Verticale flow wrapper | OMRON, België

Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Verticale flow wrapper

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Verticale flow wrapper

Intermitterende sealklem (op servoaandrijving gebaseerd)

De afbeelding toont de verticale vul- en sealmachine voor het verpakken van producten in zakken. Het materiaal van de zakken is afkomstig van een rol met kunststoffolie die eerst wordt afgewikkeld en daarna met een mechanische kraag tot een buis wordt gevormd.

Hoofdfunctie

Tegelijkertijd wordt de buis verticaal geseald. De toevoer is intermitterend en de toevoerlengte komt overeen met de zaklengte. Zodra de zak is doorgevoerd, wordt hij horizontaal geseald, zodat hij met het product kan worden gevuld. Daarna begint het proces opnieuw met de toevoer van een nieuwe zak.

  1. Toevoer : folie voor zakken wordt via een regelkringbesturing naar het vulstation gevoerd. De spanning van de folie wordt geregeld met behulp van een dancer arm en een frequentieregelaar.
  2. Register : omdat de toevoer van de folie kan gaan slippen, wordt de exacte positie van de folie met behulp van een drukmerklezer continu bewaakt.
  3. Aandrijving : twee vacuümbanden aan de zijkant die door twee servomotoren worden gestuurd, trekken de folie door het vormgedeelte.
  4. Vormer en zijsealer : met behulp van een vormschouder wordt de folie tot een zak gevormd; de zak wordt vervolgens in lengterichting geseald.
  5. Ondersealer en vuller : nadat de onderkant van de zak is geseald, laat het vulstation het product in de zak vallen.
  6. Bovensealer : zodra de zak één lengte naar beneden is verplaatst, wordt de zak in dwarsrichting geseald. Daarna wordt het verpakte product van de folie losgesneden.

Automatiseringsarchitectuur

Eenvoudige op PLC gebaseerde motion control

Deze oplossing is bij uitstek geschikt voor verticale flow wrap machines met intermitterende sealklem met servoaandrijving. Omdat de assen niet hoeven te worden gesynchroniseerd, kunnen de sequenties van de machine (afwikkelen, tekenregister, vormen, vullen en sealen) dankzij de geavanceerde functieblokken van de CX‐One-bibliotheek (programmeringsomgeving PLC/HMI/aandrijving) in de PLC van de CJ2-serie worden geprogrammeerd.

Eenvoudige positionering met pulstreinuitgang (PTO)

Deze configuratie gebruikt slechts één pulsuitgangsunit (CJ2M‐MD212) uit de CJ2-serie met twee pulstreinuitgangen om drie servoaandrijvingen te bedienen. De eerste uitgang wordt gebruikt voor bediening van de unieke servoaandrijving van het sealing systeem. De tweede uitgang wordt gebruikt voor bediening, via koppelblokken, van twee servoaandrijvingen uit de G5-serie die de vacuüm-trekband van de folie regelen.

Kosteneffectieve seriebedrading met omkering van PTO-signaal

Door koppelblokken te gebruiken, kan het PTO-signaal van de ene servoaandrijving ten opzichte van de andere worden omgekeerd. Deze bedrading zorgt ervoor dat een servomotor rechtsom draait, terwijl de andere volledig synchroon linksom draait. Met deze configuratie kunnen de twee servoaandrijvingen synchroon draaien zonder dat er een geavanceerde motion controller nodig is.

Speciale regeling met onderbroken toevoer

De positionering van de folie/zak vóór het sealen gebeurt met een eenvoudig functieblok voor onderbroken toevoer dat detectie van het drukmerk (E3U‐GL) via een onderbroken ingang verwerkt. Deze fungeert tijdens snelheidsregeling als trigger om naar positieregeling te schakelen en daarna een bepaalde afstand, gelijk aan één zaklengte, te verplaatsen, alvorens tot stilstand te komen. Deze architectuur houdt de oplossing kosteneffectief, zonder pneumatisch systeem en zeer betrouwbaar ten aanzien van de vereiste prestaties.

Met betrekking tot deze oplossing

Meer automatiseringsoplossingen