Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot De ESG-inspanningen van OMRON zijn voor het zevende jaar op rij erkend door de Dow Jones Sustainability World Index

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

De ESG-inspanningen van OMRON zijn voor het zevende jaar op rij hoog gewaardeerd door de Dow Jones Sustainability World Index

OMRON staat vermeld bij de bovenste 97% van vergelijkbare bedrijven in de sector in de wereldwijd erkende Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World*1), een SRI (Socially Responsible Investment*2) aandelenprijsindex.

Dit is het zevende jaar op rij waarin OMRON een hoge waardering heeft gekregen op het gebied van milieu, sociale zaken en goed bestuur en economie. Van de 3.555 internationaal gerenommeerde bedrijven die in 2023 werden geëvalueerd, werden 321 geselecteerd voor de DJSI World. Daarnaast is OMRON ook voor het 14e opeenvolgende jaar opgenomen in de Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index.

In 2023 presteerde OMRON hetzelfde of beter dan 97% van de 73 bedrijven binnen de industriegroep elektronische ITC-apparatuur, instrumenten en componenten (per 9 december). Op milieugebied behaalde het bedrijf topscores in de categorieën emissiebeheer, efficiënt gebruik van hulpbronnen en circulariteit, afvalbeheer en waterverbruik. OMRON behaalde ook topscores voor transparantie en rapportage en fiscale strategie op het gebied van goed bestuur en economie. Met deze scores levert OMRON dezelfde of betere prestaties dan 100% van de vergelijkbare bedrijven in de sector. Op sociaal gebied kreeg OMRON erkenning voor zijn verbeteringen op het gebied van talentenwerving en -behoud, met vermelding van een verbeterd welzijn van werknemers en privacybescherming.

Door de integratie van de belangrijke materiële duurzaamheidskwesties (materialiteit) op de lange termijn die zijn vastgelegd in de langetermijnvisie van OMRON, Shaping the Future 2030 (SF2030), in zijn bedrijfsactiviteiten te garanderen, ontving het bedrijf deze eervolle erkenning. Ook het toepassen van de OMRON-principes in elk deel van de organisatie, namelijk het verbeteren van levens en het bijdragen aan een betere samenleving, heeft sterk bijgedragen aan de erkenning van de ESG-inspanningen van OMRON.

Yue Liu, Senior General Manager van het Sustainability Office bij OMRON Corporation, zegt: "Als OMRON stellen we mensen en de planeet al sinds 1933, ons oprichtingsjaar, centraal. We zijn er trots op dat onze inspanningen om te innoveren voor een duurzame toekomst worden erkend door een van de meest gerenommeerde bedrijfsindexen voor duurzaamheidsbeoordeling. De opeenvolgende erkenning stimuleert ons om onze voortgangscommunicatie over onze ESG-doelen en -initiatieven voort te zetten en onze medewerkers, klanten en zakenpartners te betrekken bij de reis naar de duurzame toekomst die we voor ogen hebben."

*1 De DJSI is een aandelenprijsindex, samengesteld door S&P Dow Jones Indices. Deze index wordt gebruikt om de duurzaamheid van 's werelds grootste bedrijven te beoordelen op het gebied van milieu, sociale zaken en goed bestuur en economie.

*2 Duurzaam beleggen is een methode waarbij beleggers rekening houden met de ESG-informatie (ESG-beheer (environmental, social and governance - milieu, sociale zaken en goed bestuur) van een bedrijf, naast de conventionele financiële analyse, om bedrijven te selecteren die een duurzame groei kunnen realiseren om in te investeren.

Duurzame toekomst van OMRON

OMRON gelooft sterk in het integreren van zijn visie voor een duurzame toekomst in zijn hele organisatie. Sociale waarde wordt gecreëerd door zakelijke activiteiten en het bijdragen aan de ontwikkeling van de samenleving. Dit wordt weerspiegeld in de erkenning van OMRON door diverse andere ESG-beoordelingsinstituten over de hele wereld. Door mensen te ondersteunen met automatisering, streeft OMRON naar een gezonde, CO2-neutrale en inclusieve gedigitaliseerde samenleving. Meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van OMRON vindt u op de webpagina's Integrated Report and Sustainability.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn