Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot FlexLink ontwerpt een collaborative palletiser voor industriële toepassingen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

De cobotoplossing met een kleine voetafdruk en actieve veiligheidsapparatuur maakt het mogelijk tot 8 dozen per minuut te verwerken zonder dat er hekken of laserscanners nodig zijn.

Collaborative robots (cobots) worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen. Een recent voorbeeld komt uit een partnerschap tussen FlexLink en OMRON. FlexLink biedt flexibele, modulaire transportbanden en industriële automatiseringsapparatuur, inclusief palletiseeroplossingen, aan honderden klanten over de hele wereld. FlexLink-oplossingen zijn te vinden in de productielijnen van grote merken op het gebied van levensmiddelenproductie en persoonlijke verzorging. Na een verzoek van een grote fabrikant hebben de twee bedrijven hun krachten gebundeld om met behulp van OMRON-cobots een collaborative palletiser te creëren.

flexlink cobot palletizer 2 fcard sol

Stéphane Chevalard, Engineering Supervisor van FlexLink, noemt de voordelen van de oplossing: “Palletiseren met cobots heeft tal van voordelen. In de eerste plaats is het systeem zeer flexibel. Het kan eenvoudig van het ene productiegebied naar het andere worden verplaatst en zelfs tussen lijnen worden verwisseld, omdat het zelfondersteunend en gemakkelijk te verplaatsen is. Het maakt ook samenwerking mogelijk met operators, die op veilige afstand van de cobot kunnen werken zonder hekken of laserscanners dankzij de actieve beveiliging die we hebben toegevoegd, waardoor we een CE-certificering wisten te behalen.”

Het systeem ontwikkelen

OMRON en FlexLink waren beide betrokken bij het eerste ontwerp van het project en de oplossing wordt voortdurend verder ontwikkeld op basis van feedback van gebruikers. De ontwikkeling van het systeem nam enkele maanden in beslag om ervoor te zorgen dat het eindresultaat flexibel en eenvoudig te configureren zou zijn. Het palletiseersysteem kan zowel Amerikaanse als Europese standaardpallets tot een hoogte van twee meter verwerken dankzij de accessoires die zijn toegevoegd.

flexlink cobot palletizer closeup fcard sol

De cobot heeft een capaciteit van tot wel 8 dozen of onderdelen per minuut (ppm); of 14 ppm met een dual-pick vacuümgrijper. De nieuwe palletiseersystemen zijn geschikt voor dozen met een gewicht van 10 kg of 12 kg, omdat er twee verschillende typen cobots kunnen worden gebruikt: de OMRON TM12 of de TM14.

Gary Hinault, de Controls Engineer van FlexLink, zegt het volgende: “Deze oplossing voldoet aan de behoefte aan geautomatiseerd palletiseren. De operators worden van deze repetitieve taak ontlast zodat ze zich kunnen concentreren op taken met meer toegevoegde waarde, die bovendien interessanter zijn.”

flexlink cobot palletizer operators fcard sol

De cobots kunnen in vrij korte tijd worden geleverd en de installatie duurt slechts een of twee dagen. Het geautomatiseerde palletiseersysteem helpt operators het risico van aandoeningen aan het bewegingsapparaat of verwondingen als gevolg van het tillen van zware lasten te voorkomen. De fabrikant die oorspronkelijk om de cobot vroeg, heeft berekend dat het systeem in circa anderhalf tot twee jaar een rendement op de investeringen zal geven.

Ga voor meer informatie naar www.flexlink.com

Neem contact met ons op voor meer informatie