Klantgestuurd servo-ontwerp | Omron, België

Aanmelden

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Wachtwoord wijzigen

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Registreren

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Bedankt voor het registreren bij Omron

Een e-mail om de registratie van uw account te voltooien is verstuurd naar

Terug naar de website

direct toegang krijgen

Vul hieronder uw gegevens in en ga direct naar de content op deze pagina

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Wij ondervinden technische problemen. Uw formulierinzending is niet gelukt. Onze verontschuldigingen hiervoor, probeer het later nog een keer. Details: [details]

Download

Hartelijk dank voor uw belangstelling

U hebt nu toegang tot Klantgestuurd servo-ontwerp

Een e-mail ter bevestiging is verzonden naar

Ga naar pagina

Hier of direct toegang krijgen om dit document te downloaden

Klantgestuurd servo-ontwerp

De 1S-serie servo’s is ontworpen op basis van waardevolle input van onze klanten om het gebruik ervan te optimaliseren van ontwerp tot aan inbedrijfstelling. Diverse belangrijke delen van het servosysteem, die eerst extern werden aangesloten, zijn geïntegreerd om u te helpen tijd en hardwarekosten te besparen en om projecten op tijd en binnen budget op te leveren. De 1S servo’s zijn een belangrijke aanvulling op onze Sysmac-automatiseringsoplossing en maken gebruik van Sysmac Studio, het softwarepakket waarin motion, besturing, veiligheid, vision, robotica en netwerken geïntegreerd zijn. Met de ingebouwde EtherCAT-communicatie bieden ze aanvulling op de G5-serie servo's, die Omrons meest complete en schaalbare lijn voor motion control is.

Lagere kosten en Total Cost of Ownership

De 1S-serie elimineert tot 20% van de verborgen kosten van servosystemen omdat externe onderdelen zoals stuurkabels voor de servodiver, I/O-klemmenstroken, veiligheidskabels, relais voor het aansturen van de rem en batterijen voor de absolute encoder niet langer nodig zijn. Ongeacht het vermogen hebben alle 1S servodrives een uniforme hoogte wat het ontwerp van de besturingskast vereenvoudigt en de luchtcirculatie erin verbetert.

OMRON - 1S Servo System
  • OMRON - 1S Servo System

    OMRON - 1S Servo System

    1S is a servo system designed to optimize the full cycle, through the machine design, installation and commissioning tasks and finally to the maintenance once in production. The 1S servo offers high resolution multi-turn encoder without battery backup, safety network built.-in and improved loop control allowing accurate and higher machine productivity.

    01:13

We stroomlijnden de I/O-aansluitingen door de externe klemmenstrook met kabel te vervangen door een afneembare connector met push-in aansluitingen, waardoor het mogelijk is om de bedrading vooraf aan te sluiten. Daarnaast verhoogden we het aantal en combinatie van aanwezige I/O's. Door de afname van het aantal onderdelen profiteert de eindgebruiker van lagere onderhoudskosten.

Voordelen voor nauwkeurige machines

De 1S servomotoren maken gebruik van een tandwielloze, batterijloze 23-bits absolute multi-turn encoder, met 16-bits multi-turn data waarmee een nauwkeurige positie-input geleverd kan worden. Geavanceerde tuning-functies helpen de settling time te verkorten, waardoor snellere productiesnelheden en een grotere verwerkingscapaciteit mogelijk zijn.

Uitgebreide geïntegreerde veiligheid

Bij machineveiligheid is het beveiligen van gevaarlijke draaiende onderdelen een belangrijk onderwerp bij het ontwerp van apparatuur mede vanwege recente veranderingen in letselaansprakelijkheid. Om OEM's te helpen het ontwerp van veiligheidssystemen te vereenvoudigen en te standaardiseren op één serie, waardoor minder modellen op voorraad hoeven te worden gelegd, bieden de 1S-serie servoaandrijvingen standaard ingebouwd zowel genetwerkte als bedrade Safe Torque Off veiligheidsaansluitingen. Voor de configuratie van een Fail Safe over EtherCAT (FSoE) verbinding hoeft er alleen maar een configuratieverbinding gemaakt te worden tussen de NX-Safety besturingsunits en de 1S-serie servo's via het open EtherCAT-netwerk. Er is geen bedrading nodig voor de noodstop van elke servoas.

Eerste reeks van 1S servo's

De eerste reeks omvat servo's voor 100 W tot 3 kW-toepassingen. Toekomstige versies zullen voorzien in hogere en lagere vermogens.

Volg Omron Industrial Automation op LinkedIn