Wij geven nieuwe waarde aan paneelbouw met een breed scala aan nieuwe producten | Omron, België

Aanmelden

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Wachtwoord wijzigen

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Wij geven nieuwe waarde aan paneelbouw met een breed scala aan nieuwe producten

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Wij geven nieuwe waarde aan paneelbouw met een breed scala aan nieuwe producten

Voor het bouwen van besturingspanelen introduceren wij 600 nieuwe producten binnen 18 verschillende productcategorieën, die allemaal volgens een gemeenschappelijk ontwerpplatform zijn ontworpen. De nieuwe producten zijn gebouwd op basis van onze eigen Push-In Plus-bedradingstechnologie voor aansluitklemmen.

Wij hebben wereldwijd marktonderzoek gedaan bij 300 klanten, waarbij het accent lag op de uitdagingen en behoeften bij het ontwerpen en produceren van besturingspanelen. Op basis van dit initiatief hebben wij voor producenten van besturingspanelen een nieuw assortiment producten ontwikkeld die op een gemeenschappelijk platform zijn gebouwd. Alle apparaten worden geleverd met de vereiste certificering, waaronder UL, CE en CSA.

Verkleinen is de trend

Het ontwerpen en bouwen van een modern besturingspaneel wordt steeds complexer en tijdrovender. Paneelbouwers moeten niet alleen voldoen aan steeds strengere internationale en lokale regelgeving, maar worden ook geconfronteerd met de constante druk om de time-to-market te verkorten en de kosten laag te houden. Daar komt nog bij dat ze te maken hebben met een serieus tekort aan personeel, met name vakbekwame werknemers. Omdat er steeds meer functionaliteit in producten met zeer geringe afmetingen wordt ingebouwd, neemt het aantal in panelen gebruikte componenten toe. En de trend is om afmetingen verder te verkleinen of om nog meer functionaliteit in bestaande panelen in te bouwen.

Minder bedradingstijd

Door de overstap op kleinere producten, en met de standaard hoogte van de producten binnen ons complete assortiment paneelproducten, is gestandaardiseerde plaatsing van kabelgoten en componenten mogelijk, waardoor de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. De loze ruimte in een paneel kan ten opzichte van het oude model met 50% horizontaal en 20% verticaal worden gereduceerd. Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd de tijdrovendste en kostbaarste klus. Er is veel besturingsbedrading nodig om de producten onderling te verbinden. In vergelijking met de conventionele schroefaansluitingen worden bij onze nieuwe Push-In Plus-technologie de draden stevig op de plaats gehouden en is er minder insteekkracht nodig - het aanbrengen van bedrading is gemakkelijker dan het aansluiten van een hoofdtelefoon. Bovendien kan deze ’soft touch‘-technologie het risico van RSI verkleinen.

EPLAN

Wij stellen de gegevens voor alle belangrijke producten beschikbaar via een online bibliotheek op de Omron-website. De informatie uit deze bibliotheek kan rechtstreeks worden geïmporteerd in toonaangevende softwarepakketten voor paneelontwerp, waaronder EPLAN en in de toekomst Zuken E3.series. Ook stellen wij 2D- en 3D-CAD-bestanden in de meest populaire extensies via de Omron-website beschikbaar. Hiermee kan de benutting van de ruimte binnen het bedieningspaneel gemakkelijk worden geoptimaliseerd.

Ondersteuning kleine paneelbouwers

Sinds dit jaar bieden wij ook een nieuwe service aan die is gericht op het beschikbaar stellen van geoptimaliseerde lijsten met paneelonderdelen. Deze service blijkt bijzonder nuttig te zijn voor kleinere paneelbouwers die niet over de resources en faciliteiten beschikken om dergelijke lijsten zelf samen te stellen wanneer ze onder tijdsdruk staan.

Wereldwijd distributienetwerk

En parallel met de introductie van de nieuwe paneel producten is er een wereldwijd netwerk van distributielocaties voor noodgevallen in 35 landen opgezet. Op deze locaties wordt een groter aantal en een grotere verscheidenheid aan onderdelen opgeslagen, met zowel de nieuwe als bestaande producten.

Meer informatie over onze oplossingen voor uw paneelbouw

Ons compleet nieuwe assortiment compacte, in-panel componenten omvat elektromechanische en solid-state relais, I/O-relaisklemmen, aansluitklemmen, temperatuurregelaars, timers, meet- en bewakingsrelais, power monitors voedingen en noodstroomvoedingen (UPS).

Enkele voorbeelden:

Voedingen

De S8VK-S voeding wordt gezien als 's werelds kleinste en wereldwijd te gebruiken serie voedingen. Deze serie heeft een compacte behuizing met 36% minder volume dan eerdere Omron-producten en is geschikt voor zij-aan-zij-montage tegen elkaar. Hierdoor is minder ruimte nodig, wat wederom bijdraagt aan het verkleinen van panelen. De S8VK-S voldoet ook aan een breed scala certificeringsnormen en garandeert stabiele werking in talrijke omgevingen, dankzij een betere omgevingsbestendigheid en een breed bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot 70°C.

s8vk-s prod

Power monitors

De KM-N2-serie power monitors biedt alle energiebewakingsfuncties die voor montage in panelen nodig zijn. Dankzij het gebruik van algemene stroomtransformatoren (CT's) kunnen deze bewakingen in uiteenlopende productievestigingen worden gebruikt. De KM-N2-serie omvat mogelijkheden voor 1-fase en 3-fase metingen, en is compatibel met voedingen overal ter wereld. Bovendien is de serie geschikt voor metingen van maximaal vier circuits in één enkele eenheid. Deze power monitor biedt ook nauwkeurige metingen (IEC-klasse 0.5S), detectie van verkeerde bedrading en grote gemakkelijk af te lezen witte LCD-tekens.

km-n2 prod

Timers

De H3DT-serie smalle timers is ontworpen voor montage in besturingspanelen. Deze serie wordt geleverd met een slanke, 17,5 mm brede behuizing, met twee relaisuitgangen, waardoor besturingspanelen kleiner gemaakt kunnen worden. Het stroomverbruik van de H3DT is tot 60% lager dan dat van eerdere Omron-timers en verlaagt de belasting van de gelijkspanningsvoeding voor een compleet bedieningspaneel. De verwachte levensduur is meer dan drie keer langer dan die van eerdere modellen.

h3dt prod

Meet- en bewakingsrelais

De K8DT wordt gezien als de eerste serie meet- en bewakingsrelais met transistoruitgangen binnen deze industriële sector. De serie omvat negen modellen, waaronder stroombewakingsrelais, spanningsbewakingsrelais, fasevolgorde-/faseverliesrelais (om omgekeerde werking te voorkomen), temperatuurbewakingsrelais en conductieve niveauregelaars. Deze producten zijn ideaal voor motorbeveiliging, voorkoming van overmatige temperatuurstijgingen in verwarmingen, of waterniveauregeling. In vergelijking met een relaisuitgang zijn relais met een transistoruitgang betrouwbaarder als ze direct op een pc of PLC worden aangesloten.

k8dt-as prod

Solid-state relais

De G3PJ-serie solid-state relais (SSR) voor 1-fase verwarmingen heeft een slanke behuizing, met een breedte van 22,5 mm voor DIN-railmontage. Dit relais is ongeveer 50% smaller dan eerdere Omron-relais. Deze SSR met een geringe warmteontwikkeling is geschikt voor een stroom van 25 A, zelfs wanneer de SSR's dicht bij elkaar zijn gemonteerd, wat bijdraagt aan een verdere ruimtebesparing en verkleining van bedieningspanelen.

De G3PJ-serie voldoet aan diverse veiligheidsnormen, hierdoor is minder tijd nodig voor het verkrijgen van certificeringen voor panelen of voor het wijzigen van componenten.

g3pj prod

Serie gebruiksvriendelijke relais

In aanvulling op het brede assortiment relais leveren wij een serie gebruiksvriendelijke relais met Push-In Plus-technologie. Alle relais in deze serie worden standaard geleverd met ontgrendelingshendels voor het gemakkelijk vergrendelen en ontgrendelen van relais. De mogelijkheid om relais hetzij met de bovenkant of onderkant naar boven aan te brengen, maakt flexibele, efficiënte bedrading in panelen mogelijk. Wij leveren ook veel accessoires voor een handiger gebruik van I/O-producten.

De serie omvat:

  • PYF-PU (aansluitvoeten voor MY-relais)
  • P2RF-PU (aansluitvoeten voor G2R-S-relais)
  • G2RV-SR/G3RV-SR (smalle I/O-relais)
  • G70V (I/O-relaisklemmen)

g2rv relays prod

Temperatuurregelaars

Sinds december 2011 zijn er gunstige reviews geschreven over de E5xxC-serie digitale temperatuurregelaars, op basis van de goede prestaties, de gemakkelijk afleesbare panelen en het gebruiksgemak. De introductie van de E5xxC-B-serie met Push-In Plus-technologie draagt bij aan de reductie van de benodigde tijd en de werkzaamheden voor het aanbrengen van de bedrading omdat hiervoor geen gereedschap nodig is.

e5 c pressimage blanc prod

Aansluitklemmen voor DIN-rails

De XW5T/XW5G-aansluitklemmen voor DIN-rails maken gebruik van de Push-In Plus-technologie. Dankzij de minimale breedte van 3,5 mm is er minder bedradingswerk en montageruimte nodig. In verband met de ’hoge‘ stroombereiken en de behoefte aan bedrading met schroefaansluiting introduceren wij ook aansluitklemmen met schroefaansluiting voor DIN-rails.

xw5t xw5g din rail terminal blocks prod
Volg Omron Industrial Automation op LinkedIn