Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot De mobiele robots van OMRON winnen de METI Minister’s Award

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

De mobiele robots van OMRON winnen de METI Minister's Award tijdens het 10e Robot Awards-programma

De mobiele robots uit de LD- en HD-serie van OMRON hebben de prominente Ministry of Economy, Trade and Industry (METI) Minister’s Award gewonnen tijdens het 10e Robot Awards-programma, dat voornamelijk wordt georganiseerd door METI en de Japan Machinery Federation.

Het Robot Awards-programma bekroont exceptionele robots, componenten en software voor de ontwikkeling van robottechnologieën en bevordert het gebruik van robottechnologieën in Japan. De mobiele robots uit de LD/HD-serie van OMRON hebben de prestigieuze METI Minister’s Award gewonnen, als erkenning voor een uiterst productief transportplatform met geavanceerde veiligheid en inzetbaarheid, dat de ontwikkeling bevordert van de wereldwijde productiesector en zijn potentieel voor toekomstige implementatie.

Het hoogwaardige platform voor mobiele robots van OMRON maakt het mogelijk een vloot van meerdere autonome mobiele robots (AMR's) te vormen. Het is een praktisch systeem dat individuele technologieën combineert, zoals simultane lokalisatie- en mapping-technologie (SLAM), waarmee onbekende omgevingen in kaart worden gebracht, terwijl tegelijkertijd de locaties van middelen binnen deze omgevingen worden bijgehouden en obstakels worden vermeden. Omdat in 40 landen meer dan 3000 eenheden zijn verkocht, dragen ze aanzienlijk bij aan het verhogen van de productiviteit op productievloeren. Samen met System Integrators wordt van deze transportplatforms verwacht dat ze zullen bijdragen aan een verdere automatisering van meer toepassingen op een breder scala aan terreinen, waarmee een betere samenleving wordt gecreëerd doordat toegenomen handel helpt sociale problemen op te lossen.

Over mobiele robots uit de LD/HD-serie van OMRON

Er is een groeiende behoefte aan automatisering van materiaaltransporttaken, nu bedrijven te maken krijgen met snelle veranderingen in de samenleving. Deze veranderingen omvatten de overgang naar een productie met een hoge productvariatie en lage volumes, een toegenomen sociale afstand tussen mensen als gevolg van de COVID-19-pandemie, in combinatie met de toenemende uitdaging van tekorten aan arbeidskrachten op productievloeren. 

Terwijl bij vorige generaties transportrobots een aantal uitdagingen moesten worden opgelost voordat ze breder konden worden ingezet, werd de LD/HD-serie ontworpen om flexibel in een productielijn te worden geïmplementeerd zonder dat de lay-out van de fabriek werd gewijzigd. Meerdere mobiele robots van OMRON kunnen samenwerken in een vloot van robots, om de productiviteit te verhogen. Daarnaast kunnen ze ook veilig tussen mensen werken. Met een draagvermogen van 60 kg tot 1500 kg zijn de mobiele robots van OMRON geschikt voor diverse toepassingen. Meer informatie.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn