Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Omron introduceert nieuwe i4 SCARA-productserie

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Omron introduceert nieuwe i4 SCARA-productserie

Hoogwaardige, snelle en nauwkeurige SCARA, ontworpen voor eenvoudige integratie in de productielijn, met functies voor voorspellend onderhoud.

München, Duitsland, 19 juni 2018 – Omron Corporation (hoofdkantoor: Kyoto, Japan. directeur en CEO: Yoshihito Yamada), een wereldleider op het gebied van automatiseringstechnologie, maakte vandaag bekend op Automatica, de toonaangevende vakbeurs voor slimme automatisering en robotica, dat het bedrijf een nieuwe serie SCARA-robots introduceert. De "i4" is een nieuwe generatie SCARA-robot met een slank design en verbeterde prestaties. De robot neemt minder ruimte in beslag bij de installatie en kan eenvoudiger worden toegepast in bestaande productielijnen. De i4 is snel, heeft een hoge herhaalnauwkeurigheid, is eenvoudig te bedienen en flexibel voor diverse configuraties en toepassingen.

Fabrikanten wereldwijd worden geconfronteerd met grote uitdagingen: klanten eisen een breed assortiment en kleine productseries met een korte levenscyclus, en bovendien hebben fabrikanten vaak te maken met een tekort aan arbeidskrachten. Productiebedrijven moeten daarom flexibel zijn zodat ze hun productielijnen snel kunnen aanpassen. Ook plotselinge onderbrekingen zijn een bekend probleem, en het is belangrijker dan ooit om met hoge nauwkeurigheid en snelheid tijdens de assemblageprocessen te kunnen werken.

De i4-serie is de oplossing voor deze uitdagingen. Deze serie zorgt namelijk voor betere communicatie via EtherCAT en synchronisatie met andere automatiseringsapparaten. Dit maakt assemblage-, aansluit- en montageprocessen mogelijk waarbij nauwkeurigheid en een hoge snelheid essentieel zijn. De integratie van vision garandeert het kwaliteitsbeheer.

De i4 visualiseert ook productiedata en monitort zijn status met 's werelds eerste ingebouwde signalering voor preventief onderhoud, waardoor gebruikers ongeplande uitvaltijd kunnen vermijden. Omron heeft als missie om te innoveren op basis van sociale behoefte, en de kenmerken van de i4 maken deze robot een goed voorbeeld van hoe deze nieuwe SCARA-serie kan voldoen aan de vraag naar massamaatwerk. Producenten kunnen hiermee een groot aantal verschillende producten in kleine oplages produceren, om zo een zo groot mogelijk publiek te bedienen.

Belangrijkste kenmerken

1. Snelle en eenvoudige installatie

De compacte controller (iCS) is volledig geïntegreerd in een gestileerde basis, waardoor de voetafdruk tot een minimum wordt beperkt. Er is geen bovenhangende kabel, waardoor de i4 moeiteloos kan worden geïnstalleerd. De i4 heeft bovendien als eerste in de wereld een EtherCAT-aansluiting, rechtstreeks op de robotcontroller en -arm, waardoor gebruikers meer flexibiliteit hebben bij het configureren van de apparatuur.

De i4-serie maakt gebruik van interactieve software waarmee het programmeren en gebruiken van de robots nog eenvoudiger wordt gemaakt.

2. Geen onverwachte uitvaltijd

De i4 is 's werelds eerste SCARA-robot met een ingebouwd display om probleemoplossing en voorspellend onderhoud te vereenvoudigen. De i4 communiceert door middel van een ringverlichting en het display met gebruikers om ongeplande uitvaltijd te voorkomen. Deze zijn geïntegreerd in de basis en geven aan welke handelingen op welk moment moeten worden uitgevoerd. Nog een wereldprimeur is dat de ringverlichting ook fungeert als indicator voor de 'gezondheid' van de robot, door de huidige modus, bijv. "garantie-update vereist" aan gebruikers te tonen. Met de nieuwe i4 zijn handmatige controles en onderhoudsschema's niet langer nodig, wat leidt tot minder verliezen.

3. Hoge snelheid en nauwkeurigheid 

Omron's nieuwe i4 heeft EtherCAT-connectiviteit, waarmee de i4-robots eenvoudig met andere apparatuur in de productielijn kunnen communiceren. Door de i4 te synchroniseren met Omron-apparaten zoals controllers, vision-sensoren en servomotoren, kunnen klanten hun optimale productielijn samenstellen. Dankzij de nog hogere snelheid en nauwkeurigheid zijn complexe assemblagetaken mogelijk waarvan eerder slechts gedroomd kon worden.

4. Behoefte aan flexibiliteit

De i4 SCARA-serie voldoet aan diverse klantbehoeften, bijv. het optimaliseren van de machinekosten en algehele prestaties, maar ook meer flexibele lijnuitbreidingen. In het voorjaar van 2019 zal Omron de eerste drie modellen introduceren: de i4-650, i4-750 en i4-850, met een armbereik van respectievelijk 650 mm, 750 mm en 850 mm. De maximale draagkracht is 15 kg, drie keer meer dan voorheen. Klanten kunnen bij iedere robot ook kiezen uit twee verschillende Z-as-slagen (210 mm en 410 mm).

Speciale modellen zijn voorzien van IP65, Clean Room ISO 4 (Klasse 10), ESD en modellen die H1-vet gebruiken, en voldoen hiermee aan de specifieke behoeften van diverse industrieën en toepassingen. De i4 wordt ook geleverd met een geïnverteerd model met hetzelfde geavanceerde ontwerp.

De introductie van de i4-serie maakt onderdeel uit van Omron's overkoepelende strategische concept "innovative-Automation!". Dit initiatief heeft als doel om de productieomgeving te innoveren. Met de nieuwe SCARA-serie zorgt Omron voor verdere verbeteringen op het gebied van arbeidsbesparing en productiviteit in de productie-industrie.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn