Dieptrekken, vullen en sealen | OMRON, België

Aanmelden

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Dieptrekken, vullen en sealen

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Dieptrekken, vullen en sealen

Machinebeschrijving

Een dieptrek-, vul- en sealmachine (TFFS-machine: Thermoform, Fill & Seal) is een machine waarin een baan van door warmte vervormbaar materiaal onder druk/onderdruk wordt verwarmd en gevormd. Nadat de vorm is gevuld, wordt deze met een topfolie geseald en ten slotte afgesneden om afzonderlijke verpakkingen te vormen. Machines kunnen één of meerdere rijen verpakkingen produceren en kunnen apparatuur bevatten voor behandeling met gas voordat de verpakkingen worden geseald.

Flexibele hygiënische mallen

Dieptrek-verpakkingsmachines worden vaak ook TFFS-machines genoemd, wat staat voor ’thermoform, fill and sealing machines‘. OEM's leveren tegenwoordig gemakkelijk te spoelen mallen van roestvrij staal, om te voldoen aan de strenge hygiëne-eisen die eindgebruikers stellen. Dankzij uitwisselbare mallen kunnen deze machines flexibel en snel op een ander product worden ingesteld.

Belangrijkste functiegroepen van de machine

  1. Transportsysteem: afwikkel- en transportsysteem voor de basisfolie (folie voor over de trays).
  2. Vormstation: van de basisfolie de vorm van de tray vormen.
  3. Sealstation: de folie op de tray sealen.
  4. Afwikkelen van de topfolie (sealfolie) en opwikkelen van de restfolie: de folie voor het sealen van de tray transporteren.
  5. Dwars- en langssnijden: scheidt de gesealde trays van de basisfolie.

Uw automatiseringsbehoefte - onze totaaloplossing

We kunnen alle automatiseringsproducten voor TFFS-machines leveren, waaronder de besturing, motion of machinebesturing.

Ook leveren we alle motoren, aandrijvingen, positiesensoren, veiligheidsapparatuur, temperatuursensoren en overige paneelcomponenten. Deze zijn allemaal eenvoudig te integreren en voorzien van het welbekende Omron-logo, dat staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

A: Optimale temperatuurregeling voor sealen

Temperatuurregeling tijdens het vormen en sealen is van cruciaal belang. Bij elke sealbewerking daalt de temperatuur van de mal en deze temperatuur dient weer snel te stijgen om een hoge doorvoer te bereiken.

De unieke 2-PID-regeling van Omron met ingebouwde auto-tuning optimaliseert het systeem voor een snelle reactie bij verstoringen, ideaal voor toepassingen zoals dieptrekken, vullen en sealen. Een ander voordeel is de korte opstarttijd, het eerste product is reeds perfect.

B: Exacte detectie van de positie van de topfolie

De sensor E3ZM-V voor detectie van drukmerken stuurt de informatie over de exacte positie van de topfolie naar de machinecontroller. De sensor kan eenvoudig worden ingeleerd en zorgt voor een stabiele detectie van verschillend gekleurde of zwarte drukmerken.

C: Nauwkeurige positionering door de kettingaandrijving

Van kritisch belang in deze machine is de transportketting voor het basismateriaal. Deze transporteert de basisfolie en, na het sealen, het topmateriaal helemaal door de machine.

Door het vormen en sealen komen de folies onder spanning te staan, zodat het vasthouden van de exacte positie van essentieel belang is. Als de ketting stopt voor het vorm-/sealproces, moet de folie op zijn plaats blijven. RX-frequentieregelaars of G5-servo's van Omron kunnen deze cruciale 'vasthoud'-functie bieden.

Meer automatiseringsoplossingen