Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot NX-TC-temperatuurregelaars met AI

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

NX-TC-temperatuurregelaars met AI

NX-TC-temperatuurregelaars met AI-functies maken automatische instelling en bediening mogelijk.

Slimme temperatuurregelaars met snelle installatie

Omron breidt haar assortiment temperatuurregelaars voor in een paneel verder uit met de introductie van onze nieuwe NX-TC-serie met kunstmatige intelligentie (AI). Deze intelligente regelaars zijn ontworpen voor toepassingen met meerdere kringen en kunnen eenvoudiger in een paneel worden gemonteerd.

De NX-TC-serie is een nieuwe generatie slimme temperatuurregelaars die zijn ontworpen voor optimale en automatische temperatuurregeling zonder menselijke tussenkomst. In feite kunnen alle aanpassingen die gewoonlijk door experts in het veld worden verricht, vanaf nu worden geautomatiseerd door middel van kunstmatige intelligentie.

nx in-panel tc newspri prod
NX-TC2 (12 mm breed) en NX-TC3 (24 mm breed)

Adaptief besturingsalgoritme

Met het gebruik van standaard temperatuurregelaars kost het tijd om de initiële PID-instellingen voor het opstarten te definiëren, en zelfs voor ervaren technici is het een hele uitdaging om de instellingen optimaal aan te passen. Daarom heeft Omron de NX-TC-serie met 'adaptieve regeltechnologie' ontwikkeld. Wijzigingen in het proces worden automatisch gedetecteerd en de PID wordt overeenkomstig aangepast. Het resultaat? Een perfect, nauwkeurig ingesteld PID-algoritme en een ultrastabiele temperatuurregeling.

Perfecte temperatuurregeling voor verpakkingsmachines met sealfunctie

Op een conventionele verpakkingsmachine met sealfunctie liggen de temperatuursensoren vaak te ver van het sealoppervlak van de hittebalk. Hierdoor kan een temperatuurverschil tussen het sealoppervlak en de ingestelde temperatuur ontstaan, wat resulteert in meer sealfouten naarmate de verpakkingssnelheid wordt opgevoerd, vooral met dunner verpakkingsmateriaal.

Bij de NX-TC-serie is dit probleem opgelost door speciale temperatuursensormodellen met een snellere detectie te gebruiken, waardoor de sensor dichter bij het sealoppervlak kan worden geplaatst. En speciaal ontwikkelde, geïntegreerde algoritmes zoals automatische filteraanpassing, helpen bij het onderdrukken van temperatuurverschillen, met een betere sealkwaliteit als resultaat.

Temperatuurverschillen in spuitgietmachines minimaliseren

In watergekoelde spuitgietmachines leidt verhoging van de doorvoersnelheid vaak tot temperatuurvariaties. Het gevolg is dat operators de kleppen regelmatig opnieuw moeten instellen om de productkwaliteit te stabiliseren. Het is erg moeilijk om een hoge productiesnelheid te handhaven. De NX-TC is uitgerust met een koelwaterregelfunctie waarmee de temperatuurverschillen tot een minimum kunnen worden beperkt, waardoor de productiecapaciteit kan worden verhoogd terwijl de kwaliteit wordt gehandhaafd.

Kenmerken

  • Beschikbaar in twee maten: NX-TC2 (model met 2 kringen, 12 mm breed) en NX-TC3 (model met 4 kringen en 24 mm breed)
  • Universele ingang voor t/c- en Pt100-sensoren (K, J, T, E, L, U, N, R, S, B, C/W, PL II, Pt100/JPt100).
  • Regeluitgangtype: spanningsuitgang (PNP 24 VDC/21 mA/punt), lineaire stroomuitgang (0/4..20 mA)
  • Regelmethode: verwarming en/of koeling (modelafhankelijk)
  • Last/SSR-diagnose beschikbaar (modelafhankelijk)
  • Veldbusaansluiting: Ethernet-IP en EtherCAT (via communicatiekoppeling)

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn