Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON ondersteunt het personeel

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

AI
Sustainable Manufacturing
Operational Excellence

Het personeel ondersteunen: hoe OMRON de ontwikkeling van vaardigheden binnen de Europese industrie aanpakt

Gepubliceerd op 6 september 2023 in AI

Ontdek de onwrikbare toewijding van OMRON aan het stimuleren van vaardigheden die de volgende generatie ondersteunen, terwijl de industrie een transformerende reis onderneemt - een reis die het volledige potentieel van de vierde industriële revolutie (4IR) ontsluit en een stevige stap in de richting van de vijfde industriële revolutie (5IR) zet.

In de academische wereld, de directiekamers van visionaire industrieleiders en de vertrekken van toekomstgerichte politici woedt een fervente discussie. Deze draait om de ingrijpende verschuiving van de vierde industriële revolutie, 4IR of ook Industry 4.0 genoemd, naar Industry 5.0, die de wereld waarin we leven zal veranderen.

Historisch gezien was de industriële revolutie het eerste machinetijdperk en elektriciteit het tweede. Vervolgens was elektronica de derde en internet als platform het vierde machinetijdperk. We staan nu op de drempel van het vijfde machinetijdperk, waarin de nadruk ligt op de harmonieuze samenwerking tussen mens en machine en de bijdrage van de industrie aan de samenleving. Dit is niet alleen een moment voor aanpassen, maar ook voor leiden, pionieren en creëren van een toekomst waar innovatie geen grenzen kent. 

Klaus Schwab, de oprichter en voorzitter van het World Economic Forum, zei: We staan op de drempel van een technologische revolutie die de manier waarop we leven, werken en met elkaar omgaan fundamenteel verandert. In zijn omvang, reikwijdte en complexiteit zal deze transformatie anders zijn dan alles wat de mensheid eerder heeft meegemaakt. 

Onze wereld ondergaat een transformatieve verschuiving. De wereldwijde productie evolueert, gestimuleerd door de automatisering van traditionele industriële werkwijzen via slimme technologie, M2M-communicatie en IoT-integratie. Deze synergie is de drijveer achter meer automatisering, naadloze communicatie en intelligente machines die uitdagingen zelfstandig analyseren en diagnosticeren.

De opkomst van AI stimuleert discussies en wijst op diepere transformaties in het weefsel van onze maatschappij. Nu we door dit dynamische landschap navigeren, zijn we klaar om innovatie te omarmen en onze toekomst opnieuw vorm te geven. 

De automatiseringsmythe

Als gevolg van deze ingrijpende veranderingen bestaat de misvatting dat robots, automatisering en AI de banen van mensen zullen overnemen. Maar het tegenovergestelde is waar. Veel bedrijven worstelen met het werven van voldoende gekwalificeerd personeel om hen te helpen te profiteren van de mogelijkheden die de nieuwste technologische innovaties bieden. Dit is deels te wijten aan een vergrijzende bevolking, veel mensen die door de COVID-19-pandemie geen deel meer uitmaken van het arbeidspotentieel en traditionele onderwijsmodellen die zich moeilijk aanpassen aan de industrie van de toekomst.

OMRON is toonaangevend op het gebied van technologie en ontwikkelt automatisering, robotica en kunstmatige intelligentie. OMRON biedt oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen waarmee een breed scala aan industrieën wordt geconfronteerd, van de verpakkings- en verwerkende industrie, de automotive branche en de biowetenschappen tot en met de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Deze technologieën veranderen het gezicht van de industrie en het werven, ontwikkelen en behouden van goede mensen is voor ons belangrijker dan ooit. Zonder de juiste collega's met de juiste vaardigheden kunnen we het potentieel van de nieuwe industriële revolutie niet realiseren. Daarnaast zijn wij van mening dat technologie mensen zal helpen om hun vaardigheden te verbeteren en betere prestaties te leveren. Technologie kan mensen in staat stellen om uit te blinken.

De toekomst vormgeven 2030

In lijn met onze langetermijnvisie "Shaping the Future 2030 (SF2030)" die in 2022 werd geïntroduceerd, werken we aan het vormen van een duurzame samenleving door voortdurend sociale en bedrijfswaarde te creëren via de integratie van bedrijfsgroei en duurzaamheid. Wij streven ernaar om automatiseringsoplossingen te ontwikkelen die problemen in onze samenleving kunnen aanpakken en helpen bij het bouwen van de fabrieken van de toekomst, die aanzienlijk duurzamer zijn, gericht zijn op het welzijn van werknemers en zo flexibel zijn dat ze snel kunnen reageren op onzekerheid die door gebeurtenissen als pandemieën, oorlogen en klimaatverandering wordt veroorzaakt.

Onze missie "Verbeteren van levens en bijdragen aan een betere samenleving" betekent dat we veel nadruk leggen op het ondersteunen van opleiders, om de volgende generatie in staat te stellen de uitdagingen van Industry 5.0 aan te gaan en de mogelijkheden ervan te benutten. 

We weten al lang dat we moeten investeren in de toekomst van onze mensen om ervoor te zorgen dat we een pool van talenten creëren, die we langdurige, lonende carrières kunnen bieden. Dit omvat samenwerking met scholen, hogescholen en universiteiten in een groot aantal van de Europese markten waarin we actief zijn.

In Italië omvat ons educatieve project middelbare scholen, hogere technische instellingen (ITS) en universiteiten. Het Academy Project ontstond uit deze samenwerkingen en richt zich op "scholen met hoge technologische specialisatie" die voldoen aan de vraag van de industrie.

We werken met meer dan 100 ITS in heel Italië, met name op het gebied van op automatisering gerichte mechatronica. Samenwerkingen met ITS-instellingen als Cuccovillo, Florence en Sistema Meccanica stimuleren uitgebreide trainingsprogramma's.

Ons University Project versterkt de banden met universiteiten en polytechnische scholen. Partnerschappen met L'Aquila, Padua, Trieste, Parma en meer weerspiegelen onze toewijding aan stimuleren van toekomstig talent.

In het Verenigd Koninkrijk biedt ons tweejarige leerlingprogramma gevarieerde ervaringen, waardoor nieuwe medewerkers voor veelzijdige functies worden uitgerust. In Spanje introduceert ons dynamische team geavanceerde technologie in klaslokalen, waardoor gepersonaliseerd onderwijs mogelijk wordt.

We zijn er trots op deel uit te maken van "La Alianza por la Formación Profesional", een nationaal strategie-initiatief dat effectieve beroepsopleidingsprogramma's bevordert door samenwerking tussen overheden, bedrijven en groepen uit de derde sector.

Bij OMRON vormen we een toekomst waarin onderwijs en samenwerking een bloeiende, innovatieve samenleving mogelijk maken.

Werken met onze klanten

Naast het ontwikkelen van het talent van de toekomst, erkennen we ook het belang van onze klanten voor ons toekomstige succes en ondersteunen we hen actief bij het realiseren van de nieuwste kansen.

Daarom hebben we bij OMRON een netwerk opgebouwd van twee Europese Automation Centers en 15 Proof of Concept-labs, waar we met onze klanten samenwerken om automatiseringsconcepten om te zetten in echte, innovatieve toepassingen. Deze hubs overbruggen onze wereldwijde en lokale netwerken en stimuleren innovatie in productie door voortdurend delen van innovatieve technologieën, knowhow en technische inzichten. Dit vergemakkelijkt de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, stelt klanten in staat nieuwe oplossingen te ontwikkelen en versnelt de reacties op zakelijke uitdagingen.

De toekomst

De vijfde industriële revolutie is een complexe en snelle verandering, die ons noodzaakt na te denken over hoe we onze mensen ontwikkelen, waarde creëren en ons leven leiden. Het is meer dan alleen een technologische verschuiving; het biedt een kans om nieuwe technologieën te gebruiken om een inclusieve en mensgerichte toekomst te creëren.

Bij OMRON geloven we dat onze visie Shaping the Future 2030 onze medewerkers, gemeenschappen en klanten helpt zich aan deze uitdagingen aan te passen en samen een betere wereld te creëren. Alleen door samenwerking met opleiders, klanten en talloze andere belanghebbenden kunnen we zorgen dat collega's de vaardigheden hebben die nodig zijn om zich aan de nieuwe toekomst aan te passen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Fernando Colás

    Fernando Colás

    CEO of OMRON's Industrial Automation Business Unit (IAB) Europe