Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Serialisatie in uw productielijn implementeren

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Serialisatie in uw productielijn implementeren

Bent u niet zeker over de volgende stap bij uw implementatie van serialisatie? Neem contact met ons op, waar u zich ook in het implementatieproces van serialisatie bevindt - van conceptstudies en eerste pilotprojecten tot het implementeren van complete stations in uw lijnen en fabrieken en de integratie in nieuwe machines of, in de laatste fase, in de verbeter- en upgradecycli.

Centrale repository's en leveringsketen (niveau 5)

Europa/EMVS

securPharm/ACS Pharmaprotect

De geserialiseerde gegevensuitwisseling in Europa in het kader van de Europese EMVS voor farmaceutische producten kan bijv. voor verkoop in Duitsland tot stand worden gebracht via de Europese hub (router) of rechtstreeks naar de uploadstructuur van het nationale verificatiesysteem. In beide gevallen komen de gegevens terecht bij ACS PharmaProtect GmbH dat de uploadstructuur van het nationale verificatiesysteem beheert in samenwerking met securPharm e.V. Voor een marktautorisatiehouder (MAH) die een farmaceutisch product op de Duitse markt brengt, is een contract met ACS PharmaProtect GmbH vereist.

Praktisch gezien kunnen de beide opties voor het uploaden van codes worden beschouwd als: 

  1. De multinationale methode met meerdere sites: hierbij kan worden geadviseerd de gegevensuitwisseling te beheren via een centrale IT-hub in de ERP/Master Data-omgeving (niveau 4) en vervolgens te uploaden via de Europese EMVS-hubinterface (router).
  2. De nationale oplossing met één site: behalve via de EMVS-hub kan er rechtstreeks worden geüpload vanaf siteniveau 3 (via een optionele module van het Omron-oplossingsconcept) en kunnen de geüploade gegevens op nationaal niveau rechtstreeks worden beheerd via de ACS-interface.

SecurPharm en ACS beschouwen zichzelf als toonbeeld en onderdeel van het Europese schild tegen vervalste medicijnen. Als MAH die in meerdere Europese landen receptplichtige medicijnen op de markt brengt, dient men te waarborgen dat het bijbehorende gegevenspakket wordt opgeslagen in de databases van de desbetreffende nationale verificatiesystemen. Om het proces van gegevensverstrekking aan de nationale verificatiesystemen te vergemakkelijken, wordt de zogenoemde Europese hub (afgekort tot EU-hub) geacht als router te fungeren: bij het gecentraliseerde uploaden van de gegevensbestanden wordt er een landcode aan het begin van de bestandsnaam toegevoegd, opdat de EU-hub de gegevens naar de juiste nationale database kan verzenden. Hierdoor is er slechts één interface en één upload vereist. De bestaande interface met het MAH-systeem van ACS blijft vanzelfsprekend functioneren.

ACS beschikt over twee interface-functies: via een portal (HTTPS) of via een machine-interface (SFTP). Bovendien biedt de ACS Portal toegang tot een groot aantal rapporten.

Meer informatie over securPharm

ERP/MDM-omgeving (niveau 4)

Ons FlexLayer-concept ondersteunt de uitwisseling met diverse leveranciers van ERP- en masterdatamanagement-oplossingen. Op aanvraag verstrekken wij meer informatie.

Locatie- en lijnoplossingen (niveaus 2 en 3)

Turnkey serialisatiestations (inclusief niveau 1)

Prestige Promotion heeft in eigen bedrijf ervaring opgebouwd met miljoenen geserialiseerde pakketten. Nu hebben zij hun bewezen lijnserialisatiestation op de markt gebracht voor andere bedrijven. Deze oplossing is geschikt voor printen en inspectie en beheert tevens de geserialiseerde codecommunicatie. Dit vindt bovendien plaats met een zeer hoge flexibiliteit . Het proces kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende masterdatabeheer- en communicatieconcepten en aan komende veranderingen. Het station is afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote CMO's, CPO's, herverpakkers en farmaceutische producenten.

Prestige Promotion en Prestige Packaging, die in het Duitse Kleinostheim in het hart van Europa zijn gevestigd, bieden een ruim assortiment oplossingen voor outsourcing, herverpakken, distributie en dienstverlening voor cosmetische en farmaceutische bedrijven.

Met meer dan 20 jaar ervaring en ongeveer 250 werknemers helpen Prestige Promotion en Prestige Packaging farmaceutische en cosmetische bedrijven om de diverse hindernissen bij het op de markt brengen van hun producten te overwinnen. Flexibiliteit, betrouwbaarheid en een passie voor innovatie zijn daarom de uitgangspunten voor al onze werkzaamheden.

Lees ook onze Testimoniums van klanten.

Meer informatie

Turnkey serialisatiestations (inclusief niveau 1)

De ModuTrack Track & Trace-oplossing is een gebruiksklaar compact en flexibel markerings- en verificatiesysteem voor serialisatie en aggregatie in farmaceutische verpakkingslijnen.

Het systeem kan worden geïntegreerd in diverse MES/ERP-systemen en maakt gebruik van een uiterste flexibele horizontale en verticale REA JET-printoplossing, die kan worden aangepast aan dozen van verschillende afmetingen.

ETW Wollmershäuser GmbH is gevestigd in Wolpertshausen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg en is gespecialiseerd in regeltechnologie, bekabeling en industriële elektronica.

Met 28 werknemers implementeert het bedrijf nieuwe systemen en oplossingen voor systeemombouw in zeer uiteenlopende sectoren — van de farmaceutische tot en met de lucht- en ruimtevaartsector. De portfolio van het Duitse bedrijf omvat tevens eigen producten, zoals motorbesturingssystemen, camerabehuizingen en bedieningsapparatuur voor oscillerende transportbanden.

Meer informatie

Gebruiksklare serialisatiestations (inclusief niveau 1)

De Masterprint PharmaJet-serie biedt gebruiksklare markeringsoplossingen voor een breed assortiment farmaceutische producten zoals blisterverpakkingen, flessen, potten, flacons, tubes en kartonnen verpakkingen (zowel plat (leeg) als uitgevouwen (gevuld)). De PharmaJet-serie ondersteunt serialisatie van codes conform GS1 en levert betrouwbare en voordelige markeringsoplossingen die voldoen aan de Europese richtlijn inzake vervalste geneesmiddelen (andere landen op aanvraag). Masterprint Kft is gevestigd in Ivancsa, Hongarije (ten zuiden van Boedapest) en heeft zich ontwikkeld tot een regionale marktleider op het gebied van markeringsoplossingen.

Met zusterbedrijven die zich bezighouden met het leveren van machines en diensten voor markeren, printen, wegen, voedselverwerking en secundair verpakken, is de Masterprint Group een vertrouwde leverancier aan de farmaceutische industrie, de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en diverse andere industrieën in Centraal- en Oost-Europa.

Meer informatie

Gebruiksklare serialisatiestations (inclusief niveau 1)

Het Transvis-CTI  STE300-station voor serialisatie en sabotagebestendig etiketteren biedt een compacte en ergonomische oplossing voor het etiketteren van karton conform FMD en het coderen van tot wel 300 producten per minuut. De gebruiksklare machines zijn uitgerust met uitschuifbare Blum-Weber markeer- en etiketteringsmodules, automatiseringsapparatuur van Omron en een open IT-architectuurstructuur waarmee serialisatiesoftware, bekabeling en siteserveroplossingen eenvoudig geïntegreerd kunnen worden. De stations kunnen optioneel worden gecombineerd met modules voor gewichtscontrole, etikettering, etc.

Transvis-CTI is gevestigd nabij Orléans in Midden-Frankrijk en heeft inmiddels 30 jaar ervaring in het leveren van nieuwe en aangepaste machines voor vullen, etiketteren, markeren, verpakken, inspecteren en verwerken van producten. Deze machines worden niet alleen in de farmaceutische en voedingsmiddelen- en drankenindustrie gebruikt, maar ook in de cosmetica-, tabaks- en automotive-industrie.

Meer informatie

Serialisatie / track & trace-software

Facilityboss is gevestigd in Darmstadt in het zuiden van Duitsland. Opgericht als spin-off van het Fraunhofer Institut SIT, richt Facilityboss zich op toonaangevende IT-oplossingen met een hoge mate van klanttevredenheid.

Facilityboss ontwikkelt diverse gestandaardiseerde producten, die aan specifieke behoeften kunnen worden aangepast. Het FacilitybossPLS track & trace-systeem (GS1-serialisatie), bijv. voor de farmaceutische industrie, is reeds in gebruik op verschillende locaties van toonaangevende, DAX-genoteerde farmaceutische producenten en kleinere CMO/CPO-locaties.

De software wordt ook al toegepast door toonaangevende producenten in de voedingsmiddelen- en drankensector.

Meer informatie

Serialisatie / track & trace-software

Adents is in Parijs gevestigd en werkt samen met toonaangevende farmaceutische bedrijven in Noord-Amerika en Europa om softwareoplossingen voor de identificatie en traceerbaarheid van producten te bieden. Bij de meer dan 150 productielijnen die zijn uitgerust met software van Adents zijn de modules PharmaPilot, PharmaSupervisor en PharmaExchange verbonden met de automatiseringslaag voor serialisatie, aggregatie, event-uitwisseling en integratie met MES/ERP-lagen.

Het standaard softwareplatform is ontworpen om een snelle koppeling met IT-omgevingen mogelijk te maken, gemakkelijk te kunnen samenwerken met hardwareapparaten en een hoge mate van flexibiliteit te bieden voor gebruikers.

Meer informatie

Printoplossingen (niveau 1)

Domino werd in 1978 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft een wereldwijde reputatie op het gebied van de ontwikkeling van coderings-, markerings- en printtechnologieën die voldoen aan de eisen van fabrikanten en commerciële drukkers.

De jaarlijkse groei (zowel autonoom als door acquisities) van Domino is gebaseerd op een ongeëvenaarde passie voor productontwikkeling, die resulteert in een portfolio met complete end-to-end coderingsoplossingen voor primaire, secundaire en tertiaire toepassingen.

Met behulp van innovatieve inkjet-, laser-, print & apply- en thermische transfertechnologieën worden variabele gegevens, barcodes en unieke traceerbaarheidscodes aangebracht op producten en verpakkingen (waaronder farmaceutische producten, voedingsmiddelen, dranken en industriële producten) in uiteenlopende industriële sectoren.

Meer informatie

Printoplossingen (niveau 1)

REA JET ontwikkelt en produceert hoogwaardige, industriële coderings- en markeringssystemen voor contactloze industriële markering. De portfolio omvat inkjetprinters, laser- en spraymarkeringssystemen, etiketteringsoplossingen en verschillende soorten inkt en verbruiksmaterialen. De praktijkgerichte producten zijn ontworpen voor gebruik in alle sectoren en branches en hebben zich daar wereldwijd bewezen. REA JET en REA VERIFIER (codeverificatiesystemen) maken beide deel uit van REA Elektronik GmbH, dat in Mühltal in de buurt van Frankfurt am Main is gevestigd. REA Card, een ander bedrijfsonderdeel van REA, ontwikkelt en verkoopt systemen voor contantloos betalen.

REA Elektronik werd in 1982 opgericht, wordt geleid door de eigenaar en telt 300 werknemers (2014). Alle REA JET-producten worden 100% in Duitsland vervaardigd.

Meer informatie

Algemeen advies over serialisatie/traceerbaarheid en compliance-ondersteuning

Vesdo Inc., een Zwitsers engineering- en adviesbureau, is sinds 2000 actief en richt zich op systemen voor de bestrijding van productpiraterij. Om fraude met merkproducten te voorkomen, implementeren klanten van Vesdo met succes verificatietechnologieën en productserialisatie. Als toonaangevend bedrijf in deze sector heeft Vesdo zich als pionier bewezen en meegewerkt aan meer dan 100 implementatieprojecten in heel Europa, voor zowel kleine als internationale tier-1-bedrijven. Meer dan 20 patentaanvragen voor klanten en voor Vesdo zelf getuigen van de creativiteit van het bedrijf. Centraal staan de hooggekwalificeerde medewerkers, allen met een universitaire opleiding en uitgebreide ervaring.

Vesdo Inc. heeft tevens een kalibratiereferentie ontwikkeld voor vision-systemen voor code grading-toepassingen. Deze sets kalibratiecodes in de vorm van zelfklevende etiketten kunnen ook worden gebruikt om in-line vision-systemen te kalibreren.

Meer informatie

Volledig advies over serialisatie/traceerbaarheid en compliance-ondersteuning

Omron is een actief lid van de werkgroep Open Serialization Communication Standard (Open SCS). Het Open-SCS-initiatief wordt ondersteund door medische en farmaceutische fabrikanten en houdt zich bezig met de regelgeving voor productserialisatie in die gebieden voor het komende decennium.

De Open-SCS-werkgroep werkt samen met de OPC Foundation aan de ontwikkeling van een open standaard, de Packaging Serialization Global Name Registry.

Meer informatie