Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Omron gaat samenwerken met Cisco voor productie-innovaties

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Omron gaat samenwerken met Cisco voor productie-innovaties

Verbetering van IoT-beveiliging in productiefaciliteiten

Omron Corporation (HQ: Shimogyo-ku, Kyoto; directeur en CEO: Yoshihito Yamada) en Cisco Systems G.K. (hoofdkantoor: Minato-ku, Tokyo; directeur en General Manager: Miyuki Suzuki) gaan samenwerken aan de integratie van de toonaangevende netwerk- en beveiligingstechnologie van Cisco in de programmeerbare logische controllers (PLC's) van Omron, die ontworpen zijn om onder extreme omstandigheden betrouwbaarheid te bieden in fabrieken. Met deze samenwerking gaan beide bedrijven de beveiliging van moderne, steeds intelligentere productiefaciliteiten verbeteren aan de hand van IoT. Tegelijkertijd worden fabrikanten geholpen om een veilige en betrouwbare productie te verkrijgen.

Omdat IoT steeds meer wordt gebruikt, zullen er naar verwachting tegen 2020 50 miljard 'connected' apparaten zijn. Bovendien leveren fabrikanten in de hele wereld inspanningen om hun wereldwijde concurrentiepositie en hun bedrijfswaarde te versterken, door hun productiecapaciteiten verder te verbeteren. De branche gaat ook de uitdaging aan om productiefaciliteiten intelligent te maken door een actief gebruik van digitale technologieën. Tegelijkertijd worden productiefaciliteiten geconfronteerd met ernstigere bedreigingen dan ooit, zoals blijkt uit de gemelde gevallen van productieonderbrekingen veroorzaakt door ransomware en andere malware-aanvallen.

Bovendien eisen klanten en de markt hogere kwaliteits- en veiligheidsniveaus. Er zijn strengere regelgevingen betreffende voeding en farmaceutische producten, alsook traceerbaarheid, om de kwaliteit van individuele componenten in de branche van elektronische onderdelen te waarborgen. Fabrikanten worden geconfronteerd met grote uitdagingen voor de verdere verbetering van hun productietechnologieën, terwijl ze tegelijkertijd de bovenvermelde problemen aanpakken in de productieomgeving en op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen.

Omron en Cisco gaan samenwerken om een betrouwbare omgeving te creëren waarin PLC's als kerncomponenten voor automatisering een veiligheidsauthenticatie bieden voor drie onopvallende elementen: mensen in productiefaciliteiten, apparaten aangesloten op machines en productielijnen, en uitgewisselde gegevens. Door de integratie van de wereldwijd beproefde netwerk- en beveiligingstechnologie van Cisco in de controllertechnologie van Omron, waardoor controle en informatie worden samengevoegd, dragen deze bedrijven bij tot de vooruitgang in de productie, omdat ze een veilig en betrouwbaar gebruik van IoT mogelijk maken in productiefaciliteiten.

Vóór de vorming van dit partnerschap ontwikkelde Omron de NJ-serie controllers voor machineautomatisering, het vlaggenschip onder PLC's dat standaard wordt geleverd met de OPC UA-server, en voldoet aan de beveiligde wereldwijde communicatiestandaard. Met de nieuwe PLC's is een veilige gegevenscommunicatie mogelijk met software en apparaten die OPC UA ondersteunen.

Door de combinatie van de PLC's van Omron met de netwerk- en beveiligingstechnologie van Cisco via deze technologische samenwerking, vergroten deze bedrijven het scala aan oplossingen die beschikbaar zijn voor de authenticatie van personen en apparaten.

Veiligheidsauthenticatie van personen, apparaten en gegevens met PLC's

Authenticatie van personen (gebruikers):

  • PLC's authentiseren de gebruikerstoegang en verstrekken alleen betrouwbare externe toegang (VPN) aan geautoriseerde gebruikers, zodat de veilige bewaking van PLC's en machines in productiefaciliteiten wordt vergemakkelijkt.

Authenticatie van apparaten:

  • PLC's detecteren aansluitingen van apparaten, blokkeren de toegang van onbevoegde apparaten en geven in realtime waarschuwingen weer.

Authenticatie van gegevens:

  • PLC's coderen communicatiegegevens en zorgen ervoor dat gegevens correct worden verzonden. Ze detecteren en registreren ook eventuele onbevoegde toegang en veiligheidsbedreigingen, door de details van de gegevens in het netwerk te bewaken en te visualiseren.

Over Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) is de wereldwijde leider op het gebied van technologie die er sinds 1984 voor zorgt dat het Internet werkt. Onze mensen, producten en partners helpen de samenleving veilig verbindingen aan te gaan om zo vandaag de digitale kansen van morgen te grijpen. Kom meer te weten op newsroom.cisco.com en volg ons op Twitter, onder @Cisco.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn