Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON ontvangt certificering voor op wetenschap gebaseerde doelstellingen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON ontvangt certificering voor op wetenschap gebaseerde doelstellingen

Op basis van de doelstellingen voor vermindering van de uitstoot van broeikasgassen die zijn vastgelegd in de langetermijnvisie van Omron, Shaping the Future 2030 (SF2030), maakt OMRON de weg vrij voor het bereiken van het doel om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius, zoals wordt bepleit door het Akkoord van Parijs.

In mei 2022 heeft OMRON Corporation (hoofdkantoor: Shimogyo-Ku, Kyoto; President en CEO: Yoshihito Yamada; hierna "OMRON" genoemd) een certificering verkregen van het Science Based Targets initiative (SBTi)* voor de reductiedoelstellingen voor de uitstoot van broeikasgassen die zijn vastgelegd in zijn langetermijnvisie, Shaping the Future 2030 (SF2030). Deze certificering erkent de reductiedoelstellingen voor broeikasgassen als op wetenschap gebaseerde doelstellingen om het doel te bereiken om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius, zoals wordt bepleit in het Akkoord van Parijs.

OMRON heeft belangrijke duurzaamheidsinitiatieven geïdentificeerd in de langetermijnvisie SF2030 die in april 2022 is begonnen, voor het eerst als onderdeel van zijn langetermijnvisie. De SF2030 kent vijf belangrijkste initiatieven om de visie van de OMRON Group te verwezenlijken. Eén belangrijk initiatief is gericht op het bereiken van decarbonisatie en een lager milieu-effect. Daarbij zal OMRON zich inzetten om zijn sociale verantwoordelijkheden te vervullen en zijn concurrentievermogen verder te vergroten als bedrijf dat de risico's en kansen erkent die door klimaatverandering worden gebracht in overeenstemming met het Milieubeleid van OMRON.

De door de SBTi gecertificeerde reductiedoelstellingen voor de uitstoot van broeikasgassen zijn bedoeld om de uitstoot van broeikasgassen in de waardeketen onder de SF2030 te verminderen, met behulp van maatregelen die zijn geschetst in het Milieubeleid van OMRON, waaronder het leveren van producten en diensten die bijdragen aan de decarbonisatie, het verbeteren van de energie-efficiëntie, en uitbreiding van het gebruik van hernieuwbare energie.

De doelstellingen voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen die OMRON in de SF2030 heeft vastgesteld, zijn als volgt:

Belangrijke initiatievenDoelstelling fiscaal jaar 2030 (startjaar: fiscaal jaar 2016)
Directe uitstoot van broeikasgassen door het bedrijf (Scopes 1 en 2)65% reductie in het fiscale jaar 2030
Uitstoot van broeikasgassen door het gebruik van door het bedrijf verkochte producten (Scope 3: Categorie 11)18% reductie in het fiscale jaar 2030

OMRON zal zich inspannen voor decarbonisatie en een lagere milieu-impact in de hele waardeketen, in een poging niet alleen de milieu-uitdagingen op te lossen waar klanten en de samenleving mee te maken hebben, maar ook bij te dragen aan een duurzamere samenleving en een grotere bedrijfswaarde.

*Het Science Based Targets Initiative (SBTi) is een internationaal initiatief dat wetenschappelijke doelen voor de reductie van broeikasgassen op de middellange tot lange termijn stimuleert.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn