Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Kartonnen pallets helpen duurzaamheid door transportbehoeften te verminderen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Delta Engineering heeft een veelzijdige nieuwe robot ontwikkeld voor de interne assemblage van kartonnen pallets voor fabrikanten. Delta Engineering ontwerpt machines en oplossingen om de efficiëntie van klanten te verbeteren op het gebied van proces, arbeid, verpakkingsmateriaal en/of transportkosten, die ook van toepassing zijn op de DPR200-palletassemblagerobot. De bewegingen van de robot worden geregeld door het Sysmac-automatiseringsplatform van OMRON, dat de flexibiliteit, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid biedt die nodig is voor een dergelijke complexe bewerking.

De uitdaging: de nieuwe robot ontwikkelen

Van oudsher gebruiken veel blaasgietfabrieken houten pallets voor het transporteren van hun producten. De lege pallets worden naar de fabriek gebracht, gevuld en vervolgens naar de vulfabriek verplaatst. Het transport van lege flessen tussen fabrieken bestaat meestal uit lucht, waardoor er meer transport nodig is. Delta Engineering realiseerde zich dat als er intern kartonnen pallets zouden kunnen worden geproduceerd, dit de benodigde hoeveelheid wegtransport aanzienlijk zou verminderen en hun activiteiten milieuvriendelijker zou maken.

De oplossing

Daarom heeft het bedrijf de DPR200-palletrobot ontwikkeld, die is ontworpen om fabrieken in staat te stellen hun eigen kartonnen pallets van alle formaten tot 1422 mm² te produceren. De robot kan worden gebruikt om jaarlijks tot 100.000 pallets te assembleren. Dit helpt de kosten, de transportbehoeften en het gewicht van de pallets te verlagen in vergelijking met de houten alternatieven, die zwaar en arbeidsintensief zijn voor de bestuurders.

Een ander voordeel van kartonnen pallets is dat deze in de huidige recyclingstroom voor papier of karton kunnen worden gerecycled. Bovendien is het een ruimtebesparende oplossing omdat fabrieken geen opslagruimte meer nodig hebben voor hun pallets, omdat ze de pallets zelf kunnen produceren wanneer ze nodig zijn.

Het bedrijf had echter een leverancier nodig die een flexibel platform kon bieden voor het besturen van de bewegingen van de robot. Dit omvatte de noodzaak om pallets van verschillende afmetingen te maken en een flexibele manier om de palletonderdelen te lijmen. De lijm moest op de juiste plaatsen worden aangebracht, zodat er tot negen kartonnen blokken, die ook door de robot zijn gevouwen, aan de basis van de pallet konden worden bevestigd.

Koen Hendrickx, Teamleader Automation Engineer voor Delta Engineering, zegt: "We hebben OMRON gekozen vanwege onze langdurige relatie met hen, hun reputatie op het gebied van industriële automatisering en innovatie, de eenvoudige implementatie van hun automatiseringsconcept en de hoogwaardige technische ondersteuning die zij leveren. We waren ook onder de indruk van het zeer snelle machinenetwerk van het Sysmac-platform EtherCAT, de veiligheidsimplementatie, het motion-concept en het vermogen van het bedrijf om de oplossing in een kort tijdsbestek te leveren.

"De nieuwe DPR200-palletrobot stelt fabrieken in staat om in-house kartonnen pallets te produceren, waardoor transport en problemen bij het gebruik van houten pallets vaak worden voorkomen, waardoor ze hun duurzaamheidsdoelstellingen kunnen bereiken. De Sysmac-controller van OMRON is een belangrijk onderdeel geweest waarmee we een flexibel ontwerp, hoge betrouwbaarheid en geavanceerde technische componenten konden bieden."

Neem contact met ons op voor meer informatie

Download case study