Tray sealing machine met tray transport met grijparm | OMRON, België

Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Tray sealing machine met tray transport met grijparm

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Tray sealing machine met tray transport met grijparm

Machinebeschrijving

Tray sealers brengen een folie op een tray aan. De lege trays worden door een geïntegreerd deel van de machine – vaak een ontnester – ontstapeld. Nadat de trays met product zijn gevuld, worden ze door het aanbrengen van de folie geseald. Daarna gaat de gesealde tray naar de volgende fase, meestal naar de secundaire verpakking.

Tray transport met grijparm

Bij de nieuwe generatie tray sealers is het verpakkingsproces van begin tot eind 'in-line'. Het transportsysteem zorgt ervoor dat de trays heel rustig worden verplaatst, waardoor het systeem het meest geschikt is voor trays die met (half)vloeibare producten zijn gevuld. Onderstaande machine heeft aan de zijkanten grijparmen waarmee de trays in het sealing station worden geplaatst en er weer worden uitgenomen.

Belangrijkste functiegroepen van machine

  1. Opwikkel-/afwikkelsysteem voor sealfolie : de juiste lengte sealfolie wordt op de juiste spanning naar het sealing station gevoerd.
  2. Invoersysteem voor trays : toevoer en positionering van de volle trays.
  3. Uitvoersysteem voor trays : uitvoeren van gesealde trays naar secundair verpakkingsstation.
  4. Lineair systeem voor tray transport : lineaire verplaatsing door aandrijving met servoriem voor soepele in- en uitvoer van de trays bij het sealing station.
  5. Sealing station : het hoofdproces waar de folie bovenop de tray wordt geseald.

Uw automatiseringsbehoefte - onze totaaloplossing

We kunnen alle automatiseringsproducten voor tray sealing machines leveren, waaronder de besturing, motion of de machinebesturing.

Ook leveren we alle motoren, aandrijvingen, sensoren, veiligheidsapparatuur, temperatuurregelaars en overige paneelcomponenten. Deze zijn allemaal eenvoudig te integreren en voorzien van het welbekende Omron-logo dat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

A: Optimale temperatuurregeling voor sealen

Temperatuurregeling tijdens het sealen is van cruciaal belang. Bij elke sealbewerking daalt de temperatuur van de mal en deze dient weer snel te stijgen om een hoge doorvoer te bereiken. De unieke 2-PID-regeling van Omron met ingebouwde auto-tuning optimaliseert het systeem voor een snelle reactie bij verstoringen, ideaal voor toepassingen zoals het sealen. Een ander voordeel is de korte opstarttijd, waardoor er direct vanaf de eerste tray een perfect resultaat wordt behaald.

B: Programmeerbare veiligheid

Omron levert flexibele en onafhankelijke functionele veiligheid, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van de machine. Met het NE1A-systeem is dit op modulaire, flexibele wijze mogelijk. Veiligheid-slaves kunnen worden toegevoegd, ook aan andere machines in de productielijn, en deze kunnen vervolgens met één enkele veldbus in de veiligheidscontroller worden geïntegreerd.

C: Eén sensor voor alle soorten trays

Eén model E32-/E3X-vezelsensor en -versterker kan alle soorten trays detecteren. Leer één set voor elke nieuwe tray in en gebruik de gemeten parameters voor de andere. Via de aangesloten veldbus kunnen de parameters met behulp van de machinebesturing of de HMI worden doorgegeven.

D: Soepel werkend servosysteem

Het liftsysteem in het sealing station kan op meerdere manieren worden aangedreven. Het voordeel van een lift met servoaandrijving is dat deze minder trillingen en lawaai produceert, waardoor machines op niet-conventionele manieren kunnen worden gebruikt, op hoogte boven de fabrieksvloer. Een servosysteem is ook tijdens bedrijf eenvoudig aan te passen.

Meer automatiseringsoplossingen