Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot De 7 belangrijkste tips voor digitalisering in de automobielindustrie

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Sustainable Manufacturing
Flexible Manufacturing
Industry 4.0

Digitalisering in de automobielindustrie: zeven tips voor een intelligente productie

Gepubliceerd op 2 november 2022 in Sustainable Manufacturing

Als je wilt groeien en crises wilt beheersen, moet je digitaal slagvaardig zijn – dit geldt ook voor de belangrijke automobielsector. Er bestaat geen alternatief voor digitale instrumenten bij het aanspreken van klanten of het verhogen van de productiviteit. Kunstmatige intelligentie (AI) en duurzaamheid zijn belangrijke gangmakers en focuspunten, zoals blijkt uit een studie van Capgemini. Experts van Gartner wijzen op het belang van aanpakken op basis van open-source-samenwerkingen, holistische ecosystemen en technologische partnerschappen. Maar waar moeten we op letten bij de digitalisering en de intralogistiek in de productie van de toekomst? We willen deze vraag in twee delen beantwoorden. We beginnen met tips over digitalisering in de slimme fabriek. Als expert op het gebied van automatisering begeleidt OMRON al vele jaren fabrikanten en leveranciers op weg naar meer digitalisering.

Hoe digitale hulpmiddelen helpen het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen bij het komen tot een slimme fabriek

Zaken als flexibiliteit en klantgerichtheid, veerkrachtige toeleveringsketens, vlottere bedrijfsprocessen en duurzaamheid zijn aan de orde van de dag. E2E (end-to-end) productie- en toeleveringsketens ondersteunen deze doelstellingen. Bovendien kunnen bedrijven veel meer individueel handelen als productieprocessen gemakkelijker aan modulaire productielijnen kunnen worden aangepast. Maar welke rol spelen digitale technologieën in de opzetten met nieuwe slimme fabrieken? En waar moeten bedrijven meer aandacht aan besteden? We hebben aanbevelingen opgesteld om digitale projecten zo rendabel en efficiënt mogelijk te implementeren.

Zeven tips voor de digitale automobielproductie

  1. Vertrouw op digitale hulpmiddelen in combinatie met AI om toegang te krijgen tot alle informatie, bedrijfsprocessen en componenten. Digitale hulpmiddelen helpen bedrijfs- of productieplanning, inkoop, maatwerk en nog veel meer samen te brengen en te optimaliseren.

  2. Combineer operationele technologie met informatietechnologie (OT en IT): Een meer naadloze IT-OT integratie, d.w.z. de koppeling tussen IT en andere technologieën in de productie, is de alfa en omega van succesvolle IIoT-projecten. OT in de automobielsector omvat automatiseringsoplossingen, sensortechnologie of motion control.

  3. Ontwikkel een coherente Big Data-strategie: Smart Manufacturing (intelligente productie) is een holistische strategie die het hele proces omvat, van ontwerp, optimalisatie, productie en levering tot de hele levenscyclus van het product. Meer communicatieopties, samen met een verbeterde generatie en beheer van data, helpen processen te optimaliseren en besluitvorming te vergemakkelijken.

  4. Continue optimalisatie van workflows in moderne productiefaciliteiten met behulp van AI. Smart manufacturing ondersteunt geavanceerde productie- en assemblagemethoden om de kwaliteit te verbeteren, de OEE te verhogen en de flexibiliteit te vergroten, terwijl duurzaamheid, prestaties en kosten worden geoptimaliseerd.

  5. Vertrouw op krachtige sensoren, vision-technologie en controllers. Met door sensoren en controllers gegenereerde gegevens kunt u intelligente machines dynamisch aanpassen aan veranderende processen en bedrijfsomstandigheden en de werklast van uw werknemers verminderen.

  6. Samenwerken met sterke partners: Industriële ecosystemen, d.w.z. de interactie tussen verschillende technologieën en ervaringen, worden steeds belangrijker in de slimme fabriek. OMRON scoort op het gebied van OT. Voor expertise in de IT-sector werken we samen met ervaren partners.

  7. De prestaties van machines en processen betrouwbaar en nauwkeurig vastleggen met behulp van digitale simulatietechnologieën. Digitale technologieën met voorspellend onderhoud en adaptieve prestaties verlengen de levensduur van machines. Intelligente productie verkort de time-to-market en verlaagt de energie- en ontwikkelingskosten. 

OMRON en Dassault Systèmes

Het voorbeeld van Dassault Systèmes toont hoe een partnerschap in innovatieve technologieën in de automobielsector eruit kan zien. Het technologiebedrijf creëert virtuele samenwerkingsomgevingen die fungeren als “virtuele spiegelbeelden” van de fysieke wereld. In samenwerking met VAF en Dassault Systèmes en met het platform 3DEXPERIENCE heeft OMRON een robotgestuurde stacker cell ontwikkeld voor de assemblage van brandstofcelstacks. Met deze oplossing kan een productiecyclus van 0,5 seconden worden bereikt voor de afzonderlijke lagen bipolaire elektrode- (BPP) en membraan-elektrodeplaten (MEA).

Het idee voor het project kwam van e.Volution de kern was een nieuw concept onder de naam Mobility-as-a-Service (MaaS). Dit concept is gebaseerd op een brandstofcel. Met 3DXP worden de digitale spiegelbeelden (ontwerp en productie) samengevoegd tot een gemeenschappelijk digitaal spiegelbeeld als virtueel basismodel. Hierdoor kunnen productieprocessen virtueel worden uitgevoerd, zodat ze beter kunnen worden gepland en ontwikkeld. IT en OT worden samengevoegd tot flexibele en schaalbare productieoplossingen. Hand in hand willen de betrokken bedrijven de productie van waterstofcellen rationaliseren. Virtuele spiegelbeelden kunnen prototyping ondersteunen, in nieuwe concepten van productiecycli besparingen simuleren op het gebruik van materialen en hulpmiddelen, en de time-to-market helpen verkorten. Tegelijkertijd bevordert een dergelijke aanpak een hogere duurzaamheid en efficiëntie – en dat is het doel dat we allemaal nastreven, nietwaar?!

Lees meer over OMRONs oplossingen voor de automobielindustrie.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer