Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Het succes van lokale accucelproductie stimuleren

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Sustainable Manufacturing

Het succes van lokale accucelproductie stimuleren

Gepubliceerd op 20 september 2021 in Sustainable Manufacturing

Waar moeten auto- en accuproductiebedrijven aandacht aan besteden om hun productie innovatiever en concurrerender te maken? Hier zijn vijf tips voor meer toekomstige kracht voor de industrie.

Zowel deskundigen als autofabrikanten zijn het erover eens dat e-mobiliteit de toekomst is. Accu's en de productie daarvan staan centraal in deze ontwikkeling. In deze context zal de mondiale markt voor lithium-ionaccu's naar verwachting groeien van USD 44,2 miljard (2020) naar USD 94,4 miljard (2025). De overstap van verbrandingsmotoren naar accu's of waterstofcellen in de automotive-industrie stelt bedrijven voor enorme uitdagingen.
Bovendien heeft de Covid-19-pandemie de verkoop doen dalen, zijn de emissievoorschriften strenger geworden, is er vraag naar meer digitalisering en duurzaamheid, worden bedrijven geconfronteerd met veranderende consumentenbehoeften en is er een tekort aan geschoolde arbeidskrachten.
In een poging bij te dragen aan de maatschappij en levens te verbeteren, streeft OMRON ernaar bedrijven in de industrie te ondersteunen om efficiënter en duurzamer te worden. De nadruk ligt hierbij op innovatieve productielijnen en automatiseringstechnologieën die helpen concurrentievoordelen te behalen en ‘groener’ te handelen. 

Duurzaamheid is de sleutel in de Europese accuproductie

Volgens actueel onderzoek komen de meeste accucellen die wereldwijd worden gebruikt nog steeds uit productiefaciliteiten in Azië. Politici en bedrijven willen dat dit snel verandert om het concurrentievermogen van de Europese e-mobiliteitsindustrie te versterken. In Duitsland financiert het Bondsministerie van Economische Zaken en Energie bijvoorbeeld onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten van brancheorganisaties evenals afzonderlijke industriële projecten.
Hoe kunnen spelers in de automotive-industrie nieuwe, transformatieve productietechnologieën identificeren en implementeren om de kostenefficiënte productie van hoogwaardige e-mobiliteitsproducten mogelijk te maken? Duurzame accuproductie is afhankelijk van een goed doordachte interactie tussen mens, machine en robotica voor meer flexibiliteit en digitalisering en het gebruik van artificial intelligence voor continue procesoptimalisatie. Het concept en de technologieën van de ‘slimme fabriek’ vormen een belangrijke basis voor toekomstgerichte strategieën die Europese spelers in de sector in staat stellen voordelen te behalen. Parallel aan de uitbreiding en omschakeling naar nieuwe aandrijvingstechnologieën maken ze het mogelijk om de productie volledig te moderniseren en toeleveringsketens vanaf de basis te rationaliseren.

Slimme fabriek: nieuwe productiemodellen en -technologieën ontwikkelen

De slimme fabriek omvat toekomstgerichte en flexibele concepten voor de productie van de toekomst, met bekende onderwerpen als continue digitale toeleverings- en waardeketens, flexibelere processtromen en de nauwe samenhang van productie, kwaliteit (het voorkomen van afgekeurde producten en verspilling), klantbehoeften en levenslange traceerbaarheid. Dit zijn allemaal hulpmiddelen om op de markt te kunnen overleven, om winstgevender, duurzamer, sneller en veiliger te handelen en om zich te onderscheiden van de concurrentie. Er zijn ook andere actuele onderwerpen zoals digitalisering, track & trace, deelname aan waardeketens en verbeterd netwerken. In de slimme fabriek van de toekomst zal er ook rekening worden gehouden met voorspellend onderhoud, voorspellende kwaliteit, geïntegreerde productieplanning en procesvisualisatie. OMRON komt tegemoet aan deze behoefte met zijn innovative-Automation!-model.

Vijf tips voor meer kracht in de toekomst:

Waar moeten autobedrijven aandacht aan besteden om hun productie innovatiever en concurrerender te maken?
  1. Vertrouw op edge computing: machines kunnen beter dan ooit worden gekoppeld en gegevens kunnen op machineniveau (‘the edge’) worden verzameld, gestructureerd en geanalyseerd met behulp van krachtige sensortechnologie.
  2. Gebruik sensortechnologie: services op afstand en de integratie van extra sensortechnologie voor ontbrekende datapunten, machine-identificatie, cyberbeveiliging, maar ook het gebruik en de conversie van gegevens- en communicatieprotocollen zijn aan te raden.
  3. Bevorder de samenwerking tussen mens en machine: mechatronica en IT-oplossingen worden steeds meer samengevoegd en ondersteunen, in interactie, efficiëntere en flexibelere productieprocessen. Concrete voorbeelden van toepassingen zijn slimme nieuwe industriële robots, mobiele robots, maar ook cobots die samenwerken met de werknemers in de fabriek.
  4. Breng componenten van moderne productieprocessen in de cloud samen: door dit te doen, profiteert u van centrale en transparante bewaking van alle machines, systemen en componenten door middel van op besturing gebaseerde softwaremodules of cloudgebaseerde functies, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfsmiddelenbeheer, conditiebewaking, voorspellend onderhoud of services op afstand.
  5. Gebruik Augmented Reality (AR) als een verdere bouwsteen van de slimme fabriek: u kunt extra door de computer gegenereerde informatie verkrijgen en virtuele objecten vullen live-beelden of video's aan, wat u een extra niveau van informatie, ondersteuning en expertise geeft.
De flexibele, autonome controle en optimalisatie van productieprocessen staan op veel plaatsen nog in de kinderschoenen. Maar degenen die de mogelijkheden vandaag de dag al onderzoeken en de eerste stappen op dit gebied zetten, kunnen zich goed positioneren voor toekomstige behoeften. De wereldwijde automatiseringsexperts van OMRON richten zich op de integratie van geavanceerde AI-technologieën in de productiesystemen van elektromobiliteit om de stabiliteit en flexibiliteit te verbeteren. Deze productiekwaliteiten zijn cruciaal om de productiviteit en het concurrentievermogen van de industrie te garanderen, zodat Europa zijn leidende positie in het leveren van hoogwaardige technologieën en producten voor elektromobiliteit kan behouden. 
OMRON en zijn partnernetwerk bieden zowel gevestigde technologieën als transformatieve oplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften van de Europese e-mobiliteitsindustrie. AI-gestuurde voorspellende kwaliteit en reactiemogelijkheden helpen machineoperators veranderingen in kritieke parameters in realtime te detecteren en erop te reageren voordat de productkwaliteit daaronder lijdt. Bovendien helpt AI de onderlinge relaties tussen product- en processtappen aan het licht te brengen, waardoor waardevolle inzichten worden verkregen die kunnen worden opgenomen in nieuwe productontwerpen en geoptimaliseerde productiestrategieën. Flexibiliteit wordt bereikt door AI-gestuurde wisselingen van productielijnen, die operators helpen lijnen te configureren om nieuwe productformaten mogelijk te maken. De kortere omschakeltijd tussen productformaten verhoogt de beschikbaarheid van de lijnen en vermindert de hoeveelheid afval.

Neem contact op met Omron-specialisten

Hebt u vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.
  • Henry Claussnitzer

    Henry Claussnitzer