Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot 2512 nieuwe modellen benaderingsschakelaars uit de E2E NEXT-serie

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

2512 nieuwe modellen benaderingsschakelaars uit de E2E NEXT-serie

De schakelaars zijn uitgerust met IoT-functies voor voorspellend onderhoud en een verbeterde inzetbaarheid, doordat stilstand en uitval worden voorkomen.

Omron heeft in totaal 2512 modellen van zijn DC 3-draads E2E NEXT-serie benaderingsschakelaars geïntroduceerd. Deze schakelaars hebben de langste detectieafstanden*1 ter wereld en zijn uitgerust met IoT-functies, waardoor ze het risico op onverwachte uitval met een derde*2 terugdringen. Ze detecteren ook waarschuwingssignalen van uitval en stellen gebruikers op de hoogte via het netwerk. De schakelaars verbeteren de inzetbaarheid door onverwachte uitval te voorkomen en uitvaltijd te verkorten.

Op productielocaties vormt onverwachte uitval een groot probleem dat direct verband houdt met gemiste productiemogelijkheden. Om uitval tot een minimum te beperken, moeten fabrikanten ervoor zorgen dat onderhoudspersoneel op locatie aanwezig is om onverwachte storingen te verhelpen. Fabrikanten zijn op zoek naar manieren op slimme apparaten en IoT te gebruiken om de inzetbaarheid te handhaven en te verbeteren zonder afhankelijk te zijn van menselijke ervaring of vaardigheden.

Een kenmerk van de huidige benaderingsschakelaars zijn de korte detectieafstanden, waar risico's aan zijn verbonden. Door bijvoorbeeld trillingen van de apparatuur kan de behuizing van de schakelaar te ver weg raken van te detecteren object of ermee in contact komen. Dergelijke incidenten zijn naar verluid verantwoordelijk voor ongeveer 20% van alle uitval.*3

De E2E NEXT-serie benaderingsschakelaars (DC 3-draads modellen) zijn uitgerust met Omrons technologieën Thermal Distance Control 2 en PROX3 voor hybride circuits. Dankzij deze technologieën zijn de detectieafstanden twee keer zo lang als bij vorige modellen*4 en is het risico op uitval drie keer zo laag. De afstanden tussen de behuizingen van de schakelaars en de te detecteren objecten worden constant bewaakt en gebruikers worden op de hoogte gebracht via IO-Link-communicatie

Omron heeft een concept ontwikkeld genaamd 'innovative-Automation' dat bestaat uit drie innovaties of 'de drie i's' -- 'integratie' (ontwikkeling van regelsystemen), 'intelligentie' (ontwikkeling van intelligentie door ICT) en 'interactiviteit' (nieuwe harmonisatie tussen mens en machine). Omron streeft ernaar de productiviteit en kwaliteit in productiefaciliteiten aanzienlijk te verbeteren. Hiervoor blijft Omron zijn serie besturingsapparatuur die compatibel is met IoT uitbreiden en, met de hulp van zijn klanten, de 'intelligente' elementen (bijv. het slimmer maken van de productie) op productielocaties bevorderen, wat van essentieel belang is voor het verwezenlijken van het concept 'innovative-Automation'.

Belangrijkste kenmerken van de E2E NEXT-serie benaderingsschakelaars (DC 3-draads modellen):

  • De langste detectieafstanden ter wereld*1, minstens het dubbele van de vorige producten*4 van Omron. Hierdoor is een ruimtelijker ontwerp met minder risico op contact mogelijk.
  • Technologieën voor een stabiele detectie op lange afstand: Thermal Distance Control 2 en PROX3 voor hybride circuits. Dit maakt stabiele detectie op lange afstand mogelijk door de kenmerken van elke schakelaar uiterst nauwkeurig te meten bij diverse temperaturen en de correctiewaarden te berekenen met behulp van het polynome algoritme van Omron. Deze waarden worden vervolgens opgeslagen in de PROX3 voor hybride circuits van de schakelaar.
  • Standaard uitgerust met IO-Link*6. Hierdoor kunnen gebruikers in real-time, vanaf één locatie, de status van meerdere schakelaars zien, waardoor de locatie en de aard van storingen vroegtijdig kunnen worden geïdentificeerd.
  • Breed assortiment. Omron biedt een assortiment met 2512 modellen met diverse fysieke afmetingen en met diverse detectieafstanden om aan verschillende behoeften te voldoen.

*1 Op basis van onderzoek door Omron in december 2018 naar DC 3-draads modellen. *2 Op basis van onderzoek door Omron in december 2018. *3 Op basis van onderzoek door Omron in december 2018 naar de oorzaken van uitval in auto-onderdeelfabrieken. *4 Vergelijking tussen vorige producten (2-draads modellen) en 3-draads modellen uit de E2E NEXT-serie. *5 Gestandaardiseerde technologie voor communicatie met sensoren en actuatoren, volgens de internationale norm IEC 61131-9. *6 Alleen 3-draads modellen uit de PNP E2E NEXT-serie die zijn uitgerust met IO-Link; 2-draads modellen zijn niet uitgerust met IO-Link.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn