Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Innovatieve productielocaties om een duurzame toekomst op te bouwen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Innovatieve productielocaties om een duurzame toekomst op te bouwen

iautomation logo
Video afspelen

De vele dilemma's waarmee de productiesector te maken heeft

De globalisering van de markt, de veranderende behoeften van de consument, de doelstellingen op het gebied van koolstofneutraliteit, de digitalisering en andere ontwikkelingen in de productietechnologie, dalende geboortecijfers en de vergrijzing van de bevolking, de evoluerende waarden van fabrieksarbeiders... Dit zijn slechts enkele van de veranderingen waar de sector in steeds sneller tempo mee te maken krijgt. Om gelijke tred te houden met deze veranderingen en tegemoet te komen aan de sociale behoeften die essentieel zijn voor duurzame ontwikkeling, moet de productielocatie verschillende dilemma's aanpakken.

Productiviteit van kapitaal en flexibiliteit

De toenemende risico's als gevolg van een te grote afhankelijkheid van productielocaties van menselijke arbeidskrachten

Nu de arbeidstekorten toenemen, wordt het steeds riskanter voor productielocaties om al te zeer op menselijke arbeid te vertrouwen. In de kapitaalintensieve productiesector heeft dit de besparing op arbeidskosten versneld door investeringen in mechanisatie en automatisering. Deze mechanisatie en automatisering moeten echter ook flexibel kunnen inspelen op de uiteenlopende behoeften van de consument.

Economische rationaliteit en milieu

Beheerrisico's die voortvloeien uit koolstofvrij worden

Economische rationaliteit, dat wil zeggen het produceren van betere producten tegen lagere kosten, is een constante uitdaging voor de sector. In het licht van de sociale materialiteit wordt ook steeds meer van bedrijven gevraagd om hun producten te produceren op manieren die bijdragen aan koolstofvrij worden en de bescherming van het milieu wereldwijd.

Technische evolutie en menselijke bekwaamheid

Talenten aanwerven en werknemers sneller opleiden

Het is een must om concurrenten in de industrie voor te blijven en gelijke tred te houden met de voortdurende vooruitgang op het gebied van productietechnologieën. Met het dalende aantal productiemedewerkers en het tekort aan hoogopgeleide technici wordt het elk jaar echter moeilijker om personeel dat volledig op de hoogte is van dergelijke geavanceerde technologieën te werven en snel op te leiden.

Productiviteit en menselijke waardigheid

Balans tussen werk en privé en werkplezier

Er zijn werkomgevingen nodig die veilig en comfortabel zijn om in te werken, en die werknemers in staat stellen hun potentieel volledig te ontplooien. Productielocaties moeten werknemers een gevoel van voldoening en groeimogelijkheden bieden, zodat ze zich kunnen bezighouden met creatievere activiteiten.

Een concept voor innovatie van productie om sociale problemen op de productielocatie op te lossen

We bieden drie oplossingen voor veel verschillende uitdagingen die te maken hebben met sociale problemen waar de productielocatie mee te maken heeft, op basis van drie benaderingen van innovatie in automatisering: geïntegreerde (geavanceerde besturing), intelligente en interactieve (geavanceerde samenwerking tussen mens en machine) technologieën.

Dat is ons i-Automation!-concept voor productie-innovatie.

Een duurzame toekomst met een nieuw type productielocatie

Het doel van OMRON is het helpen creëren van een duurzame samenleving door het implementeren van duurzame automatisering die wereldwijd samengaat met het milieu en die werknemers een hoge mate van tevredenheid kan bieden, terwijl ook de geavanceerde ontwikkeling van de productie wordt bevorderd. Centraal in dit streven staan onze geavanceerde i-Automation!-producten, die zijn gebaseerd op onze drie nieuwe productieconcepten: "Autonomie die het menselijk kunnen voorbijgaat", "Geavanceerde samenwerking tussen mens en machine" en "Innovatie van Digital Engineering".