Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Nieuw FH Vision-systeem met AI-defectdetectie

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Nieuw FH Vision-systeem met AI-defectdetectie

Het beeldverwerkingssysteem identificeert subtiele defecten met menselijke gevoeligheid voor een hogere detectiegraad.

Onze nieuwe vision-systeem uit de FH-serie vision-systeem uit de FH-serie is het eerste* systeem in de branche met AI-technologie voor foutdetectie die defecten zonder leermonsters identificeert. Deze technologie voor kunstmatige intelligentie, die de menselijke gevoeligheid en de technieken van geschoolde inspecteurs reproduceert, detecteert op betrouwbare wijze gebreken die eerder moeilijk vast te leggen waren. Hierdoor kunnen visuele inspecties op basis van het menselijk zicht geautomatiseerd worden.

Fabrikanten staan onder hoge druk om processen te automatiseren die afhankelijk zijn van de zintuigen van ervaren werknemers. Met name bij visuele inspectie is het belangrijk om op betrouwbare wijze subtiele defecten te identificeren, zelfs op flexibele lijnen die een breed scala aan items produceren. Van oudsher zijn de gevoeligheid en kennis van technici met jarenlange ervaring van cruciaal belang. Tegenwoordig werken mensen echter vaak niet in dezelfde ruimte op de productielocaties, om ze te beschermen tegen COVID-19. Dit leidt tot een toenemende vraag naar geautomatiseerde visuele inspectie om op arbeidskosten te besparen.

Kunstmatige intelligentie bereikt nu het stadium waarin zowel objectkenmerken als mensen worden herkend en criteria automatisch worden geleerd. Wij hebben grote vooruitgang geboekt bij de inzet van AI-oplossingen, ondanks dat die uitdagingen met grote hoeveelheden beeldgegevens, gespecialiseerde hardware en technische expertise met zich meebrengen.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, heeft OMRON de eerste AI voor de detectie van defecten ontwikkeld die de technieken van geschoolde inspecteurs reproduceert. Deze AI maakt nu deel uit van het FH Vision-systeem. Meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van beeldverwerking en visuele inspectie is in dit nieuwe product ingebouwd om de inspectiecapaciteit met AI te maximaliseren zonder enorme hoeveelheden gegevens te moeten leren. AI heeft traditioneel een speciale omgeving nodig, maar de lichtgewicht oplossing van OMRON is geïntegreerd in een systeemcomponent. Er is geen speciale AI-engineer vereist voor instelling en afstelling op productielocaties.

OMRON zet zich in voor innovatie en probleemoplossing op productielocaties met het unieke concept "innovatieve automatisering". "Omdat OMRON ernaar streeft om de prestaties van het menselijk oog te evenaren en zelfs te overtreffen, blijven we gegevens verzamelen en onderzoeken voor de ontwikkeling van de nieuwste AI-technologie. Door de omvang van wat kan worden geautomatiseerd bij visuele kwaliteitsinspectie te vergroten, hoeven mensen minder eenvoudig en monotoon werk te doen, terwijl de kwaliteit en stabiliteit van het proces worden verbeterd", aldus Jan Nieswandt, Product Marketing Manager voor Vision en RFID bij OMRON Europe.

Belangrijkste kenmerken

1. AI legt afwijkingen met menselijke gevoeligheid vast

  • Een nieuw beeldfilter op basis van AI reproduceert de techniek die geschoolde inspecteurs gebruiken om een defect van een product te identificeren.
  • Krassen en onvolkomenheden die eerder moeilijk vast te leggen waren, kunnen nu worden geïdentificeerd, zelfs zonder het gebruik van monsters of aanpassingen.

Vision-System-AI-examples sol

2. AI identificeert goede producten op de manier van ervaren inspecteurs

  • De FH-serie kan aanvaardbare variatietoleranties bepalen.
  • Een AI Fine Matching-tool leert van de beeldgegevens van niet-defecte producten om snel de "expertise" te verwerven die inspecteurs in de loop van vele jaren ontwikkelen. Dit verlaagt de kosten en verhoogt de productiviteit door automatisering.
  • AI vermindert overdetectie.

Vision-System-AI-examples2 sol

3. Er is geen speciale omgeving vereist

  • AI heeft van oudsher een hoogwaardige omgeving nodig, maar de lichtgewicht oplossing van OMRON heeft gebruiksvriendelijke verwerkingsonderdelen die zijn geïntegreerd in de populaire hardware uit de FH-serie.
  • Er is geen speciale AI-hardware of een Al-technicus vereist.

(*)De eerste AI in de branche die defecten met menselijke gevoeligheid detecteert zonder leermonsters, in vision-componenten of vision-bibliotheken die in machines zijn geïntegreerd. Gebaseerd op onderzoek van OMRON in juni 2020.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn