Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Geautomatiseerde pipetteeroplossing zorgt voor een snelle evaluatie van COVID-19-monsters

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Gezien de voortdurende veranderingen van de COVID-19-virusstammen is het cruciaal dat de monsters zo snel mogelijk kunnen worden geanalyseerd. Twee Beierse bedrijven, GriPS Automation GmbH en D&T engineering GmbH, hebben met OMRON samengewerkt om het pipetteergedeelte van het proces te stroomlijnen, waardoor de verwerkingstijd van een uur tot tien minuten per plaat wordt teruggebracht.

Als gevolg daarvan hebben de drie bedrijven het laboratoriumverwerkingssysteem PT600 voor de overdracht van monsters ontwikkeld, waarbij een Cobra 450-robot van OMRON wordt gebruikt voor contactloos transport. De nieuwe oplossing is ontwikkeld omdat voor het testen van standaard COVID-19-monsters een gemeten monster van de vloeistof moet worden verwijderd en overgebracht naar een buis waarin het goed kan worden getest. Het handmatig uitvoeren van deze taak is tijdrovend en kan ook tot menselijke fouten leiden. De automatisering van het pipetteerproces is ontworpen om dergelijke fouten te elimineren.

 • 0:00 -   Geautomatiseerde pipetteeroplossing zorgt voor een snelle evaluatie van COVID-19-monsters

De Cobra 450 van OMRON is een SCARA-robot met vier assen en een bereik van 450 mm. Hij is ontworpen voor processen zoals materiaalverwerking, assemblage en precisiebewerking en biedt een uitstekende herhaalbaarheid. Voor dit specifieke project moet het monster in een multititerplaat met 96 compartimenten worden gepipetteerd. Er moet een punt op de pipet worden geplaatst, die vervolgens wordt gebruikt om een monster te nemen. Een gemeten hoeveelheid hiervan wordt vervolgens overgebracht naar een van de compartimenten in de plaat. Het proces wordt herhaald voor de andere 95 compartimenten.

grips pipetting a fcard sol

Een complete, slimme oplossing

De oplossing, die naast de industriële robot ook een compacte barcodelezer MicroHAWK V330-F, een uiterst nauwkeurige servo-actuator uit de G5-serie, Gigabit Ethernet Vision-camera's en een industriële paneel-pc NYP35 omvat, automatiseert het hele proces, inclusief het lezen van de QR-codes op de originele vloeistofbuisjes en het toewijzen van elk monster aan het juiste compartiment. De oplossing elimineert alle fouten die kunnen gebeuren wanneer dit proces handmatig wordt uitgevoerd. Het geautomatiseerde proces verloopt ook veel sneller dan het handmatige proces. Het kan tot een uur duren voordat een volledige plaat met 96 monsters is gevuld, terwijl de robot de taak binnen tien minuten kan voltooien. De tijdsbesparing is dus aanzienlijk. De hele oplossing wordt bestuurd door ons Sysmac-platform en de NX1-controller werkt de database via OPC-UA voortdurend bij met de barcode-informatie van de monsters.

grips pipetting b fcard sol

De ontwikkeling van het nieuwe verwerkingssysteem begon in december 2020 en werd in mei 2021 voltooid. Guido Grimberg, CEO van GriPS Automation, zegt: “De eerste volledig geautomatiseerde PT600-machine wordt nu in een laboratorium gebruikt en alles werkt perfect.”

Hij vervolgt: “We werken nu al 25 jaar nauw samen met OMRON en hebben in die tijd veel systeemintegraties samen ontwikkeld. Ze waren daarom een natuurlijke keuze voor het automatiseren van deze oplossing. OMRON biedt een zeer breed productassortiment, dat ons heeft ondersteund bij het ontwikkelen van de totaaloplossing. Van de displays tot robots, barcodelezers, aandrijftechniek, het besturingssysteem etc. Dit vereenvoudigt ons leven, omdat één bedrijf een totaaloplossing kan leveren.”

Guido Grimberg voegt hieraan toe: “Industrie 4.0 is op dit moment een belangrijk onderwerp. Dit project had betrekking op kwesties als de pandemie, traceerbaarheid en de noodzaak om betrouwbare gegevens te verzamelen en te analyseren. Dit is een passie voor ons, en daarom waren we betrokken bij de ontwikkeling van de PT600.”

Neem contact met ons op voor meer informatie

Verwante producten

 • omnucg5-moter prod

  In het hart van elke goede machine

 • NX1 prod

  Informatie en productiviteit in een miniatuurcontroller

 • industrial-15 inch hmi+ipc-01-4b prod

  Industriële Panel PC

 • FV 330-F left small side en prod

  MicroHAWK V330-F multicodelezer