Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON krijgt Gold-score voor duurzaamheid van EcoVadis

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON krijgt Gold-score voor duurzaamheid van EcoVadis

OMRON Corporation heeft de Gold-score gekregen voor de jaarlijkse duurzaamheidsbeoordeling door EcoVadis. Dankzij een Gold-score staat OMRON in de top 5% van alle bedrijven die zijn beoordeeld op duurzaamheidsprestaties.

De beoordeling wordt uitgevoerd door EcoVadis, een onafhankelijke en vertrouwde aanbieder van een gedeeld duurzaamheidsplatform. Het bedrijf beoordeelt meer dan 85.000 organisaties en bedrijven aan de hand van haar unieke MVO-beoordelingsmethodologie die 160 landen over de hele wereld en 200 categorieën bedrijven omvat, gebaseerd op duizenden externe bronnen (waaronder NGO's, vakbonden, internationale instanties, lokale overheden en auditorganisaties). De MVO-activiteiten van een bedrijf worden uitgebreid beoordeeld op vier gebieden: milieu, arbeidspraktijken en mensenrechten, eerlijke handelspraktijken en duurzame inkoop.

OMRON heeft zijn hoge scores op het gebied van arbeidspraktijken en mensenrechten en duurzame inkoop kunnen handhaven, wat heeft geleid tot de score die OMRON deze keer heeft verdiend. Op het gebied van arbeidspraktijken en mensenrechten werd OMRON erkend voor zijn beleid met betrekking tot mensenrechten, waaronder diversiteit, intimidatie, kinderarbeid, dwangarbeid en mensenhandel, evenals voor zijn beleid ter bevordering van gelijke beloning, het uitvoeren van tevredenheidsonderzoeken onder werknemers en andere inspanningen, wat heeft geleid tot een plek in de top 2% van de bedrijven in dezelfde sector.

Bovendien heeft OMRON op het gebied van duurzame inkoop hoge scores behaald voor zijn beleid met betrekking tot conflictmineralen en duurzame inkoop van materialen, evenals voor zijn initiatieven voor risico-identificatie en risicobeperking in de toeleveringsketen.

Advanced-beoordeling voor koolstofbeheerscore

Voor het eerst werd OMRON beoordeeld op zijn koolstofbeheerscore, wat dit jaar nieuw was, met het oog op klimaatverandering. Het resultaat was een "Advanced"-score.

OMRON werd erkend als een bedrijf dat een uitgebreid systeem voor het beheer van broeikasgassen heeft geïntroduceerd, rapporteert in overeenstemming met wereldwijde normen en gegevensverificatie van derden uitvoert.

OMRON zal blijven streven naar het duurzaam verhogen van de bedrijfswaarde door problemen op te lossen die voldoen aan de verwachtingen van verschillende belanghebbenden op gebieden als het milieu, arbeidspraktijken en mensenrechten, eerlijke handelspraktijken en duurzame inkoop.

Over de duurzaamheidsinitiatieven van OMRON

OMRON heeft de twee belangrijkste aandachtspunten van belangrijke duurzaamheidkwesties geïdentificeerd en wil deze oplossen. Dit zijn sociale kwesties die kunnen worden opgelost via bedrijven in belangrijke domeinen en kwesties waarvoor een versterking van de bedrijfsinfrastructuur nodig is om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van belanghebbenden.

Eleonora Denna, lid van de afdeling Quality and Environment van OMRON Industrial Automation Europe, zegt: "ESG-ratings (milieu, sociale zaken en goed bestuur) zijn cruciaal voor onze klanten in hun onlangs herziene kwalificatieprogramma's. EcoVadis is een geweldige business enabler, en geeft ook duidelijk onze gedeelde waarden aan. In de EMEA-regio dragen we rechtstreeks bij aan de EcoVadis-ratings vanuit zowel ecologische als sociale invalshoeken, inclusief de regelingen om de juiste verwerking van onze producten aan het einde van hun levensduur te garanderen, evenals diverse initiatieven op het gebied van human resources om discriminatie en intimidatie te voorkomen."

Details met betrekking tot de duurzaamheidsinitiatieven van OMRON kunnen worden bekeken in het downloadbare Integrated Report 

Lees meer over de duurzaamheidsinitiatieven van OMRON

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn