Innovatie in de paneelbouw

Nieuwe waarde voor panelen

Ontwikkelingen op het gebied van paneelbouw geven aanleiding tot vernieuwingen in productiefaciliteiten. Dit komt niet alleen ten goede aan paneel- en machinebouwers, maar ook aan de eindgebruikers van de panelen.

Als het ontwerp, de productie en het gebruik van panelen kunnen worden verbeterd door de toepassing van nieuwe producten, bedradingsmethoden en technologieën, kan een enorme efficiëntiewinst worden gerealiseerd. Wij streven naar innovatie op het gebied van panelen en procestechnologie, onder andere met ons concept van Value Design voor panelen. *1

*1 Value Design voor panelen : ons concept van Value Design voor panelen voor de specificatie van producten die worden gebruikt in panelen, creëert nieuwe waarde voor paneelgebruikers. Wanneer meerdere producten worden gecombineerd die allemaal het Value Design-concept delen, wordt de geleverde waarde nog hoger.

Mensen

Paneelbouw eenvoudig en gemakkelijk gemaakt

Eenvoudige bedrading

Aansluitklemmen met Push-In Plus-technologie helpen bij het vereenvoudigen van de bedrading.

 • Eenvoudig aan te brengen: het gebruik van onze aansluitklemmen met Push-In Plus-technologie is eenvoudiger dan het aansluiten van een hoofdtelefoon.
 • Stevige bevestiging: hoewel er minder insteekkracht vereist is, zijn de draden stevig bevestigd. Met onze geavanceerde ontwerp- en productietechnieken hebben we een veer geproduceerd die een lage insteekkracht combineert met een hoge uittrekkracht.
 • Werken met beide handen: het mechanisme van de aansluiting is zodanig ontworpen dat het een schroevendraaier vasthoudt, zodat u de draden met beide handen in het ingangspunt aan de voorkant kunt steken.
 • Geschikt voor bedrading met samengeslagen draden: het is mogelijk om draden met adereindhulzen (ferrules) in te steken, maar ook massieve en samengeslagen draden

Bedrading met aansluiting en loskoppeling aan de voorkant

De kabelingangen van de door onszelf ontwikkelde klemmenblokken met Push-In Plus-technologie bevinden zich allemaal aan de voorkant. Dit maakt het aansluiten van draden eenvoudig.

Proces

Innovatie in de paneelbouw

Efficiënt ontwerpen

De CAD-bibliotheek met de elektrische regelingen van onze producten kan helpen om het ontwerpproces te vereenvoudigen.

Partners voor CAD-bestanden van elektrische regelingen: Zuken, EPLAN

Snelle aanpassing

Apparaten met gestandaardiseerde specificaties zorgen ervoor dat u de panelen voor iedere klant op eenvoudige wijze kunt aanpassen.

 • De hoogte en diepte van onze producten zijn gestandaardiseerd, zodat bestaande ontwerpen op eenvoudige wijze kunnen worden aangepast.
 • Ons brede assortiment producten met gestandaardiseerde specificaties biedt u een ruimere keus: voedingen, timers, meet- en bewakingsrelais, aansluitvoeten (voor relais, timers, vloeistoflekkagesensoren), SSR, DIN-railaansluitblokken, temperatuurregelaars, power monitors, UPS-apparaten, EtherCAT-
  slave-aansluitingen.

Sneller bedraden

Gestandaardiseerde bedradingsmethoden en -specificaties dragen bij tot kortere levertijden.

 • Eenvoudig te begrijpen posities van de aansluitingen dragen bij aan een nauwkeurigere werkwijze.
 • Gestandaardiseerde posities van I/O-aansluitingen stellen u in staat de bedrading van panelen georganiseerd aan te brengen.
 • Dankzij aansluitklemmen met Push-In Plus-technologie kost bedraden veel minder moeite.
 • Aansluitklemmen met Push-In Plus-technologie hoeven niet opnieuw te worden bevestigd. De druk van de klemveer houdt de adereindhuls of draad stevig op zijn plaats, en er is dus geen sprake meer van schroeven die losraken door trillingen.

Wereldwijd verzenden

Onze Value Design-producten zijn gecertificeerd conform UL en CSA.

Panelen

Een evolutie voor panelen

Ruimtebesparend

Door apparaten toe te voegen in de nieuw beschikbaar gekomen ruimte in het paneel, kunt u meer functies integreren in een paneel van dezelfde afmetingen.

Dankzij een lager stroomverbruik (en dus minder warmteproductie) is voor elk model zij-aan-zij-montage mogelijk bij een omgevingstemperatuur van 55°C.

Beperk loze ruimte

Wij helpen u bij het verkleinen van panelen door de ruimte tussen de kabelgeleiders te versmallen en de loze ruimte te beperken.

Trillingsbestendigheid

U kunt aansluitklemmen met Push-In Plus-technologie gebruiken om robuuste panelen te creëren die bestand zijn tegen trillingen tijdens bedrijf en transport.

Verbeter de luchtstroom

De toepassing van onderdelen van gelijke hoogte garandeert een onbelemmerde luchtstroom. Hierdoor wordt warmte gemakkelijk afgevoerd. Door een daling van de temperatuur in het paneel neemt de productbetrouwbaarheid toe, daalt het aantal storingen en stijgt de verwachte levensduur van het product.

Klantreferenties

EU_web_Wepan_420_420.jpg

Paneelbouwer Wepan doet geen concessies aan kwaliteit

Ontmoet Gert van Wensen, directeur van Wepan in het westen van Nederland. Als installateur en paneelbouwer is hij er zich van bewust dat flexibiliteit en snelheid voor veel klanten belangrijk zijn, maar toch weigert hij concessies te doen aan de kwaliteit. Dat is ook een van de redenen waarom hij al meer dan twintig jaar met Omron samenwerkt. "We hebben nooit problemen gehad met de PLC's of andere componenten."

Lees verder

White papers en technologie-artikelen