Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Hoe arbeidstekorten de logistieke sector beïnvloeden en waarom automatisering de oplossing is

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing
automation blog

Hoe arbeidstekorten de logistieke sector beïnvloeden en waarom automatisering de oplossing is

Gepubliceerd op 11 augustus 2021 in Flexible Manufacturing

Door Stuart Coulton, Regional Manager, OMRON UK North
Dit zijn ongekende tijden voor de Britse logistieke sector. Een unieke pandemie die eens in een eeuw voorkomt, valt samen met het vertrek uit de Europese Unie na een halve eeuw aanwezigheid, en dat heeft geleid tot aanzienlijke arbeidstekorten. Om de situatie nog ingewikkelder te maken, gebeurt dit allemaal in een tijd van ongekende groei, nu meer en meer consumenten online winkelen en verwachten dat alles snel wordt geleverd aan de deur.
Omdat er minder werknemers beschikbaar zijn, staat de sector voor aanzienlijke uitdagingen. Hoe kunnen magazijnen deze tekorten aan arbeidskrachten opvangen en toch hun deadlines halen?
Gelukkig is er de technologie waarmee we de sector naar een hoger niveau kunnen tillen en hervormen. Door processen te digitaliseren en te automatiseren, kunnen magazijnen de moderne wereld bieden wat nodig is door medewerkersproductiviteit te verbeteren en afval te verminderen.
Profiteer van technologie om meer voor elkaar te krijgen met minder middelen.

De oorzaken van de verminderde beschikbaarheid van magazijnmedewerkers

Hoewel de logistiek een van de zwaarst getroffen sectoren is, treft het tekort aan arbeidskrachten een breed scala van sectoren. Uit onderzoek blijkt dat in de zomer van 2021 het aantal vacatures in het VK het sterkst is gestegen sinds 1998, waarbij het aanbod van werknemers het snelst is gedaald in vier jaar tijd. De heropening van sectoren na de lockdown heeft geleid tot een enorme vraag naar arbeidskrachten en dit wordt nog verergerd doordat er maar weinig overzeese werknemers naar het VK komen als gevolg van de reisbeperkingen van Covid en de Brexit.

Drie belangrijke gevolgen van verminderde beschikbaarheid van magazijnmedewerkers

 1. Een tekort aan werknemers betekent dat magazijnen hogere lonen moeten bieden om meer mensen te verleiden om te solliciteren. Deze kostenstijging voor logistieke werkgevers staat niet op zichzelf, maar raakt inmiddels ook consumenten en fabrikanten/leveranciers.
 2. Door onderbezetting in een magazijn worden bestaande werknemers aanzienlijk meer belast. Als ze langer moeten werken in hun toch al intensieve baan, leidt dit vaak tot minder nauwkeurigheid bij taken of tot meer fouten.
 3. Als magazijnen niet op zoek gaan naar manieren om dezelfde diensten te leveren met minder personeel, kunnen ze niet dezelfde resultaten leveren. Dit betekent langere levertijden voor hun klanten en een afname van het totale verkeer van goederen.
Om verminderde beschikbaarheid van magazijnmedewerkers te ondervangen, moeten magazijnen hun manier van werken heroverwegen.

De voordelen van magazijnautomatisering

Gelukkig is er technologie op maat om elke fase van de magazijnactiviteiten te automatiseren. Automatisering kan worden toegepast bij ontvangst van voorraad, verplaatsing binnen de faciliteit en levering, waardoor aanzienlijk minder menselijke hulp nodig is. Ook valt te denken aan: 
 • Software voor magazijnbeheer,
 • Voorraad scannen met mobiele apparaten,
 • Eenvoudige toegang tot cloudgebaseerde opslag,
 • Slimme opslag en pallets met RFID-technologie,
 • IoT-sensoren,
 • of het integreren van robotica.
Er zijn vele manieren waarop automatisering magazijnwerk eenvoudiger kan maken. Een beroemde spreuk luidt: "Laat een goede crisis nooit verloren gaan." De huidige tekorten aan arbeidskrachten kunnen het keerpunt zijn dat magazijnen nodig hebben om automatisering te omarmen en de vruchten ervan te plukken.

Autonome mobiele robots (AMR's)

AMR's zijn een van de meest aantrekkelijke groeigebieden in magazijnautomatisering. AMR's beoordelen hun omgeving en verplaatsen voorraad door de faciliteit zonder direct menselijk toezicht en vervangen zo handmatig bediende vorkheftrucks. Als gevolg worden arbeidsintensieve en repetitieve fysieke taken geëlimineerd waardoor de efficiëntie van het magazijn wordt verbeterd en de werklast van werknemers wordt verminderd.

AMR's zijn een geweldige oplossing om verminderde beschikbaarheid van arbeidskrachten op te vangen en voorraadverloop in magazijnen te transformeren.

Nu beschikbaarheid van magazijnmedewerkers afneemt, is dit het perfecte moment om u te verdiepen in automatisering en hoe dit uw bedrijfsprocessen kan veranderen. Maak kennis met de HD-1500, de sterkste AMR van OMRON, en ontdek de toekomst van de logistiek. Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
 • Omron Europe

  Omron Europe