Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON introduceert E3AS-HL-lasersensor

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON introduceert E3AS-HL-lasersensor

Nieuwe sensortechnologie detecteert lastige doelobjecten en maakt een complex installatieontwerp overbodig

OMRON heeft een nieuwe E3AS-HL CMOS-lasersensor*1 geïntroduceerd. Deze beschikt als eerste in de industrie*2 over sensortechnologie die de detectiemogelijkheden aanzienlijk verbetert. Betrouwbare detectie van moeilijk te detecteren doelen maakt een tijdrovend installatieontwerp overbodig en voorkomt dat apparatuur bij de inbedrijfstelling moet worden aangepast.

De kleur, het materiaal en het oppervlak van het doelobject kunnen detectie met conventionele reflectieve fotocellen beïnvloeden. Er zijn dan mensen met ervaring en de juiste vaardigheden nodig om de sensorinstallatie voor elk doel te ontwerpen en aan te passen. Dit probleem komt vaak voor in de auto- en levensmiddelenindustrie, waar verschillende doelobjecten met complexe vormen en glanzende oppervlakken moeten worden gedetecteerd.

De nieuwe E3AS-HL CMOS-lasersensor kan op betrouwbare wijze doelen detecteren, iets dat met reflectieve fotocellen niet mogelijk is. Het nieuwe sensoralgoritme bemonstert 10.000 keer per seconde en de unieke accumulatieverwerking van OMRON verhoogt de gevoeligheid door zelfs de geringste hoeveelheid licht die van het doel wordt weerkaatst, te versterken. De productietechnologie past de positie van de ontvangerlens in de sensor aan met een nauwkeurigheid tot op de micrometer*3, waardoor betrouwbare detectie van doelen mogelijk is, ongeacht de kleur, het materiaal en de vorm.

Dankzij deze technologieën kan de E3AS-HL-sensor op betrouwbare wijze gebogen en onregelmatig gevormde glanzende objecten detecteren, zoals auto-onderdelen, levensmiddelen en verpakkingen. De E3AS-HL-sensor kan worden gebruikt als vervanging van reflectieve fotocellen en zorgt ervoor dat de positie en hoek van de sensorinstallatie en de drempelwaarden aanzienlijk sneller kunnen worden aangepast.

Belangrijkste kenmerken:


1. Betrouwbare detectie van lastige objecten voor het sneller ontwerpen en in gebruik nemen van apparatuur

e3as-hl banner complex-shaped sol

2. Een grotere ontwerpflexibiliteit voor apparatuur verkort de ontwerptijd

e3as-hl banner detection sol

3. Vervuilingwerende coating op het sensoroppervlak voor een stabiele werking, zelfs onder zware omstandigheden (patent aangevraagd*4)

e3as antifouling coating banner sol

4. OLED-display en training voor een eenvoudige, snelle en optimale instelling

e3as-hl banner features prod

Ga voor meer informatie naar: https://industrial.omron.eu/en/products/e3as

(*1) CMOS-lasersensor is een type reflectieve fotocel. De sensor maakt gebruik van het triangulatieprincipe en is voorzien van een laserzender en een CMOS-beeldsensorontvanger.

(*2) De eerste CMOS-lasersensor van klasse 1 in de industrie die is voorzien van een FPGA. Gebaseerd op onderzoek van OMRON in september 2020.

(*3) Een micrometer is één duizendste millimeter. 1 micrometer = 0,001 millimeter

(*4) 'Patent aangevraagd' betekent dat OMRON een patent heeft aangevraagd in Japan en 'Gepatenteerd' betekent dat OMRON een patent heeft verkregen in Japan. (Vanaf augustus 2019)

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn