Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Nieuwe autonome mobiele robots van de OMRON MD-serie voor middelzware payloads

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON introduceert nieuwe autonome mobiele robots van de MD-serie voor middelzware payloads

Verbeterde efficiëntie bij materiaaloverdracht met middelzware payloads en geïntegreerde besturingstechnologie

OMRON heeft de introductie aangekondigd van de MD-650 en MD-900 autonome mobiele robots (AMR) voor middelzware payloads (650 kg en 900 kg). Deze toevoegingen breiden het assortiment autonome robots van OMRON uit om te voldoen aan de behoeften van een grote verscheidenheid aan onderdelen- en materiaaltransporttoepassingen, waardoor de efficiëntie op productielocaties toeneemt.

Productielocaties richten zich vandaag de dag op productiviteit en kwaliteit en creëren werkplekken die de fysieke belasting van werknemers verminderen. In de automobielindustrie is bijvoorbeeld het automatiseren van onderdelen- en materiaaltransport essentieel. Dit omvat de verplaatsing van zware halffabricaten en eindproducten, evenals frequente overdrachten tussen processen van kleine partijen WIP-materiaal in productiesystemen met grote variatie en lage volumes. Autonome mobiele robots, met software voor slim robotparkbeheer, kunnen deze zware en repetitieve taken overnemen. 

Het bestaande assortiment mobiele robots van OMRON varieert van 60 tot 1500 kg, en de MD-650 en MD-900 bieden een nieuwe optie voor middelzware gewichten (650 kg / 900 kg). Hun unieke besturingstechnologie maakt veilig en soepel transport mogelijk dat eenvoudig kan worden geïmplementeerd op productielocaties waar mensen en machines in dezelfde ruimte werken.

De unieke OMRON Fleet Manager-software maakt geïntegreerde besturing van maximaal 100 mobiele robots op één systeem mogelijk, maakt de noodzaak van verschillende robotparkbeheersystemen overbodig en selecteert automatisch de optimale mobiele robot voor elk proces op basis van payload en beschikbaarheid.

1. Hoge snelheid en veiligheid met uitstekende overdrachtsnelheid*1 in het bereik voor middelzware payloads*2 en uniek algoritme voor het vermijden van obstakels.

De MD-serie is gebaseerd op de implementatie van duizenden mobiele robots op productielocaties in de hele wereld en is het resultaat van beproefde ervaring. Het nieuwe systeem werkt soepel, zelfs in smalle gangpaden, dankzij de maximumsnelheid van 2,2 m/sec van de MD-650 en 1,8 m/sec van de MD-900, geavanceerde navigatiefuncties en algoritmen voor obstakelvermijding. Daarnaast maakt de introductie van geavanceerde batterij- en oplaadtechnologie 8 uur bedrijf mogelijk met een oplaadtijd van 30 minuten voor de MD-650 en 7,5 uur voor de MD-900.

2. Geïntegreerde besturing van alle mobiele robots met behulp van bedrijfseigen softwaretechnologie

Eén systeem kan geïntegreerde overdrachtsroutes bieden voor maximaal 100 mobiele robots met verschillende payloads en de overdrachtsequentie in real-time regelen. De geavanceerde koppeling binnen één systeem maakt real-time geleiding mogelijk, zelfs voor overdrachten tussen processen met verschillende productiesnelheden, om efficiënte overdrachten met minimaal oponthoud te realiseren.

3. Hoog veiligheidsniveau in overeenstemming met internationale norm ISO3691-4*3

De MD-serie is ontworpen om te voldoen aan ISO 3691-4 (ingevoerd in 2020), de nieuwste veiligheidsnorm voor zelfrijdende industriële trucks en hun systemen.

OMRON blijft veilige en hoogwaardige mobiele robots en bedrijfseigen softwarebesturing ontwikkelen om de belasting van materiaaltransport in diverse industrieën te verminderen. Het doel van OMRON is automatiseringsoplossingen te creëren die de waarde van mensen maximaliseren en bijdragen aan een welvarende toekomst voor individuen, industrieën en het milieu.

Ontdek meer over autonome mobiele robots.

*1 In juni 2023, volgens intern onderzoek.

*2 Mobiele robot met payloadbereik van 500 tot 900 kg

*3 Internationale veiligheidsnorm van toepassing op AGV's (Automated Guided Vehicles), AMR's (autonome mobiele robots) en andere onbemande voertuigen en systemen. Deze definieert de vereisten voor veiligheidsfuncties en validatiemethoden van automatische voertuigfuncties. Naleving van deze vereisten is een voorwaarde om te voldoen aan de norm.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn