Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Verpakkings- en intralogistieke uitdagingen in eCommerce overwinnen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing
Operational Excellence
automation blog

Verpakkings- en intralogistieke uitdagingen in eCommerce overwinnen

Gepubliceerd op 24 februari 2022 in Flexible Manufacturing

Verpakken met robotondersteuning maakt een snelle en kostenefficiënte schaalbaarheid naar boven en naar beneden mogelijk om te kunnen voldoen aan de wisselende eisen van de toeleveringsketen.

door John van Hooijdonk, Industry Marketing Manager FMCG bij OMRON Europe

eCommerce groeit snel, en dit komt niet alleen door de Covid-pandemie en de gevolgen ervan zoals lockdowns en gesloten winkels. In 2020 steeg de wereldwijde online verkoop met meer dan 24% tot ongeveer 4,3 biljoen Amerikaanse dollar. Deze cijfers zijn niet alleen gunstig voor online verkopers, ze gaan ook gepaard met grotere uitdagingen voor dienstverleners die activiteiten uitvoeren als verpakken, co-verpakken, opslag en intralogistiek.
Dienstverleners in deze sectoren moeten manieren en technologieën vinden waarmee ze hun activiteiten kunnen optimaliseren, werknemers beschikbaar maken en de efficiëntie verhogen. Verpakken met robotondersteuning en andere innovatieve aanpakken bieden belangrijke ondersteuning om deze doelen te bereiken.
Verpakken is een van de hoogste prioriteiten geworden voor veel dienstverleners in de e-commerce. Handmatige verpakkingsprocessen en handmatige verwerking zijn niet langer voldoende. In plaats daarvan zijn snellere en geautomatiseerde verpakkingsworkflows nodig.

Snelle en flexibele aanpak voor eCommerce

Langzame doorlooptijden zijn niet langer acceptabel, waardoor e-tailers voor een dilemma komen te staan. Zowel distributie- als verwerkingscentra moeten het hoofd bieden aan een steeds groter wordende productmix (grote variatie, laag volume); traceerbaarheid speelt een steeds belangrijkere rol; gezondheid en veiligheid voor het personeel, evenals precisie en snelheid zijn belangrijker dan ooit. Tegelijkertijd zijn er steeds meer SKU's, is er vaak weinig ruimte beschikbaar, is er een gebrek aan vakmensen in de productie en opslag, en moeten ze voldoen aan de vraag naar meer flexibiliteit ondanks toenemende volumes.
Er zijn geautomatiseerde systemen nodig die kostenefficiënte schaling van handmatige naar volledig geautomatiseerde bewerkingen mogelijk maken. Door de automatisering van verpakken te vergroten, worden de verwerkingsprocessen gestroomlijnd door ofwel de gehele fabrieksvloer over te nemen of als aanvulling op traditionele methoden. Beide maken snellere verwerking en snellere verzending mogelijk.

Flexibele schaalbaarheid

Bij het kiezen van een geschikte oplossing zijn de eisen van de fabrikant en die van het magazijn en de logistieke partners belangrijk. Energie en prestaties, evenals schaalbaarheid, moeten worden overwogen – de systemen, machines en technologieën moeten kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften en kwaliteit, en er moet optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare ruimte in de fabriek en het magazijn.
Een autonome en herconfigureerbare verpakkingslijn bestaande uit stationaire en mobiele elementen, robotica en sensortechnologie zal het best voldoen aan de moderne eisen van de industrie. De oplossing is idealiter eenvoudig uit te breiden, maar ook te verkleinen als dat nodig is om te kunnen voldoen aan de wisselende vraag van de toeleveringsketen en een productiemodel met een grote variatie en een laag volume.

Automatiserings- en inspectiesystemen met robots voor eCommerce-verpakken

Het is van cruciaal belang om het handmatige verpakkingsproces zoveel mogelijk te automatiseren. Geautomatiseerde verpakkingsprocessen met robotica om werknemers te ontlasten van meer repetitieve, complexe of gevaarlijke taken. Het opnemen van etiketterings-, markering-, codering- en inspectiesystemen kan fouten helpen voorkomen om te voldoen aan steeds strengere milieu- en etiketteringsvoorschriften.
Dit kan worden toegepast in toepassingen zoals:
 • Inspectie van inkomende goederen op kenmerken zoals het etiket, de grootte en de staat van de verpakking of een controle van de overeengekomen resthoudbaarheid en de leveringstemperatuur.
 • 3D Bin-Picking waarbij de uitdaging is om de menselijke capaciteiten te evenaren of overtreffen bij het picken van onderdelen die willekeurig in een container zijn geplaatst.
 • PTG-methoden (Person-to-Goods) voor het picken van orders om de magazijnmedewerker te ondersteunen, waardoor de tijd die nodig is voor het verzamelen en handmatig plaatsen van SKU's in een bin wordt verkort.
 • Geautomatiseerde Pick & Place voor het verwerken van verschillende producten, afmetingen, groottes, lengtes, volumes van het beschermingsmateriaal en nog veel meer, wat de efficiëntie en flexibiliteit ten goede komt.
 • Automatisering heeft grote voordelen voor palletiseren omdat het zeer repetitief is en een groot risico van letsel voor menselijke werknemers vormt.
 • Pallettransport met AMR's (autonome mobiele robots) ter vervanging van vorkheftrucks voor meer veiligheid.
Automatisering van deze taken brengt een reeks voordelen met zich mee:
 • Lagere productie- en arbeidskosten
 • Eliminatie van fouten
 • Optimale productiviteit, nauwkeurigheid en efficiëntie
 • Minder kans op verontreiniging
 • Minder risico op persoonlijk letsel voor het personeel
 • Grotere veelzijdigheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid

Hoe u zich kunt voorbereiden op eCommerce

Het enorme potentieel van eCommerce biedt zowel gevestigde bedrijven als kleine starters talloze mogelijkheden om hun zakelijke succes te vergroten. Zowel consumenten als bedrijven bestellen steeds meer producten online. Meer dan ooit staan verpakkingsbedrijven onder druk om de toenemende vraag op een innovatieve en efficiënte manier bij te houden. Moderne en geïntegreerde automatisering, robotica en sensortechnologie helpen verpakkings- en co-verpakkingsbedrijven hun activiteiten te stroomlijnen, personeel vrij te maken, de veiligheid te vergroten en de efficiëntie te verhogen.
Schaalbare oplossingen helpen de wisselende vraag van de toeleveringsketen te beheren, de totale kosten te verlagen en de vloerruimte te verkleinen. Om nu concurrentievoordeel te behalen, moeten handmatige verpakkingsactiviteiten worden geautomatiseerd en innovatieve oplossingen zo snel mogelijk worden gevonden, omdat dit de enige manier is waarop bedrijven in de industrie zich echt positioneren als 'klaar voor eCommerce'.

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
 • Omron Europe

  Omron Europe