Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON viert 90 jaar innovatie

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

AI
Sustainable Manufacturing
Operational Excellence

Van verkeerslichten tot robots: OMRON viert 90 jaar innovatie

Gepubliceerd op 6 juni 2023 in AI

Dit jaar op Founder’s Day blikte OMRON terug op 90 jaar ervaring in het verleggen van technologische grenzen en keek het vooruit naar een toekomst van automatiseringsinnovatie die in het teken staat van duurzaamheid, digitalisering en samenwerking tussen mens en machine.

Het belang van 10 mei… 

10 mei staat in de OMRON agenda genoteerd als belangrijkste dag van het jaar. Op deze dag vieren 30.000 OMRON-werknemers over de hele wereld het leven en erfgoed van de oprichter van het bedrijf, Kazuma Tateishi. Dit doen ze door de visie van Tateishi om technologie te omarmen om een betere wereld te creëren te ondersteunen en zich in te zetten voor de samenleving - vaak door deel te nemen aan vrijwilligers- en liefdadigheidsprojecten in hun gemeenschappen. 

Mijlpalen van innovatie 

De innovatieroute van OMRON begon in 1933 met de ontwikkeling van een zeer nauwkeurige timer voor röntgenfotografie. Dit was de eerste bijdrage die het bedrijf leverde om maatschappelijke behoeften aan te pakken. In 1960 onthulde OMRON 's werelds eerste contactloze benaderingsschakelaar, die een revolutie teweegbracht in de mogelijkheden voor geavanceerde massaproductie. Sindsdien is OMRON baanbrekende technologieën blijven introduceren, waaronder het eerste automatische verkeerslicht, een onbemand treinstationsysteem, draagbare bloeddrukregelaar, ultrasnelle fuzzy logic controller en automatische apparatuur voor kankercellendiagnose.

Focus op fabrieksautomatisering 
De impact van OMRON strekt zich uit over verschillende sectoren, waaronder industriële automatisering, huishoudelijke apparaten en kantoorapparatuur, auto's, sociale en financiële systemen en gezondheidszorg. De afgelopen 50 jaar heeft het bedrijf de industriële automatisering consequent versneld met de ontwikkeling van essentiële componenten zoals relais, timers en schakelaars voor productiemachines. Vandaag de dag betekent de focus van OMRON op fabrieksautomatisering verbeteringen op het gebied van sensoren, controllers, robots en andere apparaten die productieprocessen vooruit helpen. OMRON heeft met name diverse wereldprimeur-innovaties gerealiseerd, zoals een hoogwaardige slimme camera met meerkleurig licht, de SCARA-robot met voorspellende onderhoudsfuncties en een geïntegreerde robotcontroller.
 
Automatisering die de huidige uitdagingen aanpakt 
 
Recente historische gebeurtenissen, waaronder de Covid-19-pandemie en de Brexit, hebben ongekende uitdagingen voor industrieën wereldwijd veroorzaakt. OMRON reageert hierop en erkent de cruciale rol van automatisering bij het overwinnen van deze obstakels. Door de integratie van fabrieksapparatuur via Internet of Things (IoT) stelt OMRON fabrikanten in staat om de voordelen van Industry 4.0 te benutten. Dit omvat een verbeterde efficiëntie door gegevensbewaking en -analyse, evenals een betere samenwerking tussen mensen en machines. OMRON omarmt AI om besluitvormingsprocessen te automatiseren en productieschema's te optimaliseren. Dit leidt tot een hogere efficiëntie en minder afval, via een combinatie van kernautomatiseringsplatforms en opkomende technologieën zoals AI en 5G.

Een nieuwe dageraad: de autonome samenleving 

Het streven van OMRON naar innovatie heeft opmerkelijke oplossingen voortgebracht die datagestuurde activiteiten en digitalisering aansturen. AI-aangedreven voorspellende onderhoudsoplossingen en collaboratieve robots illustreren de toewijding van OMRON om de productiviteit te versnellen door digitale transformatie, waardoor de weg wordt geëffend voor de volgende generatie slimme fabrieken. OMRON kijkt vooruit en is ervan overtuigd dat automatisering een cruciale rol zal blijven spelen voor duurzaamheid, efficiëntie en winstgevendheid in de industrie. In een wereld die evolueert naar een 'autonome' benadering, met de nadruk op duurzaamheid, individuele ontwikkeling en kwaliteit boven kwantiteit, zijn geharmoniseerde automatiseringsoplossingen de sleutel.

De Shaping the Future 2030-strategie van OMRONzet de visie van Tateishi om technologie te gebruiken om een betere wereld te creëren voort. OMRON helpt diverse industrieën om arbeidstekorten te verminderen, de productiviteit te verhogen en koolstofneutraliteit te bereiken.
 
Fernando Colás, CEO van Industrial Automation Business Unit (IAB) van OMRON in Europa, zegt: "De overtuiging dat sociale uitdagingen de technologische ontwikkeling stimuleren en vice versa is het levensbloed van ons bedrijf. Tegenwoordig is dit toepasselijker dan ooit, omdat we geconfronteerd worden met een hele reeks uitdagingen, van klimaatverandering tot vergrijzing en de stijgende kosten van levensonderhoud. Founder’s Day biedt ons de kans om nogmaals te tonen dat we met onze inspanningen op het gebied van automatiseringsinnovatie een duurzamere, welvarende en harmonieuze wereld willen creëren.
Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Fernando Colás

    Fernando Colás

    CEO of OMRON's Industrial Automation Business Unit (IAB) Europe