIoT). Maar welke term u ook kiest: het belangrijkste is om nu actief te worden en te vertrouwen op betrouwbare partners. De intralogistiek is een goed uitgangspunt om snel veranderingen in gang te zetten. Er is immers dringend actie nodig: veel bedrijven worden momenteel ernstig beperkt door het tekort aan geschoolde werknemers. Moderne technologieën zoals mobiele robots kunnen een oplossing bieden.
Kunstmatige intelligentie (AI): hoop, hype en FOMO
22 september 2022 Toen we tien jaar geleden vragen kregen over projecten op basis van AI, kwamen die vooral voort uit een hype of FOMO. Als ik vroeg waarom men meer wilde weten over AI, was het antwoord meestal 'omdat mijn baas dat vraagt' of 'omdat we veel gegevens hebben' of 'omdat het een interessant gebied lijkt'. Geen enkele van deze redenen was bijzonder solide en rechtvaardigde zeker niet de grote investering die voor AI-toepassingen op dat moment nodig was.Dat is nu anders. Vandaag is hoop de drijfveer, in plaats van hype of 'FOMO'. Klanten vragen zich niet meer af of we hen met AI kunnen helpen. Ze vragen ons of we kunnen helpen met voorspellend onderhoud, kwaliteitscontrole of procesoptimalisatie. Ze kloppen bij ons aan met een probleem en willen dat we hen helpen om dit op te lossen. Het gebruik van AI is niet langer een motief of een doel op zich. AI is een 'instrument' geworden.Of het nu gaat om voedingsmiddelen en drank, de farmaceutische sector, elektronica of de automobielindustrie, het uiteindelijke doel is hetzelfde: hoogwaardige producten zonder defecten produceren aan lagere kosten, met minder energie en minder arbeid. AI is een van de mogelijke oplossingen om dit doel te bereiken.
Verpakkings- en intralogistieke uitdagingen in eCommerce overwinnen
24 februari 2022 Verpakken met robotondersteuning maakt een snelle en kostenefficiënte schaalbaarheid naar boven en naar beneden mogelijk om te kunnen voldoen aan de wisselende eisen van de toeleveringsketen.
Vijf uitdagingen in verpakkings- en palletiseerprocessen met hoge variatie en laag volume (High-Mix, Low-Volume - HMLV)
21 december 2021 Het nieuwe product heeft zojuist de fabriek verlaten, in een schapklare verpakking en in de gespecificeerde gecombineerde verhouding om aan de behoeften van de klant te voldoen. De verpakking is verzorgd door een ander bedrijf: een co-verpakker. Co-verpakking komt voor in alle FMCG-markten (Fast-Moving Consumer Goods), maar vooral in de duurdere productsegmenten zoals persoonlijke verzorging of zoetwaren. Deze snelgroeiende activiteit helpt te voldoen aan de behoefte van de consument naar meer variatie.
Productiviteitspieken: van preventief naar voorspellend onderhoud
17 december 2021 Onderhoud is cruciaal voor een bloeiend bedrijf. Vooral op de productieafdeling verwacht men vaak standaard dat installaties 24/7 inzetbaar zijn. Zoals elk gevestigd bedrijf weet, is er voor een optimale werking van productielijnen en -systemen meer nodig dan een bekwaam onderhoudsteam. Ook een zorgvuldige en strakke planning, constante waakzaamheid, de bereidheid om versleten onderdelen te vervangen en de bereidheid om te reageren op ongeplande gebeurtenissen zijn vereist. Tenminste, dat was vroeger zo.
Afgewerkte afdichtingen in minder dan 10 seconden: de geïntegreerde robotcontroller Robotics Integrated Controller zorgt voor een harmonieuze besturing
24 november 2021 Trelleborg Livorno heeft een robotcel bijgewerkt voor de afwerking van polyurethaan pakkingen voor de duurzame windenergiemarkt. De basis van de oplossing is de geïntegreerde robotcontroller van OMRON, die zorgt voor de integratie en synchronisatie van alle automatiseringscomponenten, inclusief robots, logica, motion, veiligheid en gebruikersinterface.
Kunststoffen in de productie van consumentengoederen: zeven automatiseringstips voor groenere verpakkingen
29 april 2021 Hygiëne of milieubescherming? Bij voorkeur beide! Bedrijven in de consumentengoederenindustrie vragen zich steeds vaker af welke alternatieven ze hebben voor kunststof verpakkingen en hoe ze groener, efficiënter en toch nog veilig kunnen handelen. Innovatieve verpakkingslijnen, robotica en kunstmatige intelligentie bieden ondersteuning.
Cobot-dashboard: op een slimme manier data voor OEE-verbetering visualiseren
16 maart 2021 De fabriek van de toekomst is niet alleen gebaseerd op een goed georganiseerde interactie van de meest uiteenlopende machines, robots, sensoren en AI-technologieën. Ondernemers en besluitvormers worden ook steeds vaker geconfronteerd met de uitdaging om de enorme hoeveelheden gegevens die door de verschillende productielijnen worden verzameld te harmoniseren en zo goed mogelijk te gebruiken om hun beslissingen te ondersteunen. Er moet niet alleen een uitgebreide datastrategie worden ontwikkeld, maar er zijn ook technologieën nodig die de gegevens zodanig verwerken en presenteren dat problemen onmiddellijk worden geïdentificeerd voordat ze uit de hand lopen.
Van verkeerslichten tot robots: OMRON viert 90 jaar innovatie
6 juni 2023 Dit jaar op Founder’s Day blikte OMRON terug op 90 jaar ervaring in het verleggen van technologische grenzen en keek het vooruit naar een toekomst van automatiseringsinnovatie die in het teken staat van duurzaamheid, digitalisering en samenwerking tussen mens en machine.Het belang van 10 mei… 10 mei staat in de OMRON agenda genoteerd als belangrijkste dag van het jaar. Op deze dag vieren 30.000 OMRON-werknemers over de hele wereld het leven en erfgoed van de oprichter van het bedrijf, Kazuma Tateishi. Dit doen ze door de visie van Tateishi om technologie te omarmen om een betere wereld te creëren te ondersteunen en zich in te zetten voor de samenleving - vaak door deel te nemen aan vrijwilligers- en liefdadigheidsprojecten in hun gemeenschappen. Mijlpalen van innovatie De innovatieroute van OMRON begon in 1933 met de ontwikkeling van een zeer nauwkeurige timer voor röntgenfotografie. Dit was de eerste bijdrage die het bedrijf leverde om maatschappelijke behoeften aan te pakken. In 1960 onthulde OMRON 's werelds eerste contactloze benaderingsschakelaar, die een revolutie teweegbracht in de mogelijkheden voor geavanceerde massaproductie. Sindsdien is OMRON baanbrekende technologieën blijven introduceren, waaronder het eerste automatische verkeerslicht, een onbemand treinstationsysteem, draagbare bloeddrukregelaar, ultrasnelle fuzzy logic controller en automatische apparatuur voor kankercellendiagnose.
Waarom geautomatiseerde inspectiesystemen essentieel zijn voor de productie van elektrische voertuigen
23 maart 2023 Veiligheid gaat boven alle andere problemen in de automobielindustrie, en de productie van elektrische voertuigen vormt hierop geen uitzondering. Veiligheid kan echter ook complexiteit met zich meebrengen en de complexiteit van de huidige voertuigen – met name die van elektrische voertuigen (EV's) – is zodanig dat fabrikanten niet langer kunnen vertrouwen op traditionele, op steekproeven of audits gebaseerde inspectiemethoden.
Top 5 automatiseringsvoorspellingen voor 2023 van OMRON Europe
1 februari 2023 Nu het nieuwe jaar is begonnen, met al haar mogelijkheden, wil ik graag een licht werpen op enkele van de belangrijkste trends die van invloed zullen zijn op en vorm zullen geven aan industriële automatisering in 2023 en daarna. De productiesectoren zullen nog steeds te maken krijgen met vele uitdagingen en om deze het hoofd te bieden, is veerkracht en flexibiliteit in bedrijfsmodellen nodig. Tegelijkertijd moeten bedrijven opkomende technologieën - sensing, robotica, 5G en kunstmatige intelligentie - omarmen om hen te helpen de problemen op te lossen waarmee ze te maken krijgen als gevolg van maatschappelijke uitdagingen.
De weg naar netto nul: tactieken bespreken
1 februari 2023 De sleutel tot het ontgrendelen van een toekomst met een netto nul emissies in de productie is het transformeren van de waardeketen door middel van automatisering.In juni 2022 meldde New Scientist dat een derde van de grootste bedrijven ter wereld het doel heeft om netto nul emissies te bereiken- aanzienlijk meer dan op hetzelfde moment vorig jaar.Hoewel het positieve nieuws is dat het momentum versnelt, werd in het artikel vermeld dat de details van de manieren waarop bedrijven het bereiken van netto nul plannen, fragmentarisch waren.Dat is in feite geen verrassing. Het creëren en implementeren van een strategie voor netto nul is een enorme onderneming voor ieder bedrijf, vooral ook omdat 80% van de emissies van broeikasgassen in Scope 3 valt - dat wil zeggen emissies die zich upstream of downstream in de waardeketen voordoen. Dit is met name een uitdaging voor FMCG-bedrijven, met hun lange en complexe toeleveringsketens en logistiek.De meeste van deze bedrijven weten wat ze moeten doen: de waardeketen decarboniseren en circulair maken. En ze hebben een strategie om dit te doen, die in het algemeen het volgende zal omvatten: optimaliseren van het gebruik van hulpbronnen en energie, vervangen van producten en processen met een hoge emissie, en elimineren van afval.Maar het vertalen van intentie in actie is waar de grootste uitdaging ligt. Dit is waar automatisering een cruciale rol speelt.Het verzamelen en analyseren van gegevens is de sleutel tot een geslaagde transitie naar netto nul. Hoe weten bedrijven anders wat hun uitgangspunt is, waar ze moeten verbeteren, of ze verbetering hebben bereikt en in welke mate? Robuuste gegevens vormen de basis voor het omzetten van een streven in verandering, en voor geloofwaardige en zelfverzekerde communicatie met stakeholders en het verwezenlijken van klimaatambities.
Het hoofd bieden aan de storm: navigeren door economische onzekerheid door sociale uitdagingen om te zetten in technologische mogelijkheden
6 december 2022 Een van de vragen die mij vaak worden gesteld, is wat onze strategie is als Industrial Automation Business, voor het handhaven van een stabiele groei in een volatiele en steeds onvoorspelbaarder wordende wereldeconomie. Mijn antwoord is, zoals u zich wellicht kunt voorstellen, niet één zin samen te vatten, hoewel het verankerd is in één concept: SINIC. SINIC staat voor 'Seed-Innovation to Need-Impetus Cyclic Evolution' en is een theorie die in 1970 is ontwikkeld door de oprichter van OMRON, Dr. Kazuma Tateisi. Volgens deze filosofie hebben wetenschap, technologie en de maatschappij een onderlinge cyclische relatie, waarbij ze elkaar wederzijds beïnvloeden. Wetenschappelijke doorbraken helpen de samenleving vooruit en sociale behoeften stimuleren technologische ontwikkeling. OMRON Europe heeft deze filosofie altijd gevolgd en heeft de afgelopen tien jaar de basis gelegd voor het creëren van oplossingen die toegevoegde waarde bieden voor de hedendaagse sociale en economische uitdagingen.
Digitalisering in de automobielindustrie: zeven tips voor een intelligente productie
2 november 2022 Als je wilt groeien en crises wilt beheersen, moet je digitaal slagvaardig zijn – dit geldt ook voor de belangrijke automobielsector. Er bestaat geen alternatief voor digitale instrumenten bij het aanspreken van klanten of het verhogen van de productiviteit. Kunstmatige intelligentie (AI) en duurzaamheid zijn belangrijke gangmakers en focuspunten, zoals blijkt uit een studie van Capgemini. Experts van Gartner wijzen op het belang van aanpakken op basis van open-source-samenwerkingen, holistische ecosystemen en technologische partnerschappen. Maar waar moeten we op letten bij de digitalisering en de intralogistiek in de productie van de toekomst? We willen deze vraag in twee delen beantwoorden. We beginnen met tips over digitalisering in de slimme fabriek. Als expert op het gebied van automatisering begeleidt OMRON al vele jaren fabrikanten en leveranciers op weg naar meer digitalisering.
Brandstof voor de toekomst: waar op moet worden gelet bij de productie van brandstofcellen
10 maart 2022 Als mensen het hebben over duurzame mobiliteit, is het eerste wat bij hen opkomt elektrische auto's. Brandstofcellen of directe waterstofbranders zijn aanvullende technologieën die vaak naar de achtergrond verdwijnen, maar veel te bieden hebben als het gaat om CO₂-reductie en marktopties.
Groene verpakkingsindustrie: realiseren van duurzame productie
9 februari 2022 Duurzaamheid in de verpakkingsindustrie is een van de belangrijkste aspecten in de strijd tegen kunststof afval en uiteindelijk tegen de klimaatverandering. De uitdagingen die dit met zich meebrengt, vereisen flexibele en krachtige automatiseringstechnologie.
Het succes van lokale accucelproductie stimuleren
20 september 2021 Zowel deskundigen als autofabrikanten zijn het erover eens dat e-mobiliteit de toekomst is. Accu's en de productie daarvan staan centraal in deze ontwikkeling. In deze context zal de mondiale markt voor lithium-ionaccu's naar verwachting groeien van USD 44,2 miljard (2020) naar USD 94,4 miljard (2025). De overstap van verbrandingsmotoren naar accu's of waterstofcellen in de automotive-industrie stelt bedrijven voor enorme uitdagingen.
Kunststoffen in de productie van consumentengoederen: zeven automatiseringstips voor groenere verpakkingen
29 april 2021 Hygiëne of milieubescherming? Bij voorkeur beide! Bedrijven in de consumentengoederenindustrie vragen zich steeds vaker af welke alternatieven ze hebben voor kunststof verpakkingen en hoe ze groener, efficiënter en toch nog veilig kunnen handelen. Innovatieve verpakkingslijnen, robotica en kunstmatige intelligentie bieden ondersteuning.
De drijvende kracht achter de Europese automotive-industrie
29 januari 2021 De Europese automotive-industrie wordt geconfronteerd met hevige concurrentie uit Azië en met de economische uitdagingen van de pandemie. Er moeten innovatieve, toekomstbestendige strategieën en technologieën worden ontwikkeld die zowel efficiëntie als duurzaamheid zullen verbeteren. Tony Seba van Stanford University is van mening dat tegen 2025 geen nieuwe voertuigen met (100%) verbrandingsmotoren meer zullen worden verkocht en dat men zal overstappen naar door accu's of waterstof aangedreven brandstofcellen. Intussen heeft de industrie te maken met dalende verkopen, steeds strenger wordende emissieregelgeving, nieuwe technologieën, digitalisering en veranderende behoeften van de consumenten. Bedrijven moeten reageren door hun productielijnen te veranderen, flexibeler te worden en innovaties te introduceren die een concurrentievoordeel bieden.