Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Ontdek de nieuwe NX502-controllers van OMRON

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON introduceert NX502-controllers met geavanceerde informatie- en veiligheidsbesturing

Nieuwe OMRON-controllers helpen een hoge productiekwaliteit te bereiken en de energieproductiviteit te verbeteren.

OMRON heeft vandaag aangekondigd dat de NX502-automatiseringscontrollers van de NX-serie met geavanceerde informatieregelingen en veiligheidsbesturing, gelijktijdig met de nieuwe NX-EIP201 EtherNet/IPTM-eenheden zullen worden uitgebracht. De wereldwijde introductie vindt plaats op 24 april.

Deze introductie is een antwoord op de toename van inspanningen naar CO2-neutraliteit op productielocaties die beginnen met het prioriteren van ESG-beheer (environmental, social and governance, milieu, sociale zaken en goed bestuur). Productielijnen voor snel evoluerende hightech producten zoals xEV's (elektrische voertuigen met uitgebreid bereik) en digitale apparaten moeten in staat zijn om plotselinge veranderingen in de vraag aan te kunnen en over apparatuur beschikken die zich gemakkelijk aan deze veranderingen kan aanpassen.

De nieuwe NX502 CPU- en NX-EIP201 EtherNet/IP-units maken gebruik van OMRON's unieke geavanceerde informatieverwerking, communicatietechnologieën en geheugen met grote capaciteit voor realtime analyse en procesmodularisatie*1. Deze benadering draagt bij aan het verbeteren van de duurzaamheid en het minimaliseren van afval op productielocaties en verkort de doorlooptijden bij het wisselen van leidingen.

Belangrijkste kenmerken

(1) 's werelds meest nauwkeurige*2-gegevensverzameling en grote overdrachtscapaciteit helpen de hoeveelheid verliezen en afval op productielocaties te verminderen 

De zeer nauwkeurige gegevensverzamelfunctie van de NX502, met een jitter van 1 μs of minder en gegevensoverdrachtcapaciteit ongeveer vier keer zo groot als die van controllers uit dezelfde klasse*3, maakt realtime analyse van productiegerelateerde gegevens mogelijk, zoals temperatuur, druk en debiet, wat kan worden weerspiegeld in verwerkingsomstandigheden. Deze functie maakt snelle procesverbetering mogelijk en vermindert het verlies van hulpbronnen op verschillende productielocaties.

【Toepassingsvoorbeeld】 Crystal-productieproces vereist voor nauwkeurige productverwerking

De productie van hoogwaardige kristallen vereist realtime bewaking en fluctuatie van productiegerelateerde gegevens op basis van verschillende omstandigheden. Beperkingen van de communicatieprestaties vormen een knelpunt voor een stabiele productiekwaliteit. Dankzij de hoge informatieverwerkingscapaciteit van de NX502 kunnen de oorzaken van procesproblemen vroegtijdig worden vastgesteld, wat leidt tot verbeteringen in de productieomstandigheden en stabiele massaproductie van kristallen, bijvoorbeeld voor zonnecellen.

(2) De eerste geïntegreerde regeltechnologie van de NX-serie*4 voor grootschalige en snelle veiligheid vermindert de doorlooptijden bij het wijzigen van productielijnen

De NX502 en NX-EIP201 zijn uitgerust met geïntegreerde besturingstechnologie, waarmee grootschalige productielijnen kunnen worden geregeld met moduleverdeling via maximaal acht netwerksysteemscheidingen en maximaal 254 veiligheidsaansluitingen4. Met deze benadering kunnen gedeeltelijke processen worden aangepast en gecontroleerd, met minimale gevolgen voor de algehele bedrijfsvoering, zelfs op grote lijnen. Het helpt ook de energieproductiviteit te maximaliseren en de levertijden bij het wisselen van leidingen aanzienlijk te verkorten.

【Toepassingsvoorbeeld】 Laslijn voor carrosserieframes voor het hanteren van een breed scala aan producten

Aangezien de marktbehoeften diversifiëren, kan het nodig zijn om processen toe te voegen of te wijzigen terwijl de gemengde productie van verschillende voertuigmodellen nog bezig is. Om de levertijden te minimaliseren door alleen de relevante onderdelen te stoppen, maken de NX502 en NX-EIP201 afzonderlijke netwerksystemen, inclusief veiligheid, flexibele reacties mogelijk op gedetailleerde veranderingen op productielocaties, zoals de toevoeging van lasprocessen. Deze functie draagt bij aan het verbeteren van de productie-efficiëntie.

OMRON benut zijn kracht op het gebied van regeltechnologie onder het innovatieve automatiseringsconcept om de productiviteit op productielocaties te verbeteren. In de toekomst streeft het bedrijf naar duurzame productielocaties, inclusief CO2-neutraliteit in de productie, en tegelijkertijd de productiviteit te blijven verbeteren. OMRON zal via innovatieve automatisering bijdragen aan de toekomst voor mensen, industrieën en de wereld.

Lees meer over de NX5-serie

Opmerking

*1. Modularisatie betekent dat elk proces in de productielijn wordt verdeeld in functionele eenheden, waardoor het eenvoudig is om flexibel te veranderen.

*2. Gebaseerd op onderzoek van OMRON vanaf 31 maart 2023.

*3. Vergelijking met de NJ501. Gebaseerd op onderzoek van OMRON vanaf 31 maart 2023.

*4. OMRONS unieke multi-core technologie zorgt tegelijkertijd voor informatieverwerking, veiligheidsverwerking en -besturing.

*4. Veiligheidsnormen 'CIP Safety™" en "FSoE (Safety over EtherCAT®)'.

EtherCAT®, Safety over EtherCAT®, zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken, in licentie gegeven door Beckhoff Automation GmbH, Duitsland.

EtherNet/IP™ en CIP Safety™ zijn handelsmerken van ODVA.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn