Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON lanceert ROI-calculator voor mobiele en collaboratieve robots

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON lanceert ROI-calculator voor mobiele en collaboratieve robots

Er is een nieuwe ROI-calculator van OMRON geïntroduceerd ter ondersteuning van het proces van het evalueren van een investering in collaboratieve en mobiele robots, inclusief eenvoudige en betaalbare leasemogelijkheden die ideaal zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's).

De ROI-calculator van OMRON biedt bedrijven die overwegen te investeren in collaboratieve of mobiele robots een snel en eenvoudig overzicht van het rendement op investeringen op basis van werkelijke gegevens. Het stelt gebruikers in staat een schatting te maken van het aantal maanden dat het zal duren voordat een investering kostendekkend is, waarbij rekening wordt gehouden met inflatie- en renteaanpassingen afhankelijk van de marktomstandigheden. 

Mobiele robots en cobots zijn gemakkelijk inzetbaar en transporteerbaar, waardoor ze een voordelige partner zijn om een grotere flexibiliteit in de productie te bereiken. Ze kunnen ook zorgen voor een veiligere werkomgeving, doordat ze naast hun menselijke collega's werken om te helpen bij het tillen of vervoeren van goederen en materiaal.

Veel kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) kunnen zich echter niet de kapitaalinvesteringen van bovenaf van dergelijke technologieën veroorloven. OMRON biedt leaseopties die zijn ontworpen om het leven makkelijker te maken voor fabrikanten die hun vloot met mobiele robots of collaboratieve robots (cobots) willen ontwikkelen, terwijl hun initiële investeringskosten laag blijven.  

Eduardo de Robbio, Strategic Business Development Manager van OMRON, zegt hierover: "We hebben gezien dat de behoefte aan productie van kleine hoeveelheden met een hoge mix tijdens de pandemie is toegenomen, in combinatie met een tekort aan werknemers in veel industrieën. Dit heeft geleid tot meer vacatures voor zowel menselijke operators als robots. Naast flexibele leaseopties wilden we onze klanten een gebruiksvriendelijke ROI-calculator bieden ter ondersteuning van hun besluitvormingsproces."

roi calculator example fcard comp

Zodra gegevens zijn ingevoerd over de huidige activiteiten en het type en aantal robots is geselecteerd, geeft de ROI-calculator een duidelijk overzicht van de terugverdienperiode, het ROI-percentage en de netto contante waarde (NPV), die de geschatte huidige totale waarde van de toekomstige kasstromen weergeeft.

Een belangrijke beslissing voor de klant is hoe hij een nieuwe investering wil financieren. De ROI-calculator van OMRON geeft twee veelvoorkomende opties: de traditionele Capex-optie met volledige betaling aan het begin en een Opex-optie met leasing, waarbij de betalingen worden gespreid over 3-5 jaar.

De Robbio vervolgt: “Robots kunnen repetitieve taken voor hun rekening nemen en zorgen voor een flexibele, nauwkeurige en efficiënte werking, zodat menselijke collega's zich kunnen concentreren op bedrijfskritische kwesties en creatieve taken. Wat het fundamentele aspect van ROI betreft, worden menselijke arbeidskrachten ingezet voor taken met een grotere toegevoegde waarde, wat in de toekomst absoluut essentieel is voor fabrikanten. Bovendien kan automatisering het tekort aan deskundigen op de arbeidsmarkt compenseren.”

Meer informatie

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn