Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Slimme productie en verpakking met robotondersteuning zullen de winstgevendheid maximaliseren

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Operational Excellence
Flexible Manufacturing
automation blog

Vier tips voor automatiseringsprojecten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Gepubliceerd op 29 januari 2021 in Operational Excellence

Een uitdaging die werd versneld door de coronapandemie heeft ertoe geleid dat producenten snel moeten schakelen tussen de proliferatie op langere termijn gericht op de consumentenvraag, en de verkleining van het assortiment (SKU's) veroorzaakt door de snel veranderende koopgewoonten van retailers en consumenten. Bedrijven die een nieuwe weg inslaan door innovatieve technologieën te gebruiken worden niet alleen flexibeler, maar verkleinen ook het risico op weggooien, vervuiling, verspilling en verlies.
Waar moeten fabrikanten in de voedingsmiddelenindustrie op letten bij het automatiseren van de goederenstroom? Welke valkuilen moeten worden vermeden? De volgende vier tips helpen u te begrijpen wat belangrijk is voor gestroomlijnde processen voor het laden en lossen van machines.

1. Stel doelen en evalueer processen

Flexibiliteit, kwaliteit, arbeidsgerelateerde kwesties en duurzaamheid zijn slechts enkele belangrijke factoren die we herkennen als we met klanten spreken.
Wat de drijfveer ook is, elk project moet een doel hebben dat het succes ervan bepaalt.
Automatisering kan worden ingezet om een proces continu te bewaken en erover te rapporteren. Hierdoor krijgt een producent realtime toegang tot informatie over onderwerpen als takttijd, uitvaltijd, kwaliteitsprestaties en onbelast draaien, om er maar een paar te noemen. Het kan, indien correct geïmplementeerd, worden gebruikt om bepaalde fasen van een proces te bewaken, waardoor knelpunten kunnen worden geïdentificeerd en incrementele veranderingen kunnen worden gemeten en begrepen.

2. Betrek werknemers

Bij een fysieke goederenstroom binnen een productieomgeving is het belangrijk dat de arbeidskrachten worden beschermd tegen letsel. Deze arbeidskrachten begrijpen de details van deze bewegingen en moeten worden betrokken bij discussies over hoe het proces kan worden verbeterd. Het gaat immers om het automatiseren van de ondersteuning voor het personeel.

3. Kies de juiste partner

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een technologiepartner een breed gediversifieerd automatiseringsportolio heeft, inclusief een uitgebreide reeks aanpasbare oplossingen voor individuele uitdagingen. Het is ook handig om een netwerk van systeemintegrators te hebben, die expertise en diensten leveren die zijn toegespitst op de industrie, op alle niveaus.

4. Beschouw grondstoffen, verpakkingen enz. als een compleet pakket

Een fabriek, productielijn of machine is slechts zo goed als de ontvangen diensten op het gebied van grondstoffen, verpakkingen en verbruiksgoederen.
Bedrijven moeten daarom geen onderscheid maken tussen machine en lijn – bekijk hoe aspecten zoals het aanvullen van verpakkingsmateriaal in de lijn kan worden verbeterd of het WIP kan worden geminimaliseerd om afval-, weggooi- en opslagkosten te verlagen. Alleen door het algehele proces te verbeteren kunnen voedsel- en drankbedrijven de arbeidsproductiviteit optimaliseren en hun lijn- of machineprestaties aanzienlijk verbeteren. Bekijk hier praktische voorbeelden van automatiseringsprojecten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Patricia Torres

    Patricia Torres

    Patricia is Industry Marketing Manager Food and Commodities Solutions at Omron Industrial Automation Europe.