Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Terugroepacties minimaliseren door automatisering

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Terugroepacties minimaliseren door automatisering

In 2015 is het aantal terugroepacties sterk gestegen. Robert Brooks geeft aan dat effectieve en geïntegreerde automatisering een belangrijke rol kan spelen in het minimaliseren van deze kostbare en schadelijke terugroepacties.

Terugroepacties zijn in de levensmiddelenindustrie een groot probleem, dat niet uit zichzelf verdwijnt. Volgens onderzoek is het aantal terugroepacties in 2015 in het Verenigd Koninkrijk met 80% naar 159* gestegen. Het gaat hier om zowel reputatieschade als financiële schade.

De meerderheid van de terugroepacties wordt veroorzaakt door niet-vermelde ingrediënten (waaronder allergenen), maar ook besmetting met bacteriën, metaal en andere vreemde bestanddelen zijn verantwoordelijk voor veel van deze terugroepacties.

Fabrikanten moeten zich bewust zijn van de impact van huidige productietrends op de nauwkeurigheid van de etikettering en verpakking. Kortere runs van meerdere varianten, opnieuw geformuleerde versies van bestaande producten en opnieuw ontworpen verpakkingen kunnen ertoe leiden dat er fouten worden gemaakt.

Normen van retailers en derden bepalen meestal de niveaus van offline testen en inline besmettingsdetectie, maar in deze en andere gebieden zijn ze constant in ontwikkeling. Fabrikanten moeten op de hoogte blijven van deze veranderingen die, samen met de gevolgen van de FIC-regelgeving (Food Information to Consumers), nieuwe en zeer specifieke regels voor verpakkingsinformatie behelzen.

Download hieronder het volledige artikel.