Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Intralogistieke oplossingen voor de automotive-industrie

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

AI
Industry 4.0
Operational Excellence

Wat brengt de toekomst op het gebied van intralogistiek? Tips voor meer efficiëntie

Gepubliceerd op 15 november 2022 in AI

Soms richten we ons zo veel op het grote geheel dat we de kleinere en toch zo belangrijke processen vergeten die kenmerkend zijn voor slimme productie. Een voorbeeld hiervan is de intralogistiek, oftewel de materiaal- en goederenstromen die plaatsvinden op het terrein van een bedrijf of in een productiehal. Uit een recent onderzoek bleek dat meer dan 80% van de ondervraagde bedrijven het toegenomen gebruik van AI en automatisering in de intralogistiek noodzakelijk acht om uitdagingen als het tekort aan geschoolde werknemers of groeiplannen het hoofd te bieden.

Automotive-bedrijven die willen voldoen aan de eisen van de markt en de klant, de efficiëntie willen verhogen en duurzamer willen worden, moeten nieuwe ideeën bedenken. De energiekosten, de gascrisis en de stijgende inflatie maken deze taak nog moeilijker. Concepten van de slimme fabriek, die innovatieve automatisering, digitalisering en slimme intralogistieke benaderingen combineren, kunnen waardevolle ondersteuning bieden. Sommigen hebben het in dit verband over Industry 4.0, anderen over de “fabriek van de toekomst” en weer anderen geven de voorkeur aan het Industrial Internet of Things (IIoT). Maar welke term u ook kiest: het belangrijkste is om nu actief te worden en te vertrouwen op betrouwbare partners. De intralogistiek is een goed uitgangspunt om snel veranderingen in gang te zetten. Er is immers dringend actie nodig: veel bedrijven worden momenteel ernstig beperkt door het tekort aan geschoolde werknemers. Moderne technologieën zoals mobiele robots kunnen een oplossing bieden.

Synergieën in ACES worden steeds belangrijker

De ACES-trend – kort voor Autonomous, Connected, Electric en Shared – vereist een holistische heroverweging. Het gaat niet om het verbeteren van individuele processen, maar om het creëren van synergieën en het transformeren van productieprocessen. Big data neemt het over, de samenwerking tussen mens en machine moet worden afgedwongen, veiligheid, gegevensbescherming en ethische kwesties moeten strategisch worden aangepakt. De verwezenlijking van een gedecentraliseerd beheersysteem wordt ook tijdens de ontwikkeling van ACES vooruit geholpen.

En waar moet u bij transport en intralogistiek rekening mee houden? De moderne intralogistiek omvat innovatieve roboticaoplossingen zoals mobiele robots. Het autobedrijf BMWvertrouwt bijvoorbeeld op mobiele LD-robots van OMRON (tcm:320-80433) voor het transport van materiaal. Deze Autonomous Intelligent Vehicles (AIV's) zijn uitgerust met een actief en in hoogte verstelbaar transportbandhulpstuk (lasthanteringsapparaat) dat ontwikkeld is door systeemintegrator cts. De intralogistiek omvat ook leveringslogistiek, interne verplaatsingen, transportbanden, vorkheftrucks, magazijnen met hoge stellingen, SCARA-robots, cobots en meer: veel gebieden waar bedrijven processen kunnen verbeteren, werknemers kunnen ontlasten, tijd kunnen besparen en efficiënter kunnen worden. In de e-mobiliteitsomgeving wordt een accu bijvoorbeeld zeer vaak verplaatst en getransporteerd totdat deze is afgewerkt. Dit vereist tal van technologieën en oplossingen die de intralogistiek ondersteunen en nauw met elkaar verbonden zijn.

Industriële ecosystemen worden steeds belangrijker

De samenwerking tussen cts en OMRON onderstreept op indrukwekkende wijze het toenemende belang van technologiepartnerschappen in de slimme fabriek, omdat de toekomst van de automotive-industrie niet eenzijdig kan worden gerealiseerd. In deze context voorspelt een recent IDC-onderzoek dat al in 2026 bijna een derde van alle inkomsten van de grootste bedrijven ter wereld afkomstig zal zijn van gedeelde gegevens, toepassingen en operationele initiatieven binnen industriële ecosystemen. Voor OMRON zijn dergelijke samenwerkingsverbanden altijd al onderdeel geweest van de bedrijfsstrategie.

Workflows koppelen

Een voorbeeld hiervan is Synaos, een leverancier op het gebied van intralogistiek die bedrijven ondersteunt bij het afdekken van transportprocessen via software en het aan elkaar koppelen van de verschillende workflows. Dit omvat de toeleveringsketen, ERP, ECM, de inkoop van grondstoffen, productie of levering. OMRON ondersteunt bedrijven op hun weg naar de slimme fabriek met partners als Synaos in het ecosysteem. Met behulp van de gestandaardiseerde communicatie-interface VDA 5050 kan het potentieel van mobiele robotica beter worden benut, omdat voertuigen van verschillende fabrikanten hiermee naadloos in een wagenparkbeheersysteem kunnen worden geïntegreerd en efficiënter kunnen worden gebruikt. Order- en verkeerbeheer kunnen worden gecombineerd in één gebruikersinterface.

AMR's zonder dure verbouwingen

De autonome mobiele robots (AMR's) van OMRON kunnen helpen de productiviteit in productie- en logistieke processen aanzienlijk te verhogen. Ze verbeteren de doorvoer, minimaliseren fouten, optimaliseren de traceerbaarheid van materiaal en zorgen ervoor dat werknemers zich kunnen richten op taken die complexe menselijke vaardigheden vereisen. In tegenstelling tot traditionele automatisch geleide voertuigen (AGV's) zijn de AMR's van OMRON afgestemd op de ruimtelijke omstandigheden van de desbetreffende faciliteit en zijn er geen dure verbouwingen nodig.

Zoals u ziet, biedt de intralogistiek tal van mogelijkheden. Juist deze flexibiliteit hebben we dringend nodig om de automotive-industrie de toekomst in te leiden.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer