Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot De E3AS-serie biedt volledig nieuwe manieren om gebruik te maken van object-reflectiefotocellen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

De E3AS-serie biedt volledig nieuwe manieren om gebruik te maken van object-reflectiefotocellen

De nieuwe E3AS-sensoren bieden de langste detectieafstand in hun klasse, namelijk 1500 mm, met de kleinste behuizing en de eerste vervuilingwerende coating in de branche voor revolutionair gebruiksgemak.

  • Dankzij een groter detectiebereik van 50 tot 1500 mm zijn gebruikers niet gebonden aan het selecteren van sensoren afhankelijk van de detectieafstand. 
  • Stabiele detectie van verschillende werkstukken vermindert de evaluatie- en aanpassingstijd. 
  • Compacte behuizing voorkomt beperkingen op installatielocaties.

Conventionele object-reflectiefotocellen hebben problemen die hun toepassingsbereik kunnen beperken, zoals korte detectieafstanden, mogelijke onjuiste detectie door het effect van werkstukkleuren en grote afmetingen.

De E3AS-serie maakt gebruik van de TOF-methode (time of flight), die deze problemen effectief oplost voor meer veelzijdigheid. E3AS-sensoren kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor transportbanden die producten met verschillende kleuren en vormen vervoeren, en montagelijnen met beperkte ruimte voor de installatie van sensoren. De eerste vervuilingwerende coating op het detectieoppervlak vermindert onjuiste detectie en de frequentie van onderhoud in omgevingen waar oliespatten, stof of stoom worden gegenereerd.

e3as antifouling coating banner sol

Kenmerken en voordelen:

1. Kleinste behuizing en langste detectieafstand in deze klasse, namelijk 1500 mm. De E3AS-serie, met een groot detectiebereik van 50 tot 1500 mm, maakt het selecteren van verschillende sensoren op basis van toepassing overbodig. Gebruikers kunnen een model met een metalen of kunststof behuizing selecteren dat voldoet aan hun vereisten voor de installatieomgeving. Dankzij de kleine afmeting van de behuizingen kunnen ze in krappe ruimtes worden geïnstalleerd.

2. Het detecteren van verschillende kleuren en materialen maakt snelle evaluatie en aanpassing mogelijk. Bij conventionele fotocellen was evaluatie of positionering vooraf vereist voor elk detectieobject. De E3AS-serie detecteert objecten die variëren in kleuren en materialen met de ingestelde afstand, waardoor er minder evaluatie- en aanpassingstijd nodig is.

3. De eerste vervuilingwerende coating in de industrie voorkomt verontreiniging op het detectieoppervlak (patent aangevraagd). De vervuilingwerende coating op het detectieoppervlak van de E3AS-serie voorkomt dat waterdruppels, olie en stof aan het detectieoppervlak blijven kleven en voorkomt dat de lens beslaat. Dit reduceert de frequentie van foutieve detectie en reiniging.

4. Laserlastechnologieën voor verschillende materialen/metalen zorgen voor afdichting om sensorstoringen te voorkomen (gepatenteerd). De E3AS-sensorbehuizing is gemaakt van roestvrij staal (SUS316L). Onze gepatenteerde laserlastechnologieën verbeteren de afdichting en hechting tussen de onderdelen van de behuizing, waardoor storingen in omgevingen met water (IP69K) en olie (IP67G) worden verminderd.

e3as agv banner sol
Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn