Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Flexibele cobotpalletiser van Reeco Automation

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Reeco Automation, OMRON Solution Partner voor collaborative robots in het Verenigd Koninkrijk, ontwikkelde een nieuwe cobotpalletiser die tot 50% minder kost en een 60% kleinere footprint heeft dan een conventionele robotpalletiser. Deze baanbrekende cijfers hebben een enorme invloed op de terugverdientijd van projecten, waardoor end-of-line-robotautomatisering economisch aantrekkelijk wordt voor producenten van elke omvang.

Hoewel robotpalletisers al jarenlang essentieel zijn voor FMCG-productielijnen, nemen ze aanzienlijke vloerruimte in beslag, zijn ze complex om te specificeren en te programmeren en zijn ze bijna onmogelijk om naar een andere locatie te verplaatsen. Ze zijn hierdoor te duur voor veel kleine en middelgrote bedrijven. 

De cobotpalletiser RB1200 van Reeco en OMRON is daarentegen een compact plug-and-play-systeem dat eenvoudig tussen lijnen kan worden verplaatst. Dit zorgt ervoor dat gebruikers hun investering kunnen maximaliseren doordat ze flexibel met snelle veranderingen in de vraag in de fabriek om kunnen gaan.

rb1200 cobot palletiser 1 images sol

60% kleiner en tot 50% goedkoper

Aangezien volledige bewaking niet nodig is, zijn de afmetingen van de RB1200 slechts 2,2 x 3,2 m, wat hem 60% kleiner maakt dan een typische cartesiaanse palletiser van 4x4 m. De cobot is intrinsiek veilig en gebruikt optische laserscanners om de directe omgeving te bewaken en de werking te stoppen als mogelijk menselijk contact wordt vastgesteld.

De RB1200 is gebaseerd op een gestandaardiseerd platform en heeft geen zwaar subframe nodig om een grote robotarm te ondersteunen. De infrastructuur voor automatisering is gestroomlijnder en kost aanzienlijk minder. De aankoopprijs is tot 50% lager dan die van een vergelijkbare traditionele palletiserrobot, waardoor het een haalbare investering is voor veel bedrijven die robotica voorheen uit kostenoverwegingen afwezen. 

  • 0:00 -   Een cobotpalletiser in slechts 5 minuten instellen

Maximale flexibiliteit

De intrinsieke flexibiliteit van de cobot draagt ook bij aan een overtuigende terugverdiencase; aangezien een externe kit ontbreekt, kan de RB1200 zich gemakkelijk tussen lijnen bewegen. 

De RB1200 is licht en vervoerbaar; hij kan binnen enkele minuten eenvoudig met een palletwagen naar een andere lijn worden verplaatst. Het verplaatsen van een traditionele robotpalletiser naar een ander deel van de fabriek zou daarentegen een enorme onderneming zijn, wat een aanzienlijke logistieke inspanning en veel tijd vergt. 

De RB1200 kan niet alleen makkelijk worden verplaatst, maar ook het wijzigen van de configuratie van producten, verpakkingen en lay-outs kan binnen enkele minuten worden voltooid met behulp van de visuele software EasyStack van Reeco. Er zijn geen programmeervaardigheden of ervaring met robots nodig om een palletpatroon te herontwerpen – de operator hoeft alleen maar een paar parameters in te voeren, zoals de afmetingen van de doos en pallet, de lay-out voor de eerste en tweede laag te definiëren, en dit te herhalen voor zoveel lagen als nodig is.

Automatisering voor iedereen

Van bestelling tot installatie binnen 2-3 weken – de wachttijd van de RB1200 is maanden korter dan die van een traditionele robot. De programmeervereisten zijn minimaal en om een snelle verwerking mogelijk te maken, is de plug-and-play-cobot uitgerust met een standaard, unieke, universele eind-effector die 90%+ van producten in dozen kan verwerken. Reeco Automation kan ook op maat gemaakte gereedschappen leveren voor speciale toepassingsvereisten.

Met een maximale payload van 10 kg en een cyclustijd van 12 picks per minuut is de cobotpalletiser RB1200 ideaal voor kleine tot middelgrote producenten.

"De cobotpalletiser is een kant-en-klare oplossing die veel waar voor uw geld biedt, zonder verborgen kosten in ontwerp of engineering. Er zijn ook leaseopties en een vast servicecontract beschikbaar, waardoor de volgende generatie end-of-line-automatisering werkelijkheid wordt voor FMCG-producenten van elke omvang", aldus Llewelyn Rees, Managing Director van Reeco.