Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot ControlTec helpt Pools ziekenhuis de pandemie aan te pakken met een UVC mobiele robot

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexible Manufacturing
automation blog
Applications

ControlTec helpt Pools ziekenhuis de pandemie aan te pakken met een UVC mobiele robot

Gepubliceerd op 26 januari 2021 in Flexible Manufacturing

ControlTec ontwikkelde als een van de eerste bedrijven ter wereld een sterilisatierobot met UVC-bestralingsapparaat op basis van een OMRON LD mobiele robot.
Gezondheidszorgorganisaties over de hele wereld zijn op zoek naar geautomatiseerde oplossingen voor het veilig ontsmetten van individuele kamers en openbare ruimten om te voldoen aan een reeks nieuwe hygiëneprocedures als gevolg van de Covid-19-pandemie. Een van de bedrijven die aan deze behoefte heeft voldaan is ControlTec, een Poolse systeemintegrator. ControlTec maakte gebruik van een OMRON LD mobiele robot en was een van de eerste bedrijven ter wereld die een sterilisatierobot ontwikkelde die is uitgerust met een UVC-bestralingsapparaat.
Ziekenhuizen en zorginstellingen hebben nieuwe benaderingen moeten ontwikkelen en nieuwe technologieën moeten gebruiken om te voldoen aan de strenge hygiëne- en veiligheidsvoorschriften die nodig zijn om de recente pandemie het hoofd te bieden. Een van de oplossingen is het gebruik van mobiele robots die zijn uitgerust met ultraviolette (UV) lampen, die onveilig zijn voor handmatig gebruik. UVC is een type uv-licht dat bacteriën en virussen kan doden, vooral op oppervlakken en in gebieden die niet continu kunnen worden gereinigd met desinfectiemiddelen. Wanneer het op mobiele robots wordt geïnstalleerd, kan uv-licht automatisch, precies, snel en efficiënt desinfecteren.

Het ontwikkelen van een UVC-robot

Als antwoord op een verzoek van een nabijgelegen ziekenhuis heeft het ontwikkelingsteam van ControlTec het concept van de UVC-robot bedacht om te helpen bij de bestrijding van het virus. ControlTec besefte dat ze beschikten over technologie die een belangrijke rol kan spelen bij de zorg voor besmette patiënten. Het project begon als een non-profit oefening om het ziekenhuis, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny, te helpen. Sindsdien heeft het bedrijf de oplossing op meer locaties in Polen geïmplementeerd.

Uitdagingen en voordelen

De belangrijkste voordelen van het gebruik van een robot zijn gezondheid en veiligheid. Als vaste UV-lampen worden gebruikt, moeten operators en medisch personeel de kamer of het gebied dat met het virus is besmet, betreden. Een mobiele UVC-robot kan echter autonoom worden gebruikt, waardoor het risico op infectie voor de operatoren en professionals in de gezondheidszorg wordt voorkomen. De mobiele robot van UVC kan ook op afstand worden bediend, met behulp van een pc of tablet.
De grootste uitdaging waar ControlTec voor stond bij het ontwikkelen van de UVC-robots en het introduceren ervan in ziekenhuizen, was tijd. Het bedrijf wilde de oplossing zo snel mogelijk aan ziekenhuizen kunnen leveren, omdat de werkdruk daar vanwege de vele geïnfecteerde patiënten zo hoog was.
Grzegorz Goral, CEO van ControlTec: "Het enige technische probleem was de naleving van EMC-normen, maar de belangrijkste uitdaging voor ons was om ziekenhuizen ervan te overtuigen dat mobiele UVC-robots veilig kunnen worden bediend." Het bedrijf bereikte vrij snel naleving van EMC-normen met de hulp van naburige universiteiten.
Poolse ziekenhuizen en zorginstellingen gebruiken UVC-lampen al jaren voor sterilisatie, dus ControlTec hoefde de sterilisatievoordelen van UVC-lampen niet uit te leggen. Als eerste heeft het bedrijf een Pools onderzoeksinstituut gevraagd om te testen en te bevestigen of UVC het Covid-19-virus kan vernietigen. ControlTec keek ook naar evaluatiegegevens van Philips, de fabrikant van de UVC-lampen, en van de Boston University in de VS. Uit deze gegevens bleek dat de Philips UVC-lampen bijna 100% van het Covid-19-virus kunnen vernietigen.

Een succesvolle operatie

De originele UVC mobiele robot is nu al meer dan vier maanden in gebruik in het ziekenhuis en werkt probleemloos. Het ziekenhuispersoneel kan het nu zonder ondersteuning van ControlTec met vertrouwen gebruiken.
Jaroslaw Drzazga, Industry Solutions Team Leader bij OMRON Electronics SP. z o.o. in Polen, voegde toe: "De pandemie stelt grote uitdagingen voor veel bedrijven en instellingen. Vele van hen hebben zich gerealiseerd dat geautomatiseerde processen, innovatieve robotica en technologieën zoals UV-desinfectie hen waardevolle ondersteuning kunnen bieden bij het aanpakken van deze uitdaging. Dergelijke toepassingen verlichten de lasten voor werknemers, terwijl de veiligheid wordt verbeterd en de regelgeving wordt nageleefd."
Neem contact met ons op voor meer informatie

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Omron Europe

    Omron Europe