Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot De top 4 van uitdagingen waarmee EV-fabrikanten worden geconfronteerd op weg naar een duurzame toekomst

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Sustainable Manufacturing

De top 4 van uitdagingen waarmee EV-fabrikanten worden geconfronteerd op weg naar een duurzame toekomst

Gepubliceerd op 17 juni 2024 in Sustainable Manufacturing

De sector van elektrische auto's (EV's) is in de afgelopen jaren uitgegroeid van een nichemarkt naar een grote industrie. Vanaf 2023 is bijna één op de vijf verkochte auto's een EV, met een verkoopstijging van 3,5 miljoen auto's - een stijging van niet minder dan 35% ten opzichte van het vorige jaar, volgens de Global EV Outlook 2024 van IEA. Deze toename zal naar verwachting aanhouden, met prognoses die erop wijzen dat de verkoop in opkomende markten in 2024 meer dan 1 miljoen voertuigen zal bedragen, wat een stijging van 40% betekent ten opzichte van 2023. Overheden in de hele wereld richten zich op verlaging van de CO2-emissies, waardoor deze transitie naar elektrische voertuigen wordt versneld.

Wat betekent dit voor autofabrikanten? Ten eerste moeten ze overgaan op het ontwerpen en produceren van hoofdzakelijk elektrische wagenparken en veel fabrikanten hebben deze stap al gezet. Ten tweede betekent dit het bouwen van nieuwe productielijnen en nieuwe productieprocessen onder de knie krijgen, wat een behoorlijke uitdaging kan zijn.

Hierbij kan een betrouwbare automatiseringspartner een rol spelen. Samenwerking met een expert op het gebied van automatisering, kan helpen om de complexiteit van deze industriebrede transitie te managen. Met een uitgebreid technologieportfolio, wereldwijde ondersteuning en uitgebreide expertise op het gebied van de automobielindustrie staat OMRON klaar om fabrikanten te begeleiden bij hun elektrificatie.

In deze blogpost worden de belangrijkste uitdagingen in de EV-sector behandeld en hoe een partnerschap met OMRON effectieve oplossingen kan bieden:

Uitdaging 1: Voorkomen van overlading, overontlading en overstroom in batterijpacks

Oplossing: Voor de productie van batterijen en brandstofcellen is exacte controle nodig over de dikte van de elektroplaten om overlading, overontlading en overstroom te voorkomen. De oplossing van OMRON omvat dubbelzijdige diktemeting, waarbij de dikte van zowel de boven- als de onderzijde van de plaat wordt gemeten. Dit levert nauwkeurigere metingen op dan bij conventionele enkelzijdige methoden.

Bovendien maken de celsorteeroplossingen van OMRON gebruik van RFID om tijd en celcapaciteit te beheren. Daarnaast worden 2D-codes gebruikt om te garanderen dat accupacks worden geproduceerd van cellen met identieke capaciteiten voor consistente prestaties.

Uitdaging 2: Aanpassing aan de toename van elektrische regeleenheden (ECU's)

Oplossing: Naarmate de elektrificatie van voertuigen vordert, neemt het aantal ECU's en hun complexiteit toe. Conventionele methoden voor het configureren van inspectie-instellingen voor elke connectorpin zijn tijdrovend.

De oplossing van OMRON voor connectorinspectie vereenvoudigt dit proces door de noodzaak van complexe algoritmes tot een minimum te beperken. Hierdoor kunnen fabrikanten producten probleemloos integreren in de productie, waardoor de betreffende kosten effectief worden beheerd en tegelijkertijd wordt voldaan aan de eisen van een snel veranderende industrie.

Uitdaging 3: Verbetering van de efficiëntie van lasinspecties

Oplossing: De vraag naar snelle en nauwkeurige lasinspecties is essentieel, met name bij motoren met een hoog vermogen en talrijke laspunten.

De geavanceerde beeldverwerkingstechnologie van OMRON maakt non-stop snelle inspecties mogelijk, waardoor de tijd die anders nodig zou zij voor kwaliteitscontroles wordt verkort. Deze technologie maakt gebruik van een uniek regelalgoritme voor snelle inspecties van het uiterlijk, waardoor inspectietijden aanzienlijk worden verkort en hoge nauwkeurigheid wordt gehandhaafd.

Uitdaging 4: De veiligheid van het personeel garanderen in assemblagefabrieken in de automobielindustrie

Oplossing: In assemblagefabrieken in de automobielindustrie is het essentieel dat de veiligheid van het personeel wordt gewaarborgd. De autonome mobiele robots (AMR's) van OMRON, zoals de LD-serie en de HD-1500 voor zware lasten, zijn ontworpen om de noodzaak van vorkheftrucks te verminderen. Dit verhoogt zowel de veiligheid als de efficiëntie. Deze robots zijn geschikt voor zware payloads en navigeren zelfstandig in industriële omgevingen, waardoor het risico op letsel afneemt en een oplossing wordt geboden voor tekorten aan arbeidskrachten.

Het ICE-rapport Global EV Outlook 2024 benadrukt de belangrijke voordelen van de transitie naar elektrische voertuigen, met name wanneer de emissies gedurende de volledige levenscyclus, van productie tot well-to-wheel, worden beschouwd. Dit holistische beeld laat de duidelijke milieuvoordelen van EV's zien. De innovatieve oplossingen van OMRON bieden autofabrikanten een strategisch voordeel en ondersteunen hun traject naar duurzaamheid in elke fase van het productieproces.

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Omron Europe

    Omron Europe