Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot OMRON heeft voor de derde keer de Platinum-score van EcoVadis gekregen voor uitstekende duurzaamheidsprestaties

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

OMRON heeft voor de derde keer de Platinum-score van EcoVadis gekregen voor uitstekende duurzaamheidsprestaties

OMRON heeft de prestigieuze Platinum-score van EcoVadis behaald, waarmee we tot de top 1% van alle bedrijven behoren die zijn beoordeeld op duurzaamheidsprestaties. Dit is de derde keer dat OMRON deze internationale erkenning heeft ontvangen.

De uitstekende prestaties van OMRON op vier belangrijke gebieden, te weten milieu, arbeidspraktijken en mensenrechten, duurzame inkoop, en eerlijke handelspraktijken, hebben bijgedragen aan de Platinum-certificering voor 2023.

  • Milieu: OMRON werd erkend als het eerste productiebedrijf in Japan dat deelneemt aan EP100 en is ISO 14001-gecertificeerd voor alle productielocaties. Ook werd het erkend voor de communicatie over de voorgang bij het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals - SDG's) en gecertificeerd door het Science Based Targets Initiative1 (SBTi*).
  • Arbeidspraktijken en mensenrechten: het mensenrechtenbeleid van OMRON inzake diversiteit, gelijkheid en inclusie (DE&I); de effectbeoordelingen van OMRON voor het identificeren van mogelijke kinderarbeid, dwangarbeid en/of mensenhandel; en uitgebreide rapportage over arbeids- en mensenrechtenkwesties als onderdeel van de eerste fase (FY22 - FY24) van de langetermijnvisie van OMRON, Shaping the Future 2030 (SF2030).
  • Duurzame inkoop: training voor werknemers over duurzame inkoop en bekendmaking van het percentage leveranciers dat is beoordeeld op MVO.
  • Eerlijke handelspraktijken: training om concurrentiebeperkende praktijken te voorkomen, risicobeoordelingen voor informatiebeveiliging en audits van controleprocedures om inbreuken op de informatiebeveiliging tegen te gaan.

Yue Liu, Senior General Manager van het Sustainability Office bij OMRON Corporation, sprak zijn dank uit voor de erkenning: “Het is een eer om erkend te worden voor onze duurzaamheidsinspanningen door een van de grootste en meest vertrouwde duurzaamheidsindexen. Onze SF2030-strategie draagt actief bij aan de reputatie van OMRON als leider op het gebied van ESG-doelen en -maatregelen. In overeenstemming met onze OMRON-principes, die erop gericht zijn levens te verbeteren en bij te dragen aan een betere samenleving, inspireren onze ambitieuze ESG-doelen ons alle belanghebbenden te betrekken bij onze reis om samen een betere wereld te creëren.’

*SBTi (Science Based Targets Initiative): een internationaal initiatief dat adviseert om wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen op middellange en lange termijn vast te leggen voor het verminderen van broeikasgassen.

De bijdrage van OMRON aan een duurzame toekomst

OMRON gelooft sterk in het op holistische wijze integreren van zijn visie voor een duurzame toekomst en brengt dit in de praktijk door sociale waarde te creëren via zakelijke activiteiten en bij te dragen aan de ontwikkeling van de samenleving. Dit wordt ook weerspiegeld in de erkenning van OMRON door diverse andere ESG-beoordelingsinstituten over de hele wereld. Door mensen te ondersteunen met automatisering, streeft OMRON naar een gezonde, CO2-neutrale en inclusieve gedigitaliseerde samenleving.

Volg OMRON Industrial Automation op LinkedIn