Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON verkrijgt certificering van derden voor de norm IEC 62443-4-1

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Certificering voor de internationale norm IEC 62443-4-1 voor de veiligheid van industriële controlesystemen

OMRON Corporation kondigt met genoegen aan dat de divisies Controllers, Product Business Division HQ en Advanced Solution Business Division HQ1 van zijn Industrial Automation Company in maart 2023 certificering van derden hebben verkregen voor de internationale norm IEC 62443-4-1. Deze norm beschrijft de proces- en organisatorische vereisten voor de ontwikkeling van veilige controlecomponenten die in industriële automatiserings- en controlesystemen worden gebruikt.

De afgelopen jaren is het tempo opgevoerd van de inspanningen om productiegegevens op locatie te gebruiken voor het verbeteren van de productiviteit en kwaliteit binnen fabrieken. Nu er vooruitgang is geboekt bij het visualiseren van de productievloer, is het belang van het beperken van risico's zoals informatielekken en productieverstoringen door cyberaanvallen ook toegenomen. Door de toenemende connectiviteit van verschillende apparaten op de productievloer zijn veiligheidsmaatregelen bovendien essentieel geworden voor het beschermen van productielijnen en -faciliteiten.

Tegen deze achtergrond ontwikkelen veel landen wettelijke vereisten voor veiligheidsmaatregelen nu informatietechnologie wereldwijd steeds geavanceerder wordt. Voorbeelden hiervan zijn de Wet inzake cyberveerkracht en de NIS2-richtlijn2 van de EU, evenals de Chinese Cybersecurity Law. Brancheorganisaties stellen bovendien normen vast voor veiligheidsmaatregelen in de productiesector, zoals ISO/SAE 2143433 en SEMI E187/18844.

De onlangs verkregen certificering voor de norm IEC 62443-4-1 beschrijft de noodzakelijke vereisten voor de ontwikkeling van veilige controleapparatuur en -diensten gedurende de gehele levenscyclus van het product, inclusief planning, ontwikkeling, productie, verkoop, en onderhoud. OMRON wil bijdragen aan de realisatie van robuuste informatiebeveiliging voor fabrieken en productieapparatuur van klanten door uiterst veilige controllerproducten en -software te ontwerpen en te leveren in overeenstemming met de ontwikkelingsprocessen die worden beschreven in IEC 62443-4-1.

OMRON draagt bij aan het realiseren van sterke informatiebeveiliging voor fabrieken en productieapparatuur van klanten door de ontwikkeling en levering van zeer veilige controllerproducten en -software in overeenstemming met de ontwikkelingsprocessen van IEC 62443-4-1. We blijven producten en diensten ontwikkelen op een manier die onze klanten in staat stelt deze met vertrouwen te gebruiken.

We houden de langetermijnvisie van OMRON – 'Het verrijken van de toekomst voor mensen, industrieën en de wereld door innovatieve automatisering’ – in gedachten terwijl we streven naar Monozukuri-innovatie volgens ons concept van geavanceerde waardegeneratie. De divisie Controllers levert producten zoals de NJ/NX-serie controllers voor machineautomatisering en de NY-serie industriële PC-platforms. Advanced Solution Business Division HQ biedt bovendien de 'i-BELT'-service voor gegevensgebruik op locatie.

In de toekomst blijven we producten en diensten ontwikkelen met verbeterde veiligheidsfuncties die stabiele fabrieksactiviteiten en de visualisatie van werklocaties bevorderen. Zo leveren we een bijdrage aan het oplossen van problemen met productielocaties die zich wereldwijd voordoen.

(1) Advanced Solution Business Division HQ creëert en promoot diensten zoals de i-BELT-service voor het gebruik van gegevens op locatie. De afdeling levert diensten die gebruikmaken van i-DMP-software (i-BELT Data Management Platform). Dit is een gegevensgebruikplatform voor het verzamelen, converteren, opslaan en visualiseren van productgegevens op locatie.

(2) De Europese richtlijn NIS2 (netwerk- en informatiebeveiliging 2) voorziet in maatregelen voor risicobeheer op het gebied van cyberbeveiliging en rapportagevereisten in de EU voor alle sectoren die eronder vallen, inclusief energie, transport, gezondheid en digitale infrastructuur.

(3) Een internationale norm die eisen voor cyberbeveiliging in de automobielindustrie definieert voor de gehele levenscyclus van auto's, van planning, ontwerp en productie tot onderhoud en verwijdering.

(4) Industrienormen die eisen voor cyberbeveiliging in de halfgeleiderindustrie definiëren voor halfgeleiderapparatuur en -systemen. SEMI-E187 definieert cyberbeveiligingsspecificaties voor fab-apparatuur en E188 definieert specificaties voor de integratie van malwarevrije apparatuur.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn