Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON SCARA i4L stimuleert innovatie in verpakkingslijnen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Optimaliseren van verpakkingsprocessen voor cosmetische, farmaceutische en nutraceutische producten

MACCO, een toonaangevende fabrikant van verpakkingsmachines en automatiseringssystemen, heeft de OMRON SCARA i4L-550L-robot geïntegreerd in zijn cosmetische, farmaceutische en nutraceutische verpakkingslijnen om de productiviteit te verhogen en processen te versnellen. Op deze manier streeft MACCO ernaar steeds innovatievere producten te ontwerpen en op de markt te brengen die de bedrijfstijd optimaliseren door de uitvaltijd van machines te verminderen en de operator in zijn rol als supervisor te ondersteunen.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de SCARA i4L-550L-robot is dat deze de productiviteit nog verder kan verhogen door processen te versnellen terwijl de flexibiliteit behouden blijft. Hierdoor kan MACCO zich aanpassen aan verschillende cycli, producten, batches, formaten en oriëntaties zonder dat dit invloed heeft op de operationele kosten. Bovendien kan de robot de operator vervangen tijdens herhalende en slijtfasen, zoals het plaatsen van flessen in pucks (een plastic container waarin individuele producten worden geplaatst, zoals flessen of flacons) of het plaatsen van doppen en/of pompen in de flessen zelf, dit garandeert een betere fysieke en mentale gezondheid voor de operator en voorkomt knelpunten in de productielijn.

De SCARA i4L-550L-robot is geïntegreerd in de MACCO 'IN-LINE/S'-module aan het begin van het productieproces van de multiformat vul- en sluitlijn, model 'MRT-2-1/EL'. Bovendien heeft MACCO een OMRON MicroHAWK F430 Smart Camera gebruikt, inclusief Autovision-software, 5-megapixel sensor, autofocus en alternatieve LED-configuratie. Het is een ruimtebesparende en gebruiksvriendelijke oplossing voor indelingscontrole, aanwezigheidscontrole, oriëntatiecontrole en kleine kwaliteitscontroles op de integriteit van de fles/pot. Voor een betere functionaliteit tussen machines is visualisatie van de vision-analyse geïntegreerd in de HMI-interface.

Dankzij de veelzijdigheid, het compacte formaat en het programmeergemak van de SCARA i4L-550L-robot kan MACCO verschillende toepassingen ontwikkelen die geschikt zijn voor alle machines en lijnen die dit type upgrade vereisen. De 'MRT-2-1/EL'-lijn werkt met zowel stabiele als instabiele flessen/potten, dankzij het gebruik van open pucks met standaardbasiselementen en modulaire zijarmen. Hij kan halfdichte, dichte, vloeibare en schuimende producten verwerken met volumes van 2 ml tot 1 lt, dankzij volumetrische doseereenheden die worden aangedreven door borstelloze motoren en 'follow-up'- of statische anti-drip-mondstukken.

Bovendien heeft het afsluitstation een universele grijper waarmee elk type dop (schroef, kogel, pompen, mini-trekker, druppelaar en veiligheidsdoppen) kan worden gebruikt. De borstelloze motor maakt het mogelijk om het aanhaalmoment te regelen. Tijdens de ontwikkeling van deze machine vertrouwt MACCO niet alleen op de hoogwaardige producten van OMRON, maar ook op de ondersteuning en het advies van OMRON-specialisten. Ze hebben samengewerkt met MACCO-technici vanaf de ontwerpfase tot aan het opstarten van de machine.

in-line macco fcard sol
Neem contact met ons op voor meer informatie