Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Nog beter dan het menselijk oog

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Nog beter dan het menselijk oog

Verbeterde Omron FH-serie Vision System

De nieuwe Omron FH-serie Vision System maakt geautomatiseerde inspectie en meting sneller en nauwkeuriger dan ooit tevoren, dankzij de nieuwe camera van 21 megapixels die beelden combineert tot een totale beeldgrootte van maximaal 80 megapixels, en met de hoogste verwerkingssnelheid van de industrie. Daarnaast is met deze serie een volledig nieuwe verlichtingstechnologie beschikbaar voor inspectie en meting, waardoor het systeem nog kleinere krasjes en defecten kan waarnemen. Deze nieuwe verlichtingstechnologie – genaamd Multi-Direction Multi-Color Light (MDMC) - is het allereerste verlichtingssysteem in de branche waarbij verlichtingshoeken en kleuren wijzigen afhankelijk van het object dat wordt geïnspecteerd. Dit betekent dat het gelijktijdig fouten kan detecteren met kleine kleurverschillen, maar ook fouten met verschillende kenmerken. Tot nu toe was dat alleen mogelijk met het menselijk oog.

Het resultaat? Maximale productiviteit, minimale defecten in eindproducten en lagere kosten.

Precies wat fabrikanten nodig hebben

Fabrikanten verhogen het aantal visuele inspecties om kleine defecten te kunnen opsporen in hun producten, omdat zij perfecte producten willen leveren en de klant steeds hogere eisen stelt aan kwaliteit. De gevoeligheid die nodig is om deze details te zien, vereist echter menselijke inspecteurs, die niet alleen duur zijn maar ook fouten kunnen maken door vermoeidheid. Dat is nu verleden tijd dankzij de verbeterde FH-serie en de bijbehorende uiterst gevoelige camera's, hoge verwerkingssnelheden en nieuwe verlichtingstechnologie. Fabrikanten kunnen nu profiteren van uiterst betrouwbare, razendsnelle en zeer gedetailleerde geautomatiseerde visuele inspectie… 24 uur per dag, zeven dagen per week.

fh xpectia news prod
Met een ruime keuze aan camera's en verlichtingssystemen is de nieuwe FH-serie Vision System ook nog eens veelzijdig, en kan in bijna elke productielijn worden geïntegreerd.

Inspectieresultaten automatisch opgeslagen

Naast de introductie van het MDMC-licht, zijn de controllers en camera's van de FH-serie nu ook geüpgraded om minuscule verschillen te detecteren die zelfs het menselijk oog niet kan waarnemen, en de inspectieresultaten kwantitatief te beheren. Dankzij de hoge verwerkingssnelheid en snelle synchronisatie met automatiseringsapparatuur via een communicatienetwerk, kan de FH-serie alle inspectieresultaten opslaan die vereist zijn om te voldoen aan wetten en richtlijnen in de farmaceutische industrie, zonder in te leveren op productiviteit. Bovendien kan het lichtpatroon van het MDMC-licht flexibel worden gewijzigd met behulp van de Scene Switch-functionaliteit in de software. Zelfs als inspectie-items worden toegevoegd of gewijzigd om veranderingen in de vraag op te vangen, is er geen noodzaak om licht toe te voegen of aan te passen, het verlichtingspatroon aanpassen is genoeg. De FH-serie helpt een stabiele productiekwaliteit en een hogere productiviteit te waarborgen.

Detecteert defecten nog beter dan het menselijk oog

  • Het MDMC-licht dat flexibel kleuren en hoeken verandert.
  • De fotometrische stereoverwerking ziet zelfs bij textuurobjecten oppervlaktedefecten op het beeld dat wordt gemaakt door beelden te combineren die met hoge resolutie zijn vastgelegd onder verschillende belichtingshoeken.
  • Vervolgens worden er filters toegevoegd die defecten met een laag contrast en lineaire krassen kunnen aantonen.

Ondersteunt machinebesturing met hoge snelheid en nauwkeurigheid

  • Met de beeldverwerkingstechnologie met hoge snelheid van Omron is positionering in een breed gezichtsveld mogelijk dankzij de hoogste resolutie in de branche: afbeeldingen met 80 megapixels*1.
  • De visuele feedback heeft een nauwkeurigheid van één micron en is drie keer sneller dan een conventionele methode wanneer de FH-serie is aangesloten op andere apparatuur van Omron, zoals controllers voor machineautomatisering en servomotoren. Deze nieuwe besturingstechnologie stuurt de positiegegevens vastgelegd door de FH-serie met hoge snelheid naar de motoren, waardoor opnieuw proberen vanwege trillingen en subtiele mechanische fouten niet nodig is.
  • De Robot Setting Tool vermindert de inspanningen voor zowel het ontwerpen van communicatie tussen de FH-serie en de robot als het instellen van het vision-systeem vereist voor pick-and-place en andere toepassingen waarbij industriële robots van verschillende leveranciers worden aangesloten op vision-systemen.
  • Met de integratie van het Profinet-communicatieprotocol ondersteunt het FH Vision-systeem nog meer industriestandaarden. Hierdoor is een eenvoudige integratie in alle machineomgevingen mogelijk.

Alle inspectieresultaten worden opgeslagen

  • De controller is verbeterd en heeft nu een verwerkingssnelheid die twee keer zo hoog is als die van conventionele modellen, voor een supersnelle inspectie en opslag van alle inspectieresultaten.
  • De resultaten van de inspectie kunnen rechtstreeks worden opgeslagen in een database via de controller voor machineautomatisering en EtherCAT®. De resultaten, gekoppeld aan de beeldgegevens en inspectiegegevens (bijv. datum en tijd en partij) kunnen vervolgens worden geëxporteerd.
  • Een afbeelding van 80 megapixels wordt gemaakt door de beelden te combineren die gelijktijdig worden vastgelegd en overgedragen door maximaal vier camera's van 20,4 megapixels.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn