Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Flexibele productie mogelijk dankzij innovatie in automatisering

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Flexibele productie mogelijk dankzij innovatie in automatisering

Omron is van 23 t/m 27 april aanwezig op de Hannover Messe. Hier laat Omron zien hoe de toekomst van productieprocessen innovatiever kan worden gemaakt en ondersteunt daarmee het thema van het evenement: Connect & Collaborate (verbinden en samenwerken). Bezoekers van de Omron-stand (hal 9, F24) kunnen ervaren hoe de Omron-technologie flexibele robotcellen, acquisitie van gegevens, gegevensintelligentie en AI ondersteunt om (zodoende) veelzijdige aanpasbare massaproductiecellen mogelijk te maken, voor een verschuiving van 'geproduceerd voor de verkoop' naar 'geproduceerd voor mij'.

Een praktische demonstratie van de toekomst van productieprocessen

Omron zal laten zien hoe robots en machines naadloos kunnen communiceren zodat productieruns eenvoudiger en sneller kunnen verlopen bij wisselende batchgroottes. Hierdoor kunnen productielijnen snel worden aangepast aan wijzigingen in de vraag of om specifieke ontwerpen met een zeer hoge efficiëntie uit te voeren.

De demonstratie wordt gegeven met mobiele robots en vaste robots van Omron die flexibel met elkaar communiceren om bestellingen uit te voeren. Ze doen dit op basis van instructies die worden gegeven via de lokale HMI of via een tablet met veilige OPC UA-communicatie. Deze slimme, geïntegreerde oplossing benadrukt hoe machine-intelligentie, van afzonderlijke verwerking tot een volledig systeem, flexibele en herconfigureerbare productieprocessen mogelijk maakt voor geoptimaliseerde productie die voldoet aan de voortdurend wisselende behoeften van de consument.

Bovendien wordt een flexibel productieproces bereikt terwijl nog steeds een hoge OEE, maximale veiligheid en uitstekende kwaliteit worden geleverd. Dit wordt gerealiseerd door het verzamelen, verwerken en visualiseren van gegevens om kwaliteitsproblemen op te lossen door de oorzaak van problemen op een betrouwbare manier op machineniveau te traceren. Controllers van Omron bieden een eenvoudige oplossing voor het vastleggen van informatie in een SQL-database voor lokale en veilige verwerking in de cloud. Dit kan vervolgens worden gebruikt om bijvoorbeeld voorspellend onderhoud op machineniveau te realiseren met behulp van de bibliotheken van de Sysmac-controller om functionaliteit te integreren voor het bewaken van sensoren en servo's.

"Om concurrerend te blijven, moeten fabrikanten vandaag de dag producten kunnen produceren in batches van één stuk die net zo eenvoudig en kostenefficiënt zijn als in massaproductie", verklaart Fernando Colas, General Director Marketing EMEA. "Op de Hannover Messe zullen de bezoekers van onze stand ontdekken hoe onze flexibele productieautomatiseringssystemen ervoor zorgen dat zij zich eenvoudig kunnen aanpassen om deze uitdaging aan te gaan."

De fabriek van de toekomst voorbij: 'Sensing & Control + THINK'

Naast de fabriek van de toekomst zal Omron ook innovaties op het gebied van kunstmatige-intelligentiesystemen demonstreren, waaronder de nieuwste generatie Forpheus, de tafeltennisrobot, en de bestuurderbewakingssensor voor autonome voertuigen. Deze producten, gebaseerd op de kerntechnologie Sensing & Control + Think van Omron, zullen de industriële spelers helpen om toekomstige productie-uitdagingen te overwinnen door productieprocessen te optimaliseren.

De nieuwste versie van Forpheus bevat extra functies, waaronder de mogelijkheid om op te slaan, een smash te voorspellen en zelfs te communiceren voor een meer meeslepende en aangename ervaring. En de bestuurderbewakingssensor voor autonome voertuigen combineert AI- en sensortechnologie om het vermogen te bepalen van de bestuurder om het voertuig te beheersen.

De Hannover Messe is 's werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie waar de belangrijkste technologieën en kerngebieden samenkomen, waaronder onderzoek en ontwikkeling, automatisering, IT, levering, productie, diensten, energie en mobiliteit.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn