Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Nieuwe NX-serie-veiligheidscontroller

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Nieuwe NX-serie-veiligheidscontroller

De eerste* geavanceerde veiligheidscontroller ter wereld die twee veiligheidsnetwerken voor industriële robotsystemen ondersteunt.

Onze nieuwe NX-serie-veiligheidscontroller ondersteunt als eerste ter wereld twee veiligheidsprotocollen: CIP-Safety™*2, dat wordt gebruikt door fabrikanten van industriële robots en Safety over EtherCAT®*3 (FSoE), dat snel kan reageren.

Fabrikanten in de automotive- en voedselindustrie hebben te maken met producten met korte levenscycli en hebben daarvoor productielijnen nodig met een opbouw die geschikt is voor veel verschillende producten in kleine volumes. Veiligheidssystemen leggen productielijnen of locaties stil om mensen te beschermen tegen mogelijke gevaren, zoals robots die in gebruik zijn. In het geval van traditionele veiligheidssystemen moet de hele productielijn worden gecontroleerd, zelfs als er slechts een deel wordt aangepast. Er is steeds meer vraag naar veiligheidssystemen met gemakkelijke installatie en onderhoud, vanwege de groeiende inzet van robots en tekorten aan ervaren controleurs.

Om aan deze vraag te voldoen hebben wij de NX-serie-veiligheidscontroller ontwikkeld. Deze maakt het gemakkelijk om veiligheidssystemen op te zetten voor grote productielijnen met industriële robots en voor fabrieksapparatuur met snelle besturing. Het biedt modulair veiligheidstoezicht, waardoor het niet meer nodig is om de hele productielijn stil te leggen als de lay-out wordt aangepast of tijdens onderhoud. Door automatisch geprogrammeerde veiligheidssystemen, offline simulatie en online functietesten voor het testen van veiligheidsprogramma's is er minder tijd nodig, van de ontwerpfase tot aan de veiligheidscontrole. Dankzij loggegevens kunnen bovendien zelfs onervaren werknemers de oorzaak vinden van een plotselinge productieonderbreking, wat de productiviteit maximaliseert.

De NX-series-veiligheidscontroller bestaat uit de volgende onderdelen:

Kenmerken:

1. Twee verschillende netwerken in één veiligheidssysteem om de behoeften van klanten tegemoet te komen

 • Als u de NX-serie-veiligheidscontroller verbindt met de NX102 controller voor machineautomatisering, kunt u EtherNet/IP™ + CIP Safety™ en EtherCAT® + FSoE (FailSafe over EtherCAT) op hetzelfde moment gebruiken.
 • Veiligheidssystemen voor CIP Safety™-robots van verschillende merken zijn eenvoudig op te zetten.
 • De NX-SL5700 veiligheids-CPU kan maximaal 254 CIP Safety™-verbindingen maken, wat veiligheidssystemen voor grote productielijnen mogelijk maakt.
 • Als u de NX-serie-veiligheidscontroller verbindt met de NX102 controller voor machineautomatisering kunt u real-time veiligheid beheren voor maximaal 12 motoren met EtherCAT® en FSoE.

2. Geïntegreerde ontwikkelomgeving Sysmac Studio voor snelle veiligheidsprogrammering 

 • Automatisch programmeren reduceert de benodigde programmeertijd voor veiligheidscontroles.
 • Met offline simulatie kunnen programma's worden geverifieerd zonder hardware te verbinden.
 • Als u een online functietest uitvoert, worden instructies weergegeven op het scherm tijdens de opbouw van de productielijn tot het rapporteren van output, waardoor zelfs onervaren gebruikers de veiligheidssystemen kunnen controleren.

3. Eenvoudig onderhoud en snelle probleemoplossing

 • Met behulp van gelogde veiligheidsgegevens wordt de oorzaak van productieonderbrekingen snel gevonden.
 • Door een veiligheidsunit te herstellen, kunt u gemakkelijk hardware vervangen zonder software te gebruiken.

Er wordt een SD-kaart gebruikt met log-instellingen voor het loggen van veiligheidsgegevens. Als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, worden de aangegeven variabelen van het apparaat en openbare variabelen in chronologische volgorde opgeslagen op de geheugenkaart. Met deze functie worden plotselinge onderbrekingen van het systeem snel gevonden en kunnen preventieve maatregelen worden genomen.

Met de NX-serie veiligheidscontroller blijft Omron streven naar indrukwekkende verbeteringen in productiviteit en veiligheid voor de mondiale productie-industrie. Samen met bedrijven van klanten kan 'innovative-Automation!' steeds verder worden gerealiseerd.

Omron NX-Series Safety Network Controller
 • Omron NX-Series Safety Network Controller

  Omron NX-Series Safety Network Controller

  NX Series CIP Safety Controller with EtherCAT and Ethernet/IP capabilities. In addition to new hardware, Sysmac Studio new functions include Automatic Programming, Safety Data Logging, and Online Functional Test. For more information visit: USA Canada Mexico

  03:22

Lees meer over onze CIP Safety-producten

Lees meer over onze hybride oplossing voor NX-veiligheid

*1 Gebaseerd op onderzoek van Omron in juli 2018. 

*2 Met CIP Safety™ (Common Industrial Protocol) wordt functionele veiligheid toegevoegd aan het industriële netwerk EtherNet/IP™ dat over de hele wereld wordt gebruikt. 

*3 Safety over EtherCAT® is een veiligheidsprotocol voor het industriële netwerk EtherCAT®.

Sysmac is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Omron Corporation in Japan en andere landen voor fabrieksautomatiseringsproducten van Omron.

EtherCAT is een geregistreerd handelsmerk en is gepatenteerde technologie, die wordt gelicentieerd door Beckhoff Automation GmbH in Duitsland.

Safety over EtherCAT® is een geregistreerd handelsmerk en is gepatenteerde technologie, die wordt gelicentieerd door Beckhoff Automation GmbH, Duitsland. EtherNet/IPTM en CIP SafetyTM zijn handelsmerken van ODVA.

De overige bedrijfs- en productnamen in dit document zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de respectieve bedrijven.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn